Ingredients
-
2 ώριμα μεγάλα Αβοκάντο
-
50 μουλιασμένοι Χουρμάδες
-
5-6 κ.σ. Κακάο
-
100-120γρ Σιρόπι αγαύηςή μέλι
-
λίγο φρέσκο χυμό πορτοκαλιούαπό 1-2 πορτοκάλια, ανάλογα με το πόσο ζουμερά είναι
-
λίγη κανέλα (προαιρετικά)
-
λίγα cacao nibs (προαιρετικά)
-
αλεσμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Γενέθλια Γιάννη, 2016, νήπια… Απαιτητικοί καλεσμένοι… με ιδιαίτερη αδυναμία στη σοκολάτα…! Έφτιαξα λοιπόν κέικ σοκολάτας, muffin σοκολάτας, σοκολατάκια με ινδοκάρυδο, σοκολατάκια με ταχίνι και μέλι… Ε, είπα να φτιάξω και μία κρέμα σοκολάτας, για να τσεκάρω αν όντως τα παιδιά θα καταλάβουν ότι είναι υγιεινή, και δει διαφορετική από την αγαπημένη τους σοκολατένια γεύση.
Εκείνες τις ημέρες, στο σπίτι φιλοξενούσαμε την αγαπημένη μου Χριστίνα, φίλη από τη Ζάκυνθο, και μου δίνει τη ιδέα να φτιάξουμε τη μους από αβοκάντο. Διστακτική εγώ, σίγουρη η Χριστίνα, την επιστεύτηκα. Στο κάτω κάτω είπαμε, θα τη φάμε εμείς, χαχα, άλλο που δε θέλαμε! Με μεγάλη χαρά θα σας πω, ότι δεν έμειναν και πολλά σφηνάκια (τα είχαμε βάλει σε μικρές μερίδες από το φόβο μας), μιας και τα παιδιά τα τίμησαν δεόντως!
Από τότε, η μους σοκολάτας αυτή, έγινε η αγαπημένη μου. Εγώ την προτιμώ αρκετά γλυκιά, αλλά εσείς μπορείτε να προσαρμόσετε τη γλύκα και να μειώσετε ίσως το σιρόπι αγάβης και να αυξήσετε το κακάο, αν τη θέλετε πιο μπίτερ. Το βασικό είναι να δείτε πόσο εύκολα, σε δευτερόλεπτα, χωρίς κατσαρόλες, μάτια και δύσκολα εργαλεία μπορείτε να φτιάξετε μία εκπληκτική και προπάντων ΘΡΕΠΤΙΚΗ μους σοκολάτας για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας! Ένα είναι σίγουρο: θα γίνει η αγαπημένη σας κρέμα σοκολάτας, που θα λατρέψουν και τα παιδιά σας. Χρησιμοποιείται δε και στο το αγαπημένο μας Προφιτερόλ.
Γεμάτη με ευεργετικά λιπαρά οξέα και βιταμίνες που έχει το αβοκάντο, αυτή η κρέμα είναι εξαιρετικά θρεπτική, εμείς όμως την τρώμε ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!
Ingredients
2 ώριμα μεγάλα Αβοκάντο | |
50 μουλιασμένοι Χουρμάδες | |
5-6 κ.σ. Κακάο | |
100-120γρ Σιρόπι αγαύης | |
λίγο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού | |
λίγη κανέλα (προαιρετικά) | |
λίγα cacao nibs (προαιρετικά) | |
αλεσμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (προαιρετικά) |
Steps
1
Done
|
Χτυπάμε τους χουρμάδες στον επεξεργαστή τροφίμων με λίγο χυμό, μέχρι να γίνουν μία σφιχτή πάστα (προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό). Μας ενδιαφέρει να μη μείνουν κομματάκια χουρμάδων, όχι να γίνει αραιή κρέμα. |
2
Done
|
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβοκάντο και χτυπάμε ξανά. |
3
Done
|
Προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε ξανά πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
4
Done
|
Τέλος βάζουμε τα 100γρ σιρόπι αγάβης σιγά σιγά, και δοκιμάζουμε αν η γλύκα μας ικανοποιεί. Αν το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε λίγο σιρόπι αγάβης ακόμα. |
5
Done
|
Σερβίρετε με λίγη πασπαλισμένη κανέλα, αλεσμένους ξηρούς καρπούς ή μερικά κακάο nibs. |