• Home
  • Πιτάκια αμυγδάλου (keto bread) ή πίτα για σάντουιτς χωρίς γλουτένη
0 0
Πιτάκια αμυγδάλου (keto bread) ή πίτα για σάντουιτς χωρίς γλουτένη

Πιτάκια αμυγδάλου (keto bread) ή πίτα για σάντουιτς χωρίς γλουτένη

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Low Carb-Keto
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 20-22 πιτάκια ή 5-6 πίτες για σάντουιτς
  • Easy

Ingredients

Τα πιτάκια έχουν γίνει αγαπημένα μου τελικά! Κάνω τα πιο τέλεια τοστ, με διάφορες γεύσεις και γεμάτα super foods! Σημαντικό ότι είναι χωρίς γλουτένη αλλά και επιλογές χαμηλών υδατανθράκων, κατάλληλα και για κέτο διατροφή αλλά και για διαβητικούς.

Έτσι και αυτά τα πιτάκια, που έχουν πιο ουδέτερη γεύση από τα πιτάκια καρύδας ή τα πιτάκια κάνναβης. Είναι ιδανικά και για αντικατάσταση του ψωμιού στο πρωινό σας, για να φτιάξετε φέτες με βούτυρο και μέλι! Ή να βάλετε μυρωδικά και λίγο παραπάνω αλάτι, και να τα κάνετε πιο πικάντικα. Εξαρτάται!

Υπέροχα και για ένα τραπέζι για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μία διαφορετική πρόταση ψωμιού, αλλά και για πάρτυ, μιας και αν τα κάνετε μικρά σε μέγεθος μπορούν να γίνουν τέλεια καναπεδάκια!!!

(Visited 668 times, 1 visits today)


Ingredients

390γρ Almond Flour Mix 1
5γρ baking powder
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
5γρ ερυθριτόλη
5γρ ψύλλιο
1 κ.σ. μυρωδικά της αρεσκείας σας (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός, δυόσμος) προαιρετικά
50γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
30γρ τριμμένος λιναρόσπορος
6 κ.γ. μηλόξυδο
200ml νερό

Steps

1
Done

Ανακατεύετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 110ml νερό και τον αφήνετε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει.

2
Done

Σε ένα άλλο μπωλ ανάμειξης, ανακατεύετε καλά όλα τα στεγνά υλικά.

3
Done

Προσθέτετε το λιναρόσπορο, το λάδι, τα 200ml νερό και το μηλόξυδο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, βάζετε γάντια νιτριλίου και συνεχίζεται το ανακάτεμα/ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

4
Done

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο με ένα πλάστη (βάλτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μεταξύ ζύμης και πλάστη για να μη σας δυσκολέψει) και κόβετε στο μέγεθος της αρεσκείας σας. Εμένα σε διάμετρο περίπου 11εκ και πάχος 2-3 χιλιοστά βγαίνουν 20-22 κομμάτια, ή και περισσότερα αν τα κάνετε πιο λεπτά. Αν θέλετε να κάνετε πίτες για σάντουιτς, θα τα κάνετε μεγαλύτερα, σε διάμετρο περίπου 20-22εκ θα βγουν 5-6 κομμάτια, πάντα όμως εξαρτάται και από το πόσο χοντρά τις θέλετε.

5
Done

Βάλτε το τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αν έχετε κρεπιέρα όπως εγώ μπορείτε να βάλετε περισσότερα και να τα φτιάξετε πιο γρήγορα. Προσέξτε μη στεγνώσουν πάρα πολύ, γιατί θα χάσουν την ελαστικότητά τους και ειδικά στην περίπτωση του σάντουιτς θα πρέπει να έχουν ελαστικότητα για να μη "σπάσουν" όταν τις τυλίξετε.

6
Done

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Λυχναράκια
next
Πιτάκια κάνναβης (keto bread) χωρίς γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.