0 0
Μους σοκολάτας με αβοκάντο

Μους σοκολάτας με αβοκάντο

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Gluten Free
  • Protein Rich
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 10 mins
  • Serves 6-8
  • Medium

Ingredients

Γενέθλια Γιάννη, 2016, νήπια… Απαιτητικοί καλεσμένοι… με ιδιαίτερη αδυναμία στη σοκολάτα…! Έφτιαξα λοιπόν κέικ σοκολάτας, muffin σοκολάτας, σοκολατάκια με ινδοκάρυδο, σοκολατάκια με ταχίνι και μέλι… Ε, είπα να φτιάξω και μία κρέμα σοκολάτας, για να τσεκάρω αν όντως τα παιδιά θα καταλάβουν ότι είναι υγιεινή, και δει διαφορετική από την αγαπημένη τους σοκολατένια γεύση.

Εκείνες τις ημέρες, στο σπίτι φιλοξενούσαμε την αγαπημένη μου Χριστίνα, φίλη από τη Ζάκυνθο, και μου δίνει τη ιδέα να φτιάξουμε τη μους από αβοκάντο. Διστακτική εγώ, σίγουρη η Χριστίνα, την επιστεύτηκα. Στο κάτω κάτω είπαμε, θα τη φάμε εμείς, χαχα, άλλο που δε θέλαμε! Με μεγάλη χαρά θα σας πω, ότι δεν έμειναν και πολλά σφηνάκια (τα είχαμε βάλει σε μικρές μερίδες από το φόβο μας), μιας και τα παιδιά τα τίμησαν δεόντως!

Από τότε, η μους σοκολάτας αυτή, έγινε η αγαπημένη μου. Εγώ την προτιμώ αρκετά γλυκιά, αλλά εσείς μπορείτε να προσαρμόσετε τη γλύκα και να μειώσετε ίσως το σιρόπι αγάβης και να αυξήσετε το κακάο, αν τη θέλετε πιο μπίτερ. Το βασικό είναι να δείτε πόσο εύκολα, σε δευτερόλεπτα, χωρίς κατσαρόλες, μάτια και δύσκολα εργαλεία μπορείτε να φτιάξετε μία εκπληκτική και προπάντων ΘΡΕΠΤΙΚΗ μους σοκολάτας για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας! Ένα είναι σίγουρο: θα γίνει η αγαπημένη σας κρέμα σοκολάτας, που θα λατρέψουν και τα παιδιά σας. Χρησιμοποιείται δε και στο το αγαπημένο μας Προφιτερόλ.

Γεμάτη με ευεργετικά λιπαρά οξέα και βιταμίνες που έχει το αβοκάντο, αυτή η κρέμα είναι εξαιρετικά θρεπτική, εμείς όμως την τρώμε ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1,218 times, 1 visits today)


Ingredients

2 ώριμα μεγάλα Αβοκάντο
50 μουλιασμένοι Χουρμάδες
5-6 κ.σ. Κακάο
100-120γρ Σιρόπι αγαύης ή μέλι
λίγο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού από 1-2 πορτοκάλια, ανάλογα με το πόσο ζουμερά είναι
λίγη κανέλα (προαιρετικά)
λίγα cacao nibs (προαιρετικά)
αλεσμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Steps

1
Done

Χτυπάμε τους χουρμάδες στον επεξεργαστή τροφίμων με λίγο χυμό, μέχρι να γίνουν μία σφιχτή πάστα (προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό). Μας ενδιαφέρει να μη μείνουν κομματάκια χουρμάδων, όχι να γίνει αραιή κρέμα.

2
Done

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβοκάντο και χτυπάμε ξανά.

3
Done

Προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε ξανά πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

4
Done

Τέλος βάζουμε τα 100γρ σιρόπι αγάβης σιγά σιγά, και δοκιμάζουμε αν η γλύκα μας ικανοποιεί. Αν το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε λίγο σιρόπι αγάβης ακόμα.

5
Done

Σερβίρετε με λίγη πασπαλισμένη κανέλα, αλεσμένους ξηρούς καρπούς ή μερικά κακάο nibs.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ταχινοcookies με αλεύρι ζέας
next
Πράσινη σαλάτα με σούπερ φρούτα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.