Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
-
2 κυδώνια κομμένα σε φέτες
-
3 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας
-
6-7 κ.σ. Ζάχαρη καρύδας
-
λίγη κανέλα
-
5-6 γαρύφαλλα
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΗ
-
1 κονσέρβα κρέμας καρύδας
-
45γρ άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
-
μία μικρή πρέζα σκόνη φυσικής βανίλιας
Μιας και είναι η εποχή των κυδωνιών, ευκαιρία να τα απολαύσουμε και να τα ευχαριστηθούμε! Μαζί θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε γλυκό κυδώνι στο φούρνο με φανταστική καραμέλα… χωρίς ζάχαρη! Ναι, καραμέλα που θα σας καταπλήξει!
Το γλυκό μας είναι πολύ ελαφρύ, φρουτένιο και αρωματικό αλλά τα συστατικά της καραμέλας του, μάλλον μας αδυνατίζουν αντί να μας παχαίνουν! Απολαύστε το λοιπόν, χωρίς όχι μόνο τύψεις αλλά και χωρίς δεύτερες σκέψεις!
Όσο για τη σαντιγή… βελούδινη, απαλή, ελαφριά και πεντανόστιμη νηστίσιμη σαντιγή χωρίς τα υδρογονωμένα λιπαρά των φυτικών κρεμών γάλακτος που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, αλλά με πολύτιμα θρεπτικά καλά λιπαρά που μας κάνουν καλό! Ας δούμε… πώς!
Υπέροχο και για δώρο στην επόμενη σας επίσκεψη, αφού μπορείτε να το ψήσετε σε ταψάκι αλουμινίου μιας χρήσης και να το πάρετε μαζί σας!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ |
|
2 κυδώνια κομμένα σε φέτες | |
3 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας | |
6-7 κ.σ. Ζάχαρη καρύδας | |
λίγη κανέλα | |
5-6 γαρύφαλλα | |
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΗ |
|
1 κονσέρβα κρέμας καρύδας | |
45γρ άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου | |
μία μικρή πρέζα σκόνη φυσικής βανίλιας |
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Απλώστε με ένα πινέλο το λάδι στις φέτες. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 30 λεπτά. Μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε τα ακομα 15 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζοντάς τα από το φούρνο, κουνήστε λίγο δεξιά αριστερά το σκέυος για να ανακατευτεί το λάδι με τη λιωμένη ζάχαρη και να γίνει μια υπέροχη καραμέλα για να περιχύσετε πάνω από τα κυδώνια σας! |
5
Done
|
Για τη σαντιγή θα χρειαστεί να βάλετε την κονσέρβα της κρέμας (και όχι γάλακτος) από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο. Όταν τη βγάλετε γυρίστε την ανάποδα (δηλαδή το κάτω - πάνω) καθώς το νερό έχει μείνει στο κάτω μέρος της κονσέρβας και έχει χωρίσει από την κρέμα. Ανοίξτε την κονσέρβα, θα βρείτε το νερό πάνω πάνω. Ρίξτε το προσεκτικά στο νεροχύτη ώστε να μείνει μόνο η κρέμα μέσα στην κονσέρβα. |
6
Done
|