Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
-
2 κ.σ. ακατέργαστη ζάχαρη
-
2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
-
λίγο βιολαογικό άοσμο λάδι καρύδας για το πυρέξ/ταψί
-
2 μήλα σε φέτες πάχους 1/2 εκατ. περίπου
-
λίγη Κανέλα Κεϋλάνης
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
-
330γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
-
150γρ ακατέργαστη ζάχαρη
-
70γρ ζάχαρη καρύδας
-
10γρ baking powder
-
1/2 κ.σ. Κανέλα Κεϋλάνης
-
80γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου ή λίγο χλιαρό
-
2 αυγά και 1 ασπράδι
-
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
-
χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι
-
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
Είχα καιρό να κάνω μηλόπιτα… έτσι είπα να πειραματιστώ ξανά! Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζουμε την ακατέργαστη ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας για ακόμα πιο ωραία καραμελωμένα μήλα από πάνω!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως πχ ανανά ροδέλες, για όσους τους αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις βέβαια.
Πανεύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ |
|
2 κ.σ. ακατέργαστη ζάχαρη | |
2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας | |
λίγο βιολαογικό άοσμο λάδι καρύδας για το πυρέξ/ταψί | |
2 μήλα σε φέτες πάχους 1/2 εκατ. περίπου | |
λίγη Κανέλα Κεϋλάνης | |
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ |
|
330γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής | |
150γρ ακατέργαστη ζάχαρη | |
70γρ ζάχαρη καρύδας | |
10γρ baking powder | |
1/2 κ.σ. Κανέλα Κεϋλάνης | |
80γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου ή λίγο χλιαρό | |
2 αυγά και 1 ασπράδι | |
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού | |
χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι | |
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩΛαδώστε το πυρέξ ή ταψί και πασπαλίστε τις ζάχαρες και την κανέλα. |
2
Done
|
Απλώστε ομοιόμορφα τα μήλα σε όλη την επιφάνεια πάνω από τις ζάχαρες. |
3
Done
|
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗΑνακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
4
Done
|
Προσθέστε τα υγρά και χτυπήστε με το μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
5
Done
|
Απλώστε το μείγμα της ζύμης πάνω από τα μήλα. |
6
Done
|
Ψήστε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για 45-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο (μέχρι να βγαίνει μία οδοντογλυφίδα καθαρή). |
7
Done
|
Αφήστε τη λίγο να κρυώσει πριν την αναποδογυρίσετε. Ξεκολήστε λίγο τα πλαϊνά μέρη πριν τη γυρίσετε για να ξεφορμαριστεί πιο ομοιόμορφα και εύκολα. |