0 0
Κυδώνια στο φούρνο με… σαντιγή!

Κυδώνια στο φούρνο με… σαντιγή!

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 8
  • Easy
  • 200

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΗ

Μιας και είναι η εποχή των κυδωνιών, ευκαιρία να τα απολαύσουμε και να τα ευχαριστηθούμε! Μαζί θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε γλυκό κυδώνι στο φούρνο με φανταστική καραμέλα… χωρίς ζάχαρη! Ναι, καραμέλα που θα σας καταπλήξει!

Το γλυκό μας είναι πολύ ελαφρύ, φρουτένιο και αρωματικό αλλά τα συστατικά της καραμέλας του, μάλλον μας αδυνατίζουν αντί να μας παχαίνουν! Απολαύστε το λοιπόν, χωρίς όχι μόνο τύψεις αλλά και χωρίς δεύτερες σκέψεις!

Όσο για τη σαντιγή… βελούδινη, απαλή, ελαφριά και πεντανόστιμη νηστίσιμη σαντιγή χωρίς τα υδρογονωμένα λιπαρά των φυτικών κρεμών γάλακτος που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, αλλά με πολύτιμα θρεπτικά καλά λιπαρά που μας κάνουν καλό! Ας δούμε… πώς!

Υπέροχο και για δώρο στην επόμενη σας επίσκεψη, αφού μπορείτε να το ψήσετε σε ταψάκι αλουμινίου μιας χρήσης και να το πάρετε μαζί σας!

 

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 464 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
2 κυδώνια κομμένα σε φέτες
3 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας
6-7 κ.σ. Ζάχαρη καρύδας
λίγη κανέλα
5-6 γαρύφαλλα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΗ
1 κονσέρβα κρέμας καρύδας
45γρ άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
μία μικρή πρέζα σκόνη φυσικής βανίλιας

Steps

1
Done

Απλώστε τις φέτες των κυδωνιών σε ένα πυρέξ.

2
Done

Απλώστε με ένα πινέλο το λάδι στις φέτες.

3
Done

Πασπαλίστε τη ζάχαρη καρύδας από πάνω, βάλτε την κανέλα και καρφώστε τα γαρύφαλλα σε κάποια κομμάτια.

4
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 30 λεπτά. Μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε τα ακομα 15 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζοντάς τα από το φούρνο, κουνήστε λίγο δεξιά αριστερά το σκέυος για να ανακατευτεί το λάδι με τη λιωμένη ζάχαρη και να γίνει μια υπέροχη καραμέλα για να περιχύσετε πάνω από τα κυδώνια σας!

5
Done

Για τη σαντιγή θα χρειαστεί να βάλετε την κονσέρβα της κρέμας (και όχι γάλακτος) από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο. Όταν τη βγάλετε γυρίστε την ανάποδα (δηλαδή το κάτω - πάνω) καθώς το νερό έχει μείνει στο κάτω μέρος της κονσέρβας και έχει χωρίσει από την κρέμα. Ανοίξτε την κονσέρβα, θα βρείτε το νερό πάνω πάνω. Ρίξτε το προσεκτικά στο νεροχύτη ώστε να μείνει μόνο η κρέμα μέσα στην κονσέρβα.

6
Done

Βάλτε την κρέμα σε ένα μπωλ ανάμειξης, προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπήστε τη με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά. Έτοιμη! Τοποθετήστε τη στο ψυγείο και σερβίρετε με τα κυδώνια στο πλάι του πιάτου.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κέικ ή muffins σοκολάτας με ταχίνι και μέλι
next
Νες… χουρμέ!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.