0 0
Κέικ ή muffins μπανάνας με γλάσο φουχάτας

Κέικ ή muffins μπανάνας με γλάσο φουχάτας

Banana cake with carob frosting
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Freezer
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 12-15
  • Medium
  • 180

Ingredients

“Και τι είναι αυτό;” θα με ρωτήσετε! 😆😆😆 Και θα σας απαντήσω: “από τα ωραιότερα και πιο θρεπτικά κέικ που μπορείτε να φάτε!” 😊 Το κέικ μπανάνας είναι λίγο πιο κατανοητό, είναι ένα νηστίσιμο (vegan λοιπόν) κέικ μπανάνας, αφράτο και μυρωδάτο με κανέλα και γαρύφαλλο που ντύνεται με ένα θεσπέσιο γλάσο φουχάτας… ΦΟΥ-ΧΑ-ΤΑ: φουντούκι, χαρούπι, ταχίνι! Είναι ένα υπέροχο γλάσο που υπηρετεί και το ρόλο του αλείμματος πρωινού άνετα, αντί για μερέντα ή κάποια άλλη κρέμα για το ψωμί.

Η γεύση του χαρουπιού που σε πολλούς δεν πολυαρέσει, είναι διακριτική και δεν ενοχλεί καθόλου ενώ ο συνδυασμός με το φουντούκι και το ταχίνι είναι θεσπέσιος. Εμείς στο σπίτι το λέμε “το κέικ του πρωταθλητή” γιατί είναι το κέικ που προτιμάει ο Κωνσταντίνος (πρωταθλητής στην κολύμβηση!) να τρώει πριν τους αγώνες. Βάζω κι εγώ λοιπόν ένα μικρό λιθαράκι στη νίκη, χιχιχι!

Το κέικ αυτό γίνεται και υπέροχη τούρτα, που όποιος την έχει φάει έχει ξετρελαθεί. Απλά θα φτιάξετε με τη ζύμη δύο παντεσπάνι και ίσως χρειαστεί να φτιάξετε λίγο ακόμα γλάσο και για τη γέμιση ενδιάμεσα. Αν χρειαστείτε βοήθεια εδώ είμαστε! Όπως και να το φάτε πάντως, σαν κέικ ή σαν τούρτα, νομίζω ότι θα κερδίσει μία σημαντική θέση στην καρδιά σας!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 635 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
250γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
3 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
μία πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
3 ώριμες μπανάνες (περίπου 650γρ ζυγισμένες με τη φλούδα)
220γρ μουλιασμένους απύρηνους χουρμάδες
125γρ λάδι καρύδας
1 κ.σ. βιολογικό μηλόξυδο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
160γρ ταχίνι ολικής άλεσης
160γρ σιρόπι αγάβης
1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
15γρ χαρουπάλευρο
40γρ αλεσμένα φουντούκια ψημένα (σαν σκόνη)

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Στον επεξεργαστή τροφίμων βάλτε τις μπανάνες, τους χουρμάδες, το λάδι και το μηλόξυδο και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής πάστα.

3
Done

Προσθέστε το μείγμα των στεγνών και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

4
Done

Βάλτε το σε λαδωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για 40-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των μπανάνων ή και την ένταση του φούρνου, δοκιμάστε με μία οδοντογλυφίδα να δείτε αν βγαίνει καθαρή πριν το αφαιρέσετε από το φούρνο, αν και το συγκεκριμένο κέικ είναι ωραίο και λίγο "υγρό".

5
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Ανακατέψτε σε ένα μπωλ το ταχίνι με το λάδι καρύδας.

6
Done

Προσθέστε την αγάβη και το χαρουπάλευρο και 1-2 κ.σ. νερό για να αραιώσει λίγο.

7
Done

Τέλος προσθέστε τα αλεσμένα φουντούκια. Έτοιμο και το γλάσο σας.

8
Done

Ξεφορμάρετε και γλασάρετε το κέικ αφού κρυώσει πολύ καλά.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Vegan pancakes!
next
Κράκερ αμυγδάλου

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.