0 0
Banana bread (ή muffins)

Banana bread (ή muffins)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Food Processor
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 60 mins
  • Serves 8-10
  • Easy
  • 180

Ingredients

Στο εξωτερικό έχουν μία τρέλα με το “ψωμί μπανάνας” ή αγγλιστί “banana bread”!  Εδώ ίσως να το λέγαμε και κέικ μπανάνας, αλλά θα προτιμήσω να το ονομάσω bread γιατί έτσι το έμαθα!  Λόγω δυσκολίας να βρω μία συνταγή που να πετυχαίνει πάντα, να είναι vegan αλλά και πολύ νόστιμη, αποφάσισα πάλι να δημιουργήσω! Ιδού λοιπόν, το δικό μας Goji Mary Banana Bread!  Δοκιμάστε το σκέτο για σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα ή συνοδεύοντας τον καφέ σας, ή (όπως το ψωμί) με βούτυρο και μαρμελάδα ή με την υπέροχη μερέντα μας για πρωινό.  Είναι φυσικά νηστισιμο άρα μπορείτε να το τρώτε όλο το χρόνο και με όλη την οικογένεια!

(Visited 1.245 times, 1 visits today)


Ingredients

1 πακέτο Banana Bread GojiMix
2 μέτριες ώριμες μπανάνες
100-150γρ Μέλι εγώ βάζω 120, δοκιμάστε με 100 και αν το θέλετε πιο γλυκό την επόμενη φορά αυξήστε την ποσότητα
65γρ γάλα καρύδας όχι από κονσέρβα! ή όποιο άλλο φυτικό γάλα πίνετε, από αμύγδαλο, ρύζι, βρώμη κτλ...
1 κ.γ. Μηλόξυδο
60γρ λιωμένο Βιολογικό λάδι καρύδας

Steps

1
Done

Στο μεγάλο μπλέντερ σας (food processor!) βάζετε πρώτα τις μπανάνες και τις πολτοποιείτε καλά.

2
Done

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά στις μπανάνες και χτυπάτε ξανά.

3
Done

Προσθέτετε το μείγμα άλευρου του GojiMix και χτυπάτε.

4
Done

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά από το GojiMix ανάλογα με τη γεύση που έχετε διαλέξει και ανακατεύετε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Κρατήστε αν θέλετε λίγα στην άκρη για το στόλισμα του ψωμιού.

5
Done

Ρίξτε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του ψωμιού/κέικ και από πάνω ρίξτε τα υλικά που κρατήσατε στην άκρη.

6
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο όπως πάντα). Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα ότι δε μένει υλικό όταν τη βάζουμε στο ψωμί πριν το βγάλουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σουπιές με σπανάκι
next
Κρέπες ολικής άλεσης (με σπιτική μαρμελάδα ή σοκολάτα)

2 Comments Hide Comments

Δεν είχα cranberries και έβαλα μαύρη, ψιλή σταφίδα. Απ’ την ώρα που το δοκίμασαν πατέρας και γιος σαν τα πιράνχας γυρίζουν γύρω του!!! Τέλειο!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.