0 0
Ρύζι μπασμάτι με πράσινα λαχανικά και αμύγδαλα

Ρύζι μπασμάτι με πράσινα λαχανικά και αμύγδαλα

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Το ρύζι γενικά δεν είναι από τα αγαπημένα μου τρόφιμα, γιατί το θεωρώ λίγο βαρετό… πρέπει να το στολίσεις με κάτι αλλιώς μου φαίνεται άνοστο. Τη συγκεκριμένη συνταγή τη χρωστώ στην αγαπημένη μου δασκάλα γιόγκα, Έλενα. Μια μέρα πήγαμε για τραπέζι στο σπίτι της και είχε ετοιμάσει το φανταστικό, απλό και πολύ γευστικό ρύζι με πράσινα λαχανικά. Όταν τη ρώτησα και μου είπε τη διαδικασία, είδα ότι είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο, που μπορώ να το κάνω καθημερινά στο σπίτι, αλλά και με ένα ιδιαίτερο σερβίρισμα σε τσέρκι να στολίσω και ένα πιάτο σε επίσημο γεύμα.

Χρησιμοποιούμε όποια πράσινα λαχανικά θέλουμε ή έχουμε στο σπίτι. Εγώ προσωπικά αποφεύγω την πράσινη πιπεριά, καθώς έχω δυσκολία να τη χωνέψω, εσείς όμως μπορείτε να βάλετε και πιπεριά και μάλιστα και καυτερή αν σας αρέσει. Έτσι, σας δίνω μία βασική ιδέα που μπορείτε να εξελίξετε. Η Έλενα έβαλε και αμύγδαλα, μία λεπτομέρεια που για μένα αλλάζει όλο το πιάτο. Μου άρεσε πάρα πολύ γευστικά, και είναι ένας διαφορετικός τρόπος να τα απολαύσετε μιας και είναι εξαιρετική τροφή, πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνη. Αν δε σας αρέσουν τα αμύγδαλα, βάλτε το δικό σας αγαπημένο ξηρό καρπό.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 253 times, 1 visits today)


Ingredients

4 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
200γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
50γρ kale ψιλοκομμένο προαιρετικά, γιατί είναι εποχιακό
1 κολοκυθάκι μικρό σε κομματάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
50γρ αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
χυμό από 1 λεμόνι
100γρ ρύζι μπασμάτι
2 χούφτες αμύγδαλα ωμά

Steps

1
Done

Σωτάρετε όλα τα λαχανικά και τα αμύγδαλα για 3-4 λεπτά με τις 2 κ.σ. λάδι, μέχρι να μαραθούν λίγο. Σβήστε τα με το χυμό λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη.

2
Done

Βάλτε το ρύζι σε ένα άλλο κατσαρολάκι και με τις άλλες 2 κ.σ. λάδι σωτάρετε να καβουρδιστεί λίγο, για 1-2 λεπτά.

3
Done

Προσθέτετε το νερό (1.5 φορά σε όγκο από το ρύζι, μετρήστε το σε μία κούπα για να ξέρετε πόσο νερό θα βάλετε) και αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.

4
Done

Δοκιμάστε αν το ρύζι είναι σπυρωτό, αν δεν έχει βράσει ακόμα στο σημείο που το θέλετε αφήστε το άλλα 3-5 λεπτά ανάλογα με το γούστο σας.

5
Done

Μόλις το ρύζι σας είναι έτοιμο, ρίξτε τα λαχανικά μέσα με τα αμύγδαλα και ανακατέψτε το καλά.



Extra Tips

Αν το ρύζι έχει περίσσια υγρασία σκεπάστε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και κλείστε το καπάκι της για 10 λεπτά περίπου, θα την απορροφήσει.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
After Eight mints
next
Τραγανά ταχινορολάκια

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.