Ingredients
-
400γρ ωμά αμύγδαλαμε τη φλούδα ή χωρίς, όπως θέλετε
Τα βούτυρα ξηρών καρπών είναι πραγματικά εκπληκτικά. Και αυτό γιατί μπαίνουν παντού, σε αλμυρά και γλυκά, αντί για βούτυρο στο ψωμί, γίνονται φανταστικό γλάσο για τούρτες και cupcakes και γενικά είναι μπαλαντέρ! Συγκεκριμένα το βούτυρο αμυγδάλου γίνεται καταπληκτική καραμέλα, όπως αυτή που είδαμε στη συνταγή των Twix Bars αλλά και καταπληκτική κρέμα σοκολάτας για τα γεμιστά μπισκότα μας όπως στη συνταγή των Καρυδάτων. Μπαίνει στα δημητριακά σας για να δώσει πιο πλούσια και κρεμώδη υφή όπως εδώ. Εδώ θα δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αμυγδαλοβούτυρο στο σπίτι, για να είναι ωμό, χωρίς κανένα πρόσθετο ή συντηρητικό και φυσικά πιο οικονομικό από ότι αν το αγοράσετε από ένα κατάστημα τροφίμων.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δυνατό μπλέντερ και λίγη υπομονή. Στις φωτογραφίες θα δείτε τα βήματα, για όποια ερώτηση όμως όπως πάντα είμαι στη διάθεσή σας. Το αμυγδαλοβούτυρο διατηρείται στο ψυγείο πολύ καιρό, μέχρι και 1 μήνα το έχω τσεκάρει σίγουρα (ίσως όμως και παραπάνω).
Ingredients
400γρ ωμά αμύγδαλα |
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
Extra Tips
- Αν το κρατήσετε για να το χρησιμοποιήστε στο ψωμί, μπορείτε να βάλετε λίγη κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού και μέλι για να είναι λίγο γλυκό και αρωμάτικό.