0 0
Κυδώνια στο φούρνο με… σαντιγή!

Κυδώνια στο φούρνο με… σαντιγή!

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 8
  • Easy
  • 200

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΗ

Μιας και είναι η εποχή των κυδωνιών, ευκαιρία να τα απολαύσουμε και να τα ευχαριστηθούμε! Μαζί θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε γλυκό κυδώνι στο φούρνο με φανταστική καραμέλα… χωρίς ζάχαρη! Ναι, καραμέλα που θα σας καταπλήξει!

Το γλυκό μας είναι πολύ ελαφρύ, φρουτένιο και αρωματικό αλλά τα συστατικά της καραμέλας του, μάλλον μας αδυνατίζουν αντί να μας παχαίνουν! Απολαύστε το λοιπόν, χωρίς όχι μόνο τύψεις αλλά και χωρίς δεύτερες σκέψεις!

Όσο για τη σαντιγή… βελούδινη, απαλή, ελαφριά και πεντανόστιμη νηστίσιμη σαντιγή χωρίς τα υδρογονωμένα λιπαρά των φυτικών κρεμών γάλακτος που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, αλλά με πολύτιμα θρεπτικά καλά λιπαρά που μας κάνουν καλό! Ας δούμε… πώς!

Υπέροχο και για δώρο στην επόμενη σας επίσκεψη, αφού μπορείτε να το ψήσετε σε ταψάκι αλουμινίου μιας χρήσης και να το πάρετε μαζί σας!

 

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 946 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
2 κυδώνια κομμένα σε φέτες
3 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας
6-7 κ.σ. Ζάχαρη καρύδας
λίγη κανέλα
5-6 γαρύφαλλα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΗ
1 κονσέρβα κρέμας καρύδας
45γρ άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
μία μικρή πρέζα σκόνη φυσικής βανίλιας

Steps

1
Done

Απλώστε τις φέτες των κυδωνιών σε ένα πυρέξ.

2
Done

Απλώστε με ένα πινέλο το λάδι στις φέτες.

3
Done

Πασπαλίστε τη ζάχαρη καρύδας από πάνω, βάλτε την κανέλα και καρφώστε τα γαρύφαλλα σε κάποια κομμάτια.

4
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 30 λεπτά. Μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε τα ακομα 15 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζοντάς τα από το φούρνο, κουνήστε λίγο δεξιά αριστερά το σκέυος για να ανακατευτεί το λάδι με τη λιωμένη ζάχαρη και να γίνει μια υπέροχη καραμέλα για να περιχύσετε πάνω από τα κυδώνια σας!

5
Done

Για τη σαντιγή θα χρειαστεί να βάλετε την κονσέρβα της κρέμας (και όχι γάλακτος) από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο. Όταν τη βγάλετε γυρίστε την ανάποδα (δηλαδή το κάτω - πάνω) καθώς το νερό έχει μείνει στο κάτω μέρος της κονσέρβας και έχει χωρίσει από την κρέμα. Ανοίξτε την κονσέρβα, θα βρείτε το νερό πάνω πάνω. Ρίξτε το προσεκτικά στο νεροχύτη ώστε να μείνει μόνο η κρέμα μέσα στην κονσέρβα.

6
Done

Βάλτε την κρέμα σε ένα μπωλ ανάμειξης, προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπήστε τη με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά. Έτοιμη! Τοποθετήστε τη στο ψυγείο και σερβίρετε με τα κυδώνια στο πλάι του πιάτου.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σαντιγή χωρίς γαλακτοκομικά!
next
Tahini cups with date “coffee” filling

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 0
Baked quince with whipped cream

Baked quince with whipped cream

Sugar free and vegan
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 8
  • Easy
  • 200

Ingredients

  • FOR THE QUINCE
  • FOR THE WHIPPED CREAM

It’s quince season, so let’s enjoy it!

Here you will find a classic greek traditional sweet which my grandmother used to make every year, especially during holiday season: baked quince in caramel sauce, served with vegan whipped cream! My grandmother used to make it with “traditional” sugar (haha) and traditional animal whipped cream, but here I have changed all that, and although the taste is divine, it’s all sugar free and vegan!

For those of you who eat dairy, yogurt is another great alternative as its sour taste goes great with the sweet quince.

Print this recipe

 



Ingredients

FOR THE QUINCE
2 quinces, sliced (in 8ths)
3 tbsp odourless coconut oil, melted
6-7 tbsp coconut sugar
a little bit of cinnamon
5-6 cloves
FOR THE WHIPPED CREAM
1 can of coconut cream not milk
45gr powdered cane sugar
pinch of vanilla bean powder

Steps

1
Done

Lay the quince slices in a baking tray.

2
Done

Use a brush to cover them with the coconut oil.

3
Done

Sprinkle the sugar, a bit of cinnamon and place the cloves on several of the pieces.

4
Done

Bake them in a preheated oven at 200 degrees celsius covered with aluminum foil, till you see them turn brown, that will take about 30 mins. Then remove the aluminum foil and bake them for another 15 minutes. When you take the tray out of the oven, tilt it left and right till you see the oil and sugar come together into a caramel sauce which you will drizzle over the quinces when you serve them.

5
Done

For the whipped cream you will need to refrigerate your coconut cream can for about 10 hours. When you take it out of the fridge turn it upside down so the water will be on top. Open the can and pour the water out, so you can separate only the cream.

6
Done

Beat the coconut cream with the powdered cane sugar and the vanilla, for about 2 minutes. Use a chilled bowl if you can, it will help keep the cream from turning liquid, or place it in the fridge for about 15 mins once you it's ready. Serve your quinces with some whipped cream on the side!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σαντιγή χωρίς γαλακτοκομικά!
next
Tahini cups with date “coffee” filling

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.