0 0
Homemade almond butter

Homemade almond butter

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Food Processor
  • Gluten Free
  • Protein Rich
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Medium

Ingredients

Nut butters are truly amazing because they are very versatile. You can use them in sweet or savory recipes, on bread instead of margarine and animal butters, in cakes for icing or filling, on cupcakes! Almond butter specifically is a great ingredient for making vegan caramel cream like the one in the recipe of Twix Bars  or even chocolate cream filling for cookies like these Walnut chocolate cream cookies. You can also add it to your cereal bowl to make it more creamy.

Here you can see how easy it is to make your own almond butter at home. You will see the pictures to understand the steps, but you can also contact me with any questions! You can safely store it in the fridge for up to one month (maybe even more).

 

(Visited 215 times, 1 visits today)


Ingredients

400gr raw almonds

Steps

1
Done

Put the almonds in your food processor with the S blade.

2
Done

Start your food processor at the highest speed and scrape the sides when needed, keep on beating till you get the consistency you want. I prefer it almost liquid.

3
Done

My food processor needs a brake, at the first 10 mins or so to cool down, so I stop and wait for another 10 mins. Then I beat the almonds again till they eventually turn into... butter!



Extra Tips

  • If you want to use it on bread, you can also add a little cinnamon, orange zest or honey to taste.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σοκολατένιο porridge βρώμης χωρίς βράσιμο
next
Σολωμός με πιπεριές

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 0
Αμυγδαλοβούτυρο

Αμυγδαλοβούτυρο

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Food Processor
  • Gluten Free
  • Protein Rich
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Medium

Ingredients

Τα βούτυρα ξηρών καρπών είναι πραγματικά εκπληκτικά.  Και αυτό γιατί μπαίνουν παντού, σε αλμυρά και γλυκά, αντί για βούτυρο στο ψωμί, γίνονται φανταστικό γλάσο για τούρτες και cupcakes και γενικά είναι μπαλαντέρ!  Συγκεκριμένα το βούτυρο αμυγδάλου γίνεται καταπληκτική καραμέλα, όπως αυτή που είδαμε στη συνταγή των Twix Bars αλλά και καταπληκτική κρέμα σοκολάτας για τα γεμιστά μπισκότα μας όπως στη συνταγή των Καρυδάτων. Μπαίνει στα δημητριακά σας για να δώσει πιο πλούσια και κρεμώδη υφή όπως εδώ.  Εδώ θα δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αμυγδαλοβούτυρο στο σπίτι, για να είναι ωμό, χωρίς κανένα πρόσθετο ή συντηρητικό και φυσικά πιο οικονομικό από ότι αν το αγοράσετε από ένα κατάστημα τροφίμων.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δυνατό μπλέντερ και λίγη υπομονή.  Στις φωτογραφίες θα δείτε τα βήματα, για όποια ερώτηση όμως όπως πάντα είμαι στη διάθεσή σας.  Το αμυγδαλοβούτυρο διατηρείται στο ψυγείο πολύ καιρό, μέχρι και 1 μήνα το έχω τσεκάρει σίγουρα (ίσως όμως και παραπάνω).



Ingredients

400γρ ωμά αμύγδαλα με τη φλούδα ή χωρίς, όπως θέλετε

Steps

1
Done

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ με το εξάρτημα με τη λεπίδα S.

2
Done

Αρχίζουμε να χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, και κάθε τόσο με μία σπάτουλα καθαρίζουμε τα πλαϊνά γιατί θα κολλάει μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν.

3
Done

Το δικό μου μπλέντερ ανεβάζει θερμοκρασία, έτσι στα 10 λεπτά περίπου σταματάω και το αφήνω για 10 λεπτά να κρυώσει. Συνεχίζω μετά μέχρι να γίνει ρευστό το υλικό, να γίνει δηλαδή επιτέλους βούτυρο!



Extra Tips

  • Αν το κρατήσετε για να το χρησιμοποιήστε στο ψωμί, μπορείτε να βάλετε λίγη κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού και μέλι για να είναι λίγο γλυκό και αρωμάτικό.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σοκολατένιο porridge βρώμης χωρίς βράσιμο
next
Σολωμός με πιπεριές

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.