Ingredients
-
500γρ ρύζι για σούσι
-
150γρ ξύδι ρυζιού
-
3 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
7-8 φύλλα nori (ειδικά φύλλα από φύκια για σούσι)
-
½ αβοκάντο
-
1 καρότο
-
½ αγγούρι
-
1 μέτριο κολοκυθάκι
-
10 πίκλες
-
Για το σερβίρισμα
-
σάλτσα σόγιας
-
τζίντζερ τουρσί
-
wasabi
Το σούσι είναι εξαιρετικός… μεζές!!! Μπορείτε να το φτιάξετε με ότι υλικά θέλετε, εδώ σας δίνω μία απλή συνταγή μόνο με λαχανικά για απλούστερη παρασκευή και για όσους ακολουθούν μία vegan διατροφή ή είναι σε περίοδο νηστείας. Είναι ακόμα πιο νόστιμο με γαρίδες και άλλα θαλασσινά, όπως τόνο και σολομό. Δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή αρχικά, και μάθετε τα βασικά βήματα, μόλις εξασκηθείτε λίγο θα γίνετε ειδικοί!
Φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι, λίγο επιμονή θέλει. Εγώ την πρώτη φορά δεν τα κατάφερα, στη δεύτερη απόπειρα όμως έγινε τέλειο. Τώρα μέχρι και τα παιδιά κάθονται μαζί μου και κάνουν τους συνδυασμούς της αρεσκείας τους!
Ingredients
500γρ ρύζι για σούσι | |
150γρ ξύδι ρυζιού | |
3 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
7-8 φύλλα nori (ειδικά φύλλα από φύκια για σούσι) | |
½ αβοκάντο | |
1 καρότο | |
½ αγγούρι | |
1 μέτριο κολοκυθάκι | |
10 πίκλες | |
Για το σερβίρισμα |
|
σάλτσα σόγιας | |
τζίντζερ τουρσί | |
wasabi |
Steps
1
Done
|
Βράστε το ρύζι με αναλογία νερού 1:1.5 (ρύζι:νερό) ή όπως γράφουν οι οδηγίες στο πακέτο του. Αφήστε να τραβήξει τα υγρά σκεπάζοντας την κατσαρόλα με μία πετσέτα και βάζοντας το καπάκι από πάνω. Αφήστε να κρυώσει. |
2
Done
|
Προσθέστε το ξύδι ρυζιού και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. |
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
Απλώνετε μία στρώση ρυζιού πάνω στο φύλλο nori. Απλώνετε με υγρά χέρια καθώς το ρύζι κολλάει πολύ. Κάθε τόσο βρέχετε τα χέρια σας. Η στρώση να έχει 2-3 χιλιοστά πάχος, όχι περισσότερο για να είναι καλή η αναλογία ρυζιού/γέμισης και να μπορείτε να το τυλίξετε. Επίσης αφήστε μία μικρή λωρίδα φυκιού γύρω γύρω ακάλυπτη για να μπορέσει να κολλήσει στο τέλος το ρολό. |
7
Done
|
Τοποθετήστε ένα συνδιασμό λαχανικών, πχ καρότο, αβοκάντο, πίκλες αγγουράκι και ξεκινήστε να τυλίγετε το φύλλο. Χρησιμοποιήστε το σουπλά καθώς λυγίζει για να πατήσετε και να σφίξετε το ρολό σας. Σε κάθε κίνηση που κάνετε σιγουρευτείτε ότι είναι σφιχτά τυλιγμένο. Μόλις κάνετε 1-2 μετά θα μάθετε. Μην απογοητεύεστε! |
8
Done
|
|
9
Done
|
Extra Tips
- Σερβίρετε με σάλτσα σόγιας, τζίντζερ τουρσί ή wasabi.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας, πχ. κόκκινη, πράσινη και πορτοκαλί πιπεριά, παντζάρια κτλ. και να κάνετε τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς!
- Αν δεν είστε vegan, συνδυάστε σολομό και τόνο με το αβοκάντο και το αγγουράκι, ταιριάζουν εξαιρετικά και αυξάνουν την περιεκτικότητα του πιάτου σας σε πρωτεΐνη, σημαντικό αν γυμνάζεστε ή θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης σας για άλλους λόγους.
Save