0 0
Fudge αμυγδαλοβούτυρου

Fudge αμυγδαλοβούτυρου

Almond butter fugde, sugar free and vegan
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Protein Rich
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 35 mins
  • Serves 20-30 κομμάτια
  • Easy

Ingredients

Λιώνει στο στόμα… Είναι γλυκό… Μοιάζει με σοκολατάκι αλλά δεν είναι… Μοιάζει με παγωτίνι αλλά δεν είναι… Τι είναι???!!!

Δυστυχώς δεν υπάρχει λέξη ελληνική (απίστευτο κι όμως αληθινό!) για να μεταφράσω αυτό το γλυκό! Το Fudge είναι ένα είδος γλυκύσματος, που γίνεται με πολλούς τρόπους. Στην ουσία είναι ένα μείγμα που καταψύχεται και κόβεται σε κομμάτια. Αυτό είναι  ένα απλό αλλά πεντανόστιμο fudge λοιπόν, που νομίζω θα αρέσει σε όλους.

Έχει διακριτική γεύση βανίλιας, την οποία εσείς μπορείτε να κάνετε πιο έντονη αν θέλετε ή και να την αντικαταστήσετε με άρωμα πορτοκαλιού βάζοντας ξύσμα στη θέση της. Πάλι είναι πολύ νόστιμο. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα το δείτε με βανίλια και αγάβη, που όσοι δεν τη χρησιμοποιείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε με μέλι της αρεσκείας σας. Επίσης, μπορείτε να το εμπλουτίσετε με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλο, κάσιους, κολοκυθόσπορο ή άλλο. Ακόμα και με αποξηραμένα φρούτα. Εμείς προτιμάμε τα cacao nibs και τα goji berries!

Εκτυπώστε την συνταγή

 

(Visited 513 times, 1 visits today)


Ingredients

330γρ αμυγδαλοβούτυρο (καλύτερα προτιμήστε το λευκό ωμό) ή μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι εδώ http://www.gojimary.gr/recipe/almond-butter/
70γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι, απλά προτιμήστε ανθόμελο, να είναι πιο ουδέτερο το άρωμά του
60γρ λάδι καρύδας ή και ωμό αν θέλετε να έχει διακριτικό το άρωμα της καρύδας
1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
1 πρέζα πρέζα θαλασσινό αλάτι

Steps

1
Done

Βάζετε τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύετε διαδοχικά με ένα σύρμα ως εξής: αμυγδαλοβούτυρο, λάδι καρύδας, βανίλια, αλάτι και τέλος την αγάβη.

2
Done

Βάζετε σε ένα τάπερ ή ταψί διαστάσεων περίπου 20x25 εκ αντικολλητικό χαρτί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και ρίχνετε το μείγμα μέσα. Σε αυτό το σημείο προσθέτε αν θέλετε ξηρούς καρπούς ή φρούτα. Μικρότερο τάπερ ναι, μεγαλύτερο όχι γιατί θα γίνει πολύ λεπτό και δε θα μπορέσετε να κόψετε κομμάτια καλά, θα σπάει, εκτός αν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα. Βάζετε το ταψί στην κατάψυξη, σε οριζόντια θέση για 30 λεπτά τουλάχιστον, αν μπορείτε και 1 ώρα ή περισσότερο

3
Done

Βγάζετε το παγωμένο fudge από την κατάψυξη, το βάζετε σε μία επιφάνεια κοπής και κόβετε τα κομμάτια όπως σας αρέσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cookies με καρύδια και βερίκοκο
next
Γλυκόξινα noodles ρυζιού με λαχανικά

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.