Ingredients
-
200γρ ωμά αμύγδαλα
-
1 λίτρο νερό φίλτρου
Πριν μερικά χρόνια που αποφάσισα με αφορμή τη γέννηση των παιδιών μας, να αλλάξω τα ψώνια και τη μαγειρική-διατροφή του σπιτιού μας, θέλησα να ενημερωθώ για να μπορώ να επιλέγω συνειδητά τα σωστά προϊόντα. Άρχισα λοιπόν το διάβασμα πάνω σε διάφορα θέματα.
Εκείνη ακριβώς την περίοδο, μου ήρθε ένα mail που μιλούσε για την ακαταλληλότητα του αγελαδινού γάλακτος… που εγώ έπινα σα νερό! Ψάχνοντας και διαβάζοντας περαιτέρω λοιπόν, αποφασίζω να κόψουμε το αγελαδινό γάλα στο σπίτι, και άρχισα να δοκιμάζω υποκατάστατα. Υπάρχουν πολλά στο εμπόριο, γάλα/ρόφημα από σόγια, φουντουκι, ρύζι, αμύγδαλο, κινόα, βρώμη και πολλά άλλα! Αυτό που προτίμησα να καθιερώσω είναι το αμυγδαλόγαλα, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και ασβέστιο.
Διάβασα λοιπόν ότι μπορούσα να το φτιάξω μόνη μου στο σπίτι, και τελικά είναι πιο απλό από όσο νομίζουμε, χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά (λιγότερα από το να πάμε να το πάρουμε από το φούρνο της γειτονιάς!) και είναι φρέσκο, ωμό χωρίς κανένα πρόσθετο και συντηρητικό. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι κρατάει 2-3 μέρες μόνο, έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλη ποσότητα και να την έχουμε, πρέπει κάθε 2-3 μέρες να φτιάχνουμε φρέσκο, έτσι είναι όμως τα αγνά προϊόντα infofurmanner.de/!
Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε (και γιατί όχι να καθιερώσετε) το φρέσκο αμυγδαλόγαλα στο σπίτι, εδώ θα δείτε πόσο απλό είναι.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Στραγγίστε και ξαπλύντε καλά τα αμύγδαλα. |
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|