• Home
  • Πιτάκια αμυγδάλου (keto bread) ή πίτα για σάντουιτς χωρίς γλουτένη
0 0
Πιτάκια αμυγδάλου (keto bread) ή πίτα για σάντουιτς χωρίς γλουτένη

Πιτάκια αμυγδάλου (keto bread) ή πίτα για σάντουιτς χωρίς γλουτένη

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Low Calorie
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • 40 mins
  • Serves 20-22 πιτάκια ή 5-6 πίτες για σάντουιτς
  • Εύκολο

Ingredients

Τα πιτάκια έχουν γίνει αγαπημένα μου τελικά! Κάνω τα πιο τέλεια τοστ, με διάφορες γεύσεις και γεμάτα super foods! Σημαντικό ότι είναι χωρίς γλουτένη αλλά και επιλογές χαμηλών υδατανθράκων, κατάλληλα και για κέτο διατροφή αλλά και για διαβητικούς.

Έτσι και αυτά τα πιτάκια, που έχουν πιο ουδέτερη γεύση από τα πιτάκια καρύδας ή τα πιτάκια κάνναβης. Είναι ιδανικά και για αντικατάσταση του ψωμιού στο πρωινό σας, για να φτιάξετε φέτες με βούτυρο και μέλι! Ή να βάλετε μυρωδικά και λίγο παραπάνω αλάτι, και να τα κάνετε πιο πικάντικα. Εξαρτάται!

Υπέροχα και για ένα τραπέζι για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μία διαφορετική πρόταση ψωμιού, αλλά και για πάρτυ, μιας και αν τα κάνετε μικρά σε μέγεθος μπορούν να γίνουν τέλεια καναπεδάκια!!!

(Visited 219 times, 5 visits today)


Ingredients

390γρ Almond Flour Mix 1
5γρ baking powder
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
5γρ ερυθριτόλη
5γρ ψύλλιο
1 κ.σ. μυρωδικά της αρεσκείας σας (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός, δυόσμος) προαιρετικά
50γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
30γρ τριμμένος λιναρόσπορος
6 κ.γ. μηλόξυδο
200ml νερό

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 110ml νερό και τον αφήνετε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει.

2
OK!

Σε ένα άλλο μπωλ ανάμειξης, ανακατεύετε καλά όλα τα στεγνά υλικά.

3
OK!

Προσθέτετε το λιναρόσπορο, το λάδι, το νερό και το μηλόξυδο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, βάζετε γάντια νιτριλίου και συνεχίζεται το ανακάτεμα/ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

4
OK!

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο με ένα πλάστη (βάλτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μεταξύ ζύμης και πλάστη για να μη σας δυσκολέψει) και κόβετε στο μέγεθος της αρεσκείας σας. Εμένα σε διάμετρο περίπου 11εκ και πάχος 2-3 χιλιοστά βγαίνουν 20-22 κομμάτια, ή και περισσότερα αν τα κάνετε πιο λεπτά. Αν θέλετε να κάνετε πίτες για σάντουιτς, θα τα κάνετε μεγαλύτερα, σε διάμετρο περίπου 20-22εκ θα βγουν 5-6 κομμάτια, πάντα όμως εξαρτάται και από το πόσο χοντρά τις θέλετε.

5
OK!

Βάλτε το τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αν έχετε κρεπιέρα όπως εγώ μπορείτε να βάλετε περισσότερα και να τα φτιάξετε πιο γρήγορα. Προσέξτε μη στεγνώσουν πάρα πολύ, γιατί θα χάσουν την ελαστικότητά τους και ειδικά στην περίπτωση του σάντουιτς θα πρέπει να έχουν ελαστικότητα για να μη "σπάσουν" όταν τις τυλίξετε.

6
OK!

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Λυχναράκια
επόμενο
Πιτάκια κάνναβης (keto bread) χωρίς γλουτένη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.