0 0
Αγιουρβεδικό ρύζι με σπόρους και σταφίδες

Αγιουρβεδικό ρύζι με σπόρους και σταφίδες

Ayurvedic rice with seeds and raisins
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Το ρύζι είναι λίγο… βαρετό υλικό!  Κατά τη γνώμη μου πάντα, πρέπει να το στολίσεις με κάτι αλλιώς τρως τζάμπα θερμίδες, χαχαχα! Επειδή λοιπόν, δεν έχω περιθώριο να τρώω τζάμπα πρέπει κάθε μπουκιά μου να έχει νόημα!  Δοκιμάζοντας την αρχική συνταγή με αρακά και πράσινη πιπεριά δεν ενθουσιάστηκα και πολύ.  Μου άρεσαν όμως η υφή του ρυζιού και τα αρώματά του.  Έτσι, μετά τις απαραίτητες αντικαταστάσεις (ρύζι πλήρες αντί λευκό, λάδι καρύδας αντί ηλιέλαιο και άλλα…) κατέληξα σε αυτή τη συνταγή που για μένα είναι από τα πιο ωραία πιάτα με ρύζι που έχω φάει ποτέ.  Διάλεξα τους δικούς μου αγαπημένους σπόρους και ξηρούς καρπούς, εννοείται ότι εσείς μπορείτε να τους αλλάξετε αν δεν έχετε ή προτιμάτε κάτι άλλο.  Για να τιμήσω και τους αγαπημένους φίλους μου, Κώστα και Χριστίνα, έβαλα και την καταπληκτική ζακυνθινή σταφίδα που μου έστειλαν! Αμφιβάλλω αν στην Ινδία τους γίνεται τόσο νόστιμο αυτό το ρύζι με τη δική τους σταφίδα, χαχαχαχα!

Σίγουρα όμως το ρύζι αυτό δε θα αφήσει αδιάφορους όσου φιλέψετε! Έχει άλλο ένα αγαπημένο μου υλικό, τον Κουρκουμά που είναι ευεργετικός για την υγεία μικρών και μεγάλων. Το λάδι καρύδας δε, επιτρέπει στο ρύζι να γίνει τραγανό και νόστιμο, χωρίς να γίνει βαρύ.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 529 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κούπα ρύζι μπασμάτι πλήρες
5 κ.σ. Λάδι καρύδας άοσμο
3 κούπες νερό
1 κ.γ. σπόρους μουστάρδας
1 κ.γ. Κουρκουμάς
40γρ κάσιους ωμά
30γρ κολοκυθόσπορους ωμούς
60γρ Σταφίδες
1 κοφτό κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 1/2 κ.γ. σκόνη απαλού κάρρυ

Steps

1
Done

Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε τις 4 κουταλιές λάδι καρύδας.

2
Done

Προσθέσε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι να καβουρντιστεί.

3
Done

Όταν έχει γλασαριστεί όλο το ρύζι προσθέστε το νερό. Βράστε για 15 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

4
Done

Σε ένα άλλο πιο ρηχό σκεύος βάλτε τη 1 κ.σ. λάδι καρύδας και τους σπόρους μουστάρδας σε δυνατή φωτιά.

5
Done

Όταν σκάσουν, χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέστε τον κουρκουμά, τα κάσιους, τον κολοκυθόσπορο και τις σταφίδες ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά μέχρι να καβουρντιστούν λίγο οι σπόροι.

6
Done

Αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέστε το ρύζι και ρίξτε το κάρυ και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ρεβανί με άρωμα επεριδοειδών
next
Σουπιές με σπανάκι

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.