Ingredients
-
4 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας
-
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
-
200γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
-
50γρ kale ψιλοκομμένοπροαιρετικά, γιατί είναι εποχιακό
-
1 κολοκυθάκι μικρό σε κομματάκια
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
50γρ αρακάφρέσκο ή κατεψυγμένο
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
100γρ ρύζι μπασμάτι
-
2 χούφτες αμύγδαλα ωμά
Το ρύζι γενικά δεν είναι από τα αγαπημένα μου τρόφιμα, γιατί το θεωρώ λίγο βαρετό… πρέπει να το στολίσεις με κάτι αλλιώς μου φαίνεται άνοστο. Τη συγκεκριμένη συνταγή τη χρωστώ στην αγαπημένη μου δασκάλα γιόγκα, Έλενα. Μια μέρα πήγαμε για τραπέζι στο σπίτι της και είχε ετοιμάσει το φανταστικό, απλό και πολύ γευστικό ρύζι με πράσινα λαχανικά. Όταν τη ρώτησα και μου είπε τη διαδικασία, είδα ότι είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο, που μπορώ να το κάνω καθημερινά στο σπίτι, αλλά και με ένα ιδιαίτερο σερβίρισμα σε τσέρκι να στολίσω και ένα πιάτο σε επίσημο γεύμα.
Χρησιμοποιούμε όποια πράσινα λαχανικά θέλουμε ή έχουμε στο σπίτι. Εγώ προσωπικά αποφεύγω την πράσινη πιπεριά, καθώς έχω δυσκολία να τη χωνέψω, εσείς όμως μπορείτε να βάλετε και πιπεριά και μάλιστα και καυτερή αν σας αρέσει. Έτσι, σας δίνω μία βασική ιδέα που μπορείτε να εξελίξετε. Η Έλενα έβαλε και αμύγδαλα, μία λεπτομέρεια που για μένα αλλάζει όλο το πιάτο. Μου άρεσε πάρα πολύ γευστικά, και είναι ένας διαφορετικός τρόπος να τα απολαύσετε μιας και είναι εξαιρετική τροφή, πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνη. Αν δε σας αρέσουν τα αμύγδαλα, βάλτε το δικό σας αγαπημένο ξηρό καρπό.
Ingredients
4 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας | |
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο | |
200γρ σπανάκι ψιλοκομμένο | |
50γρ kale ψιλοκομμένο | |
1 κολοκυθάκι μικρό σε κομματάκια | |
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο | |
50γρ αρακά | |
χυμό από 1 λεμόνι | |
100γρ ρύζι μπασμάτι | |
2 χούφτες αμύγδαλα ωμά |
Steps
1
Done
|
Σωτάρετε όλα τα λαχανικά και τα αμύγδαλα για 3-4 λεπτά με τις 2 κ.σ. λάδι, μέχρι να μαραθούν λίγο. Σβήστε τα με το χυμό λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη. |
2
Done
|
Βάλτε το ρύζι σε ένα άλλο κατσαρολάκι και με τις άλλες 2 κ.σ. λάδι σωτάρετε να καβουρδιστεί λίγο, για 1-2 λεπτά. |
3
Done
|
Προσθέτετε το νερό (1.5 φορά σε όγκο από το ρύζι, μετρήστε το σε μία κούπα για να ξέρετε πόσο νερό θα βάλετε) και αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου. |
4
Done
|
Δοκιμάστε αν το ρύζι είναι σπυρωτό, αν δεν έχει βράσει ακόμα στο σημείο που το θέλετε αφήστε το άλλα 3-5 λεπτά ανάλογα με το γούστο σας. |
5
Done
|
Μόλις το ρύζι σας είναι έτοιμο, ρίξτε τα λαχανικά μέσα με τα αμύγδαλα και ανακατέψτε το καλά. |
Extra Tips
Αν το ρύζι έχει περίσσια υγρασία σκεπάστε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και κλείστε το καπάκι της για 10 λεπτά περίπου, θα την απορροφήσει.