Ingredients
-
260γρ Αλεύρι Ντίνκελολικής
-
2 κ.γ. baking powder
-
1 κ.γ. σόδα
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
1 πρέζα αλάτι
-
1/3 κ.γ. κανέλα
-
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
2 μέτριες ώριμες μπανάνες
-
100-150γρ μέλιεγώ βάζω 120, δοκιμάστε με 100 και αν το θέλετε πιο γλυκό την επόμενη φορά αυξήστε την ποσότητα
-
65γρ γάλα καρύδαςόχι από κονσέρβα! ή όποιο άλλο φυτικό γάλα πίνετε, από αμύγδαλο, ρύζι, βρώμη κτλ...
-
1 κ.γ. μηλόξυδο
-
60γρ λιωμένο Λάδι καρύδαςωμό ή άοσμο, ότι προτιμάτε
-
1/2 κούπα καρύδιασε μικρά κομμάτια
-
1/4 κούπα αποξηραμένα cranberries
-
1-2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
Στο εξωτερικό έχουν μία τρέλα με το “ψωμί μπανάνας” ή αγγλιστί “banana bread”! Εδώ ίσως να το λέγαμε και κέικ μπανάνας, αλλά θα προτιμήσω να το ονομάσω bread γιατί έτσι το έμαθα! Λόγω δυσκολίας να βρω μία συνταγή που να πετυχαίνει πάντα, να είναι vegan αλλά και πολύ νόστιμη, αποφάσισα πάλι να δημιουργήσω! Ιδού λοιπόν, το δικό μας Goji Mary Banana Bread! Δοκιμάστε το σκέτο για σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα ή συνοδεύοντας τον καφέ σας, ή (όπως το ψωμί) με βούτυρο και μαρμελάδα ή με την υπέροχη μερέντα μας για πρωινό. Είναι φυσικά νηστισιμο άρα μπορείτε να το τρώτε όλο το χρόνο και με όλη την οικογένεια!
Ingredients
260γρ Αλεύρι Ντίνκελ | |
2 κ.γ. baking powder | |
1 κ.γ. σόδα | |
1 πρέζα μοσχοκάρυδο | |
1 πρέζα αλάτι | |
1/3 κ.γ. κανέλα | |
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
2 μέτριες ώριμες μπανάνες | |
100-150γρ μέλι | |
65γρ γάλα καρύδας | |
1 κ.γ. μηλόξυδο | |
60γρ λιωμένο Λάδι καρύδας | |
1/2 κούπα καρύδια | |
1/4 κούπα αποξηραμένα cranberries | |
1-2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας |
Steps
1
Done
|
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα πρώτα 7 στεγνά υλικά μεταξύ τους. |
2
Done
|
Στο μεγάλο μπλέντερ σας (food processor!) βάζετε πρώτα τις μπανάνες και τις πολτοποιείτε καλά. |
3
Done
|
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά στις μπανάνες και χτυπάτε ξανά. |
4
Done
|
Αδειάζετε σε δόσεις χτυπώντας περιοδικά το στεγνό μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μία ομοιόμορφη ζύμη. |
5
Done
|
Μεταφέρετε τη ζύμη στο μπωλ όπου ρίχνετε τα καρύδια και τα cranberries και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Κρατήστε λίγα για το στόλισμα του ψωμιού. |
6
Done
|
|
7
Done
|
Με το στραγγιστήρι του τσαγιού ή το ειδικό εξάρτημα για το πασπάλισμα της άχνης, πασπαλίστε σε όλη την επιφάνεια τη ζάχαρη καρύδας, αυτό θα γίνει μία καταπληκτική κρούστα σα γλάσο όταν το ψωμί/κέικ κρυώσει! Απλά τέλειο! |
8
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο όπως πάντα). Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα ότι δε μένει υλικό όταν τη βάζουμε στο ψωμί πριν το βγάλουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε. |
2 Comments Hide Comments
Δεν είχα cranberries και έβαλα μαύρη, ψιλή σταφίδα. Απ’ την ώρα που το δοκίμασαν πατέρας και γιος σαν τα πιράνχας γυρίζουν γύρω του!!! Τέλειο!
Μπράβο Λία μου! Είμαι σίγουρη ότι και με τη σταφίδα θα είναι τέλειο!