0 0
Fudge αμυγδαλοβούτυρου

Fudge αμυγδαλοβούτυρου

Almond butter fugde, sugar free and vegan
Features:
  • Gluten Free
  • Raw
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Freezer
  • 35 mins
  • Serves 20-30 κομμάτια
  • Εύκολο

Ingredients

Λιώνει στο στόμα… Είναι γλυκό… Μοιάζει με σοκολατάκι αλλά δεν είναι… Μοιάζει με παγωτίνι αλλά δεν είναι… Τι είναι???!!!

Δυστυχώς δεν υπάρχει λέξη ελληνική (απίστευτο κι όμως αληθινό!) για να μεταφράσω αυτό το γλυκό! Το Fudge είναι ένα είδος γλυκύσματος, που γίνεται με πολλούς τρόπους. Στην ουσία είναι ένα μείγμα που καταψύχεται και κόβεται σε κομμάτια. Αυτό είναι  ένα απλό αλλά πεντανόστιμο fudge λοιπόν, που νομίζω θα αρέσει σε όλους.

Έχει διακριτική γεύση βανίλιας, την οποία εσείς μπορείτε να κάνετε πιο έντονη αν θέλετε ή και να την αντικαταστήσετε με άρωμα πορτοκαλιού βάζοντας ξύσμα στη θέση της. Πάλι είναι πολύ νόστιμο. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα το δείτε με βανίλια και αγάβη, που όσοι δεν τη χρησιμοποιείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε με μέλι της αρεσκείας σας. Επίσης, μπορείτε να το εμπλουτίσετε με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλο, κάσιους, κολοκυθόσπορο ή άλλο. Ακόμα και με αποξηραμένα φρούτα. Εμείς προτιμάμε τα cacao nibs και τα goji berries!

Εκτυπώστε την συνταγή

 

(Visited 355 times, 1 visits today)


Ingredients

330γρ αμυγδαλοβούτυρο (καλύτερα προτιμήστε το λευκό ωμό) ή μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι εδώ http://www.gojimary.gr/recipe/almond-butter/
70γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι, απλά προτιμήστε ανθόμελο, να είναι πιο ουδέτερο το άρωμά του
60γρ λάδι καρύδας ή και ωμό αν θέλετε να έχει διακριτικό το άρωμα της καρύδας
1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
1 πρέζα πρέζα θαλασσινό αλάτι

Βήματα

1
OK!

Βάζετε τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύετε διαδοχικά με ένα σύρμα ως εξής: αμυγδαλοβούτυρο, λάδι καρύδας, βανίλια, αλάτι και τέλος την αγάβη.

2
OK!

Βάζετε σε ένα τάπερ ή ταψί διαστάσεων περίπου 20x25 εκ αντικολλητικό χαρτί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και ρίχνετε το μείγμα μέσα. Σε αυτό το σημείο προσθέτε αν θέλετε ξηρούς καρπούς ή φρούτα. Μικρότερο τάπερ ναι, μεγαλύτερο όχι γιατί θα γίνει πολύ λεπτό και δε θα μπορέσετε να κόψετε κομμάτια καλά, θα σπάει, εκτός αν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα. Βάζετε το ταψί στην κατάψυξη, σε οριζόντια θέση για 30 λεπτά τουλάχιστον, αν μπορείτε και 1 ώρα ή περισσότερο

3
OK!

Βγάζετε το παγωμένο fudge από την κατάψυξη, το βάζετε σε μία επιφάνεια κοπής και κόβετε τα κομμάτια όπως σας αρέσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Cookies με καρύδια και βερίκοκο
επόμενο
Γλυκόξινα noodles ρυζιού με λαχανικά

Σχολιάστε