Ingredients
-
330γρ αμυγδαλοβούτυρο (καλύτερα προτιμήστε το λευκό ωμό)ή μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι εδώ http://www.gojimary.gr/recipe/almond-butter/
-
70γρ σιρόπι αγάβηςή μέλι, απλά προτιμήστε ανθόμελο, να είναι πιο ουδέτερο το άρωμά του
-
60γρ λάδι καρύδαςή και ωμό αν θέλετε να έχει διακριτικό το άρωμα της καρύδας
-
1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
1 πρέζα πρέζα θαλασσινό αλάτι
Λιώνει στο στόμα… Είναι γλυκό… Μοιάζει με σοκολατάκι αλλά δεν είναι… Μοιάζει με παγωτίνι αλλά δεν είναι… Τι είναι???!!!
Δυστυχώς δεν υπάρχει λέξη ελληνική (απίστευτο κι όμως αληθινό!) για να μεταφράσω αυτό το γλυκό! Το Fudge είναι ένα είδος γλυκύσματος, που γίνεται με πολλούς τρόπους. Στην ουσία είναι ένα μείγμα που καταψύχεται και κόβεται σε κομμάτια. Αυτό είναι ένα απλό αλλά πεντανόστιμο fudge λοιπόν, που νομίζω θα αρέσει σε όλους.
Έχει διακριτική γεύση βανίλιας, την οποία εσείς μπορείτε να κάνετε πιο έντονη αν θέλετε ή και να την αντικαταστήσετε με άρωμα πορτοκαλιού βάζοντας ξύσμα στη θέση της. Πάλι είναι πολύ νόστιμο. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα το δείτε με βανίλια και αγάβη, που όσοι δεν τη χρησιμοποιείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε με μέλι της αρεσκείας σας. Επίσης, μπορείτε να το εμπλουτίσετε με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλο, κάσιους, κολοκυθόσπορο ή άλλο. Ακόμα και με αποξηραμένα φρούτα. Εμείς προτιμάμε τα cacao nibs και τα goji berries!
Ingredients
330γρ αμυγδαλοβούτυρο (καλύτερα προτιμήστε το λευκό ωμό) | |
70γρ σιρόπι αγάβης | |
60γρ λάδι καρύδας | |
1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
1 πρέζα πρέζα θαλασσινό αλάτι |
Steps
1
Done
|
Βάζετε τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύετε διαδοχικά με ένα σύρμα ως εξής: αμυγδαλοβούτυρο, λάδι καρύδας, βανίλια, αλάτι και τέλος την αγάβη. |
2
Done
|
Βάζετε σε ένα τάπερ ή ταψί διαστάσεων περίπου 20x25 εκ αντικολλητικό χαρτί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και ρίχνετε το μείγμα μέσα. Σε αυτό το σημείο προσθέτε αν θέλετε ξηρούς καρπούς ή φρούτα. Μικρότερο τάπερ ναι, μεγαλύτερο όχι γιατί θα γίνει πολύ λεπτό και δε θα μπορέσετε να κόψετε κομμάτια καλά, θα σπάει, εκτός αν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα. Βάζετε το ταψί στην κατάψυξη, σε οριζόντια θέση για 30 λεπτά τουλάχιστον, αν μπορείτε και 1 ώρα ή περισσότερο |
3
Done
|