Ingredients
-
2 μέτριες μελιτζάνες
-
80-100 γρ Ταχίνιολικής άλεσης
-
χυμός από 1-1,5 λεμόνι
-
1 κ.γ. αλάτι βοτάνων
-
1/2 κ.γ. τσούμπριτσαπροαιρετικά, αν έχετε
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
Πριν λίγες μέρες πήγα στο ένα και μοναδικό και καταπληκτικό φαλαφελάδικο της πόλης μας! Στο Falafel House που έχει φίλος του άντρα μου, ο Θάνος. Δεν είχα ξαναφάει φαλάφελ, στα ελληνικά ρεβιθοκεφτέδες, και ήμουν πολύ περίεργη να τα δοκιμάσω. Ενθουσιάστηκα, οπότε οσονούπω θα σας ετοιμάσω συνταγή ρεβιθοκεφτέ για το φούρνο, για να αποφεύγουμε το τηγάνι.
Εκτός όμως από το ρεβιθοκεφτέ, με ενθουσίασαν και οι σάλτσες του Θάνου! Εκεί δοκίμασα και το επί του προκειμένου “Baba ganoush”! Μία ανατολίτικη σως, με μελιτζάνα, ταχίνι και λεμόνι. Καθώς λάτρευα ήδη το χόμους, λάτρεψα και αυτό. Το ταχίνι είναι από τα αγαπημένα μου υλικά και η μελιτζανοσαλάτα στο σπίτι μας φτιάχνεται συχνά, ε, τώρα καθιερώθηκε και το baba ganoush! Συνδυάζεται τέλεια με κριτσίνια, nachos, κράκερ, πίτα ή ψωμάκι.
Ας δούμε λοιπόν, αυτή την ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα και περιμένω τις εντυπώσεις σας, μιας και οι πρώτοι που τη δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν.
Ingredients
2 μέτριες μελιτζάνες | |
80-100 γρ Ταχίνι | |
χυμός από 1-1,5 λεμόνι | |
1 κ.γ. αλάτι βοτάνων | |
1/2 κ.γ. τσούμπριτσα | |
1/2 κ.γ. ρίγανη |
Steps
1
Done
|
Ψήνετε τις μελιτζάνες στην ψησταριά ή το φούρνο σας, όπως όταν θέλετε να κάνετε μελιτζανοσαλάτα. |
2
Done
|
Αφαιρείτε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και την βάζετε μαζί με όλα τα άλλα υλικά στο μούλτι. Βάλτε πρώτα χυμό από 1 λεμόνι και αν θέλετε προσθέστε στο τέλος λίγο ακόμα αν το προτιμάτε πιο ξινό. Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν μία κρέμα. |
Extra Tips
Διατηρείται 1 εβδομάδα στο ψυγείο.