Ingredients
-
100γρ λεπτές νιφάδες βρώμης
-
45γρ ζάχαρη καρύδας
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
-
μία πρέζα μοσχοκάρυδο
-
50γρ ωμό αμυγδαλοβούτυρο
-
110γρ σιρόπι αγάβης
-
70γρ πουρέ βιολογικών μήλωνχτυπάτε τα μήλα σε ένα μούλτι
Άλλη μία μπάρα πρωτεΐνης προστίθεται στη συλλογή μας. Άρεσε πολύ και γι’ αυτό τη μοιράζομαι μαζί σας.
Αυτή η μπάρα, εκτός του ότι έχει εξαιρετικά υλικά, μεταξύ των οποίων φρέσκο μήλο, είναι και ιδιαίτερη σε υφή. Απαλή, φρουτένια, πολύ χορταστική, ντελικάτη, αρωματική… τι άλλο θέλετε από μία μπάρα πρωτεΐνης?
Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και απολαύστε την μετά την προπόνηση ή και σαν ένα υγιεινό σνακ μεταξύ των γευμάτων, καθώς είναι εύπεπτη και πολύ νόστιμη. Μοιάζει με ζύμη για κουλουράκια.. ποιος δεν έγλειψε κάποτε το μπωλ της μαμάς που έφτιαχνε κουλουράκια???
Μία μπάρα που μπορούν να καταναλώνουν και τα παιδιά, που έχουν μεγάλες ανάγκες σε πρωτεΐνη μιας και είναι στην ανάπτυξη. Κάθε μπάρα έχει 11.5γρ πρωτεΐνης και 235 θερμίδες. Περιέχει φυτική πρωτεΐνη αρακά, που μπορείτε να προμηθευτείτε και από το γνωστό σας πια paneri.gr.
Προσαρμόστε τη γλύκα ανάλογα με το γούστο σας και απολαύστε την όποτε πεινάτε!!!
Ingredients
100γρ λεπτές νιφάδες βρώμης | |
10γρ κοπανισμένο χρυσό λιναρόσπορο | |
60γρ βιολογική πρωτεΐνη αρακά | |
45γρ ζάχαρη καρύδας | |
1/2 κ.γ. κανέλα | |
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο | |
μία πρέζα μοσχοκάρυδο | |
50γρ ωμό αμυγδαλοβούτυρο | |
110γρ σιρόπι αγάβης | |
70γρ πουρέ βιολογικών μήλων |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Προσθέτετε την αγάβη, το αμυγδαλοβούτυρο και τον πουρέ μήλου και ανακατεύετε καλά, ζυμώνετε να γίνει μία ομοιογενής μάζα. Αφήνετε λίγο το μείγμα, για 20 λεπτά μέχρι να ρουφήξει ο λιναρόσπορος την υγρασία του μήλου και να διογκωθεί. |
3
Done
|
Τοποθετήτε το μείγμα σε ένα μακρόστενο τάπερ, μήκους πάνω κάτω 18 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί από κάτω για να μπορέσετε να αφαιρέσετε εύκολα το μείγμα όταν είναι έτοιμο. |
4
Done
|
Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, πριν το βγάλετε και το κόψετε σε 6 κομμάτια. |
3 Comments Hide Comments
Θα μπορούσε να αντικατασταθεί η πρωτεινη αρακά με σπιρουλίνα;
Συγώμη για την καθυστερημένη απάντηση, οχι, δεν μπορεί να αντικατασταθεί γιατί η σπιρουλίνα έχει πολύ έντονη γεύση και πολύ ιδιαίτερη, άλλωστε δεν είναι σκόνη πρωτεΐνης. Αν όμως θέλετε εσείς μπορείτε να το δοκιμάσετε και αν σας αρέσει η γεύση του γιατί όχι? θα είναι ένας ακόμα τρόπος για να καταναλώνετε σπιρουλίνα
Καλησπέρα, Έχω όλα τα υλικά εκτός από λιναροσπορος.. μπορώ να κάνω την συνταγή και ετσι;