0 0
Σπιτικό φρέσκο γάλα αμυγδάλου

Σπιτικό φρέσκο γάλα αμυγδάλου

Features:
  • Blender
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Protein Rich
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves 1 λίτρο γάλα
  • Easy

Ingredients

Πριν μερικά χρόνια που αποφάσισα με αφορμή τη γέννηση των παιδιών μας, να αλλάξω τα ψώνια και τη μαγειρική-διατροφή του σπιτιού μας, θέλησα να ενημερωθώ για να μπορώ να επιλέγω συνειδητά τα σωστά προϊόντα. Άρχισα λοιπόν το διάβασμα πάνω σε διάφορα θέματα.

Εκείνη ακριβώς την περίοδο, μου ήρθε ένα mail που μιλούσε για την ακαταλληλότητα του αγελαδινού γάλακτος… που εγώ έπινα σα νερό! Ψάχνοντας και διαβάζοντας περαιτέρω λοιπόν, αποφασίζω να κόψουμε το αγελαδινό γάλα στο σπίτι, και άρχισα να δοκιμάζω υποκατάστατα. Υπάρχουν πολλά στο εμπόριο, γάλα/ρόφημα από σόγια, φουντουκι, ρύζι, αμύγδαλο, κινόα, βρώμη και πολλά άλλα! Αυτό που προτίμησα να καθιερώσω είναι το αμυγδαλόγαλα, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και ασβέστιο.

Διάβασα λοιπόν ότι μπορούσα να το φτιάξω μόνη μου στο σπίτι, και τελικά είναι πιο απλό από όσο νομίζουμε, χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά (λιγότερα από το να πάμε να το πάρουμε από το φούρνο της γειτονιάς!) και είναι φρέσκο, ωμό χωρίς κανένα πρόσθετο και συντηρητικό. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι κρατάει 2-3 μέρες μόνο, έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλη ποσότητα και να την έχουμε, πρέπει κάθε 2-3 μέρες να φτιάχνουμε φρέσκο, έτσι είναι όμως τα αγνά προϊόντα infofurmanner.de/!

Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε (και γιατί όχι να καθιερώσετε) το φρέσκο αμυγδαλόγαλα στο σπίτι, εδώ θα δείτε πόσο απλό είναι.

(Visited 674 times, 1 visits today)


Ingredients

200γρ ωμά αμύγδαλα
1 λίτρο νερό φίλτρου

Steps

1
Done

Μουλιάστε τα αμύγδαλα από το προηγούμενο βράδυ.

2
Done

Στραγγίστε και ξαπλύντε καλά τα αμύγδαλα.

3
Done

Βάλτε τα στο μπλέντερ σας στην αρχή με λίγο νερό για να χτυπηθούν ώστε να γίνουν μία πηχτή πάστα.

4
Done

Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο νερό.

5
Done

Βάζετε το τούλινο ειδικό πουγκί σε ένα μπωλ και ρίχνετε το γάλα.

6
Done

Στραγγίζετε με τα χέρια σας το πουγκί και βγαίνει το γάλα. Διατηρήστε το καλύτερα σε γυάλινο βάζο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σοκολατάκια μερέντας με φουντούκια
next
Σπιτικό βούτυρο (spread)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.