Ingredients
-
1 πακέτο Banana Bread GojiMix
-
2 μέτριες ώριμες μπανάνες
-
100-150γρ Μέλιεγώ βάζω 120, δοκιμάστε με 100 και αν το θέλετε πιο γλυκό την επόμενη φορά αυξήστε την ποσότητα
-
65γρ γάλα καρύδαςόχι από κονσέρβα! ή όποιο άλλο φυτικό γάλα πίνετε, από αμύγδαλο, ρύζι, βρώμη κτλ...
-
1 κ.γ. Μηλόξυδο
-
60γρ λιωμένο Βιολογικό λάδι καρύδας
Στο εξωτερικό έχουν μία τρέλα με το “ψωμί μπανάνας” ή αγγλιστί “banana bread”! Εδώ ίσως να το λέγαμε και κέικ μπανάνας, αλλά θα προτιμήσω να το ονομάσω bread γιατί έτσι το έμαθα! Λόγω δυσκολίας να βρω μία συνταγή που να πετυχαίνει πάντα, να είναι vegan αλλά και πολύ νόστιμη, αποφάσισα πάλι να δημιουργήσω! Ιδού λοιπόν, το δικό μας Goji Mary Banana Bread! Δοκιμάστε το σκέτο για σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα ή συνοδεύοντας τον καφέ σας, ή (όπως το ψωμί) με βούτυρο και μαρμελάδα ή με την υπέροχη μερέντα μας για πρωινό. Είναι φυσικά νηστισιμο άρα μπορείτε να το τρώτε όλο το χρόνο και με όλη την οικογένεια!
Ingredients
1 πακέτο Banana Bread GojiMix | |
2 μέτριες ώριμες μπανάνες | |
100-150γρ Μέλι | |
65γρ γάλα καρύδας | |
1 κ.γ. Μηλόξυδο | |
60γρ λιωμένο Βιολογικό λάδι καρύδας |
Steps
1
Done
|
Στο μεγάλο μπλέντερ σας (food processor!) βάζετε πρώτα τις μπανάνες και τις πολτοποιείτε καλά. |
2
Done
|
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά στις μπανάνες και χτυπάτε ξανά. |
3
Done
|
Προσθέτετε το μείγμα άλευρου του GojiMix και χτυπάτε. |
4
Done
|
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά από το GojiMix ανάλογα με τη γεύση που έχετε διαλέξει και ανακατεύετε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Κρατήστε αν θέλετε λίγα στην άκρη για το στόλισμα του ψωμιού. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο όπως πάντα). Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα ότι δε μένει υλικό όταν τη βάζουμε στο ψωμί πριν το βγάλουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε. |
2 Comments Hide Comments
Δεν είχα cranberries και έβαλα μαύρη, ψιλή σταφίδα. Απ’ την ώρα που το δοκίμασαν πατέρας και γιος σαν τα πιράνχας γυρίζουν γύρω του!!! Τέλειο!
Μπράβο Λία μου! Είμαι σίγουρη ότι και με τη σταφίδα θα είναι τέλειο!