Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
390γρ Almond Flour Mix 1
-
5γρ baking powder
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
5γρ ερυθριτόλη
-
5γρ ψύλλιο
-
1 κ.σ. μυρωδικά της αρεσκείας σας (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός, δυόσμος) προαιρετικά
-
ή
-
1 πακέτο Keto Bread GojiMix γεύση Ψωμί/Πιτάκια αμυγδάλου
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
50γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
-
6 κ.γ. μηλόξυδο
-
200ml νερό
Τα πιτάκια έχουν γίνει αγαπημένα μου τελικά! Κάνω τα πιο τέλεια τοστ, με διάφορες γεύσεις και γεμάτα super foods! Σημαντικό ότι είναι χωρίς γλουτένη αλλά και επιλογές χαμηλών υδατανθράκων, κατάλληλα και για κέτο διατροφή αλλά και για διαβητικούς.
Έτσι και αυτά τα πιτάκια, που έχουν πιο ουδέτερη γεύση από τα πιτάκια καρύδας ή τα πιτάκια κάνναβης. Είναι ιδανικά και για αντικατάσταση του ψωμιού στο πρωινό σας, για να φτιάξετε φέτες με βούτυρο και μέλι! Ή να βάλετε μυρωδικά και λίγο παραπάνω αλάτι, και να τα κάνετε πιο πικάντικα. Εξαρτάται!
Υπέροχα και για ένα τραπέζι για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μία διαφορετική πρόταση ψωμιού, αλλά και για πάρτυ, μιας και αν τα κάνετε μικρά σε μέγεθος μπορούν να γίνουν τέλεια καναπεδάκια!!!
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
390γρ Almond Flour Mix 1 | |
5γρ baking powder | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
5γρ ερυθριτόλη | |
5γρ ψύλλιο | |
1 κ.σ. μυρωδικά της αρεσκείας σας (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός, δυόσμος) προαιρετικά | |
30γρ τριμμένος λιναρόσπορος | |
ή |
|
1 πακέτο Keto Bread GojiMix γεύση Ψωμί/Πιτάκια αμυγδάλου | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
50γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας | |
6 κ.γ. μηλόξυδο | |
200ml νερό |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 110ml νερό και τον αφήνετε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει. |
2
Done
|
Σε ένα άλλο μπωλ ανάμειξης, ανακατεύετε καλά όλα τα στεγνά υλικά. |
3
Done
|
Προσθέτετε το λιναρόσπορο, το λάδι, τα 200ml νερό και το μηλόξυδο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, βάζετε γάντια νιτριλίου και συνεχίζεται το ανακάτεμα/ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη. |
4
Done
|
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο με ένα πλάστη (βάλτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μεταξύ ζύμης και πλάστη για να μη σας δυσκολέψει) και κόβετε στο μέγεθος της αρεσκείας σας. Εμένα σε διάμετρο περίπου 11εκ και πάχος 2-3 χιλιοστά βγαίνουν 20-22 κομμάτια, ή και περισσότερα αν τα κάνετε πιο λεπτά. Αν θέλετε να κάνετε πίτες για σάντουιτς, θα τα κάνετε μεγαλύτερα, σε διάμετρο περίπου 20-22εκ θα βγουν 5-6 κομμάτια, πάντα όμως εξαρτάται και από το πόσο χοντρά τις θέλετε. |
5
Done
|
Βάλτε το τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αν έχετε κρεπιέρα όπως εγώ μπορείτε να βάλετε περισσότερα και να τα φτιάξετε πιο γρήγορα. Προσέξτε μη στεγνώσουν πάρα πολύ, γιατί θα χάσουν την ελαστικότητά τους και ειδικά στην περίπτωση του σάντουιτς θα πρέπει να έχουν ελαστικότητα για να μη "σπάσουν" όταν τις τυλίξετε. |
6
Done
|