0 0
Bao buns, κινέζικα ψωμάκια

Bao buns, κινέζικα ψωμάκια

Healthy and delicious bao buns
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Freezer
  • Vegan
  • Vegetarian
Cuisine:
    • Serves 18-20 buns
    • Medium

    Ingredients

    • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
    • ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

    Με τη Φώνη, η αγαπημένη μου γειτόνισσα και φίλη, παίζουμε κάθε Σάββατο μπιρίμπα. Εκείνη, δεινή μαγείρισσα, χρυσοχέρα η αλήθεια, ψάχνει κάθε εβδομάδα το μεζέ που θα μας παχύνει… Εγώ προσπαθώ να αντισταθώ αλλά όχι με επιτυχία, ???!

    Ένα Σάββατο λοιπόν μου λέει, το βράδυ θα φάμε bao buns… λέω “τι είναι αυτό?”! Μου εξηγεί λοιπόν ότι είναι το streetfood ψωμάκι των Κινέζων… ψωμάκια που μαγειρεύονται στον ατμό! Πρώτη φορά το άκουσα για να είμαι ειλικρινής. Ετοίμασε γύρο μανιταριών, μιας και ξέρει ότι δεν τρώω κρέας, και αυτός εξαιρετικός και τον συνδυάσαμε με ψητά λαχανικά και σως γιαουρτιού με δυόσμο, τι να σας λέω, ξετρελάθηκα! Υπέροχα για brunch, παιδιά σνακ και movie nights!!!!

    Δε γινόταν λοιπόν, έπρεπε να τα φτιάξω κι εγώ στην πιο υγιεινή παραλλαγή τους. Πήρα τη συνταγή αλλά έκανα δυο τρεις αντικαταστάσεις:

    1. αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις χρησιμοποίησα το αγαπημένο μου πια λευκό αλεύρι ντίνκελ, που συμπεριφέρεται το ίδιο και μας βγάζει εξαιρετικά αποτελέσματα όπως και στο θεϊκό (όπως μου λένε όλοι ?) τσουρέκι μου!!!
    2. αντί για λευκή ζάχαρη, έβαλα ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου, χαμηλότερη σε γλυκαιμικό δείκτη και κατά τι θρεπτική
    3. αντί για ηλιέλαιο, έβαλα βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας φυσικά, που όχι μόνο δεν είναι βλαβερό αλλά είναι και θρεπτικότατο, γεμάτο λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας, αντιφλεγμονώδες και αντιυικό, σωστή φυσική αντιβίωση ?
    4. και φυσικά αντί για αγελαδινό γάλα, έβαλα το λατρεμένο μου πια βιολογικό γάλα καρύδας ΚΟΚΟ

    Και έτσι σας παρουσιάζω με υπερηφάνια τα καταπληκτικά bao buns αλά Goji Mary, με πολλή αγάπη! ❤️❤️❤️

    Φώνη περιμένω τις επόμενες ιδέες σου!!!! Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο instagram, για να παίρνετε κι εσείς υπέροχες ιδέες για το καθημερινό σας τραπέζι στο @foni_eats

    Εκτυπώστε την συνταγή

    (Visited 2.128 times, 1 visits today)


    Ingredients

    ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
    80ml χλιαρό νερό
    120ml χλιαρό φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
    20γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
    9γρ ξηρή μαγιά
    2 κουτ. σούπας ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    350γρ λευκό αλεύρι ντίνκελ
    1/2 κ.γ. baking powder
    1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

    Steps

    1
    Done

    Βάζετε τα υλικά για τη μαγιά σε ένα μπολ, ανακατεύετε και αφήνετε για 15 λεπτά στους 50 βαθμούς να φουσκώσει η μαγιά.

    2
    Done

    Σε ένα άλλο μπωλ βάζετε τα στεγνά υλικά, και ζυμώνετε, αν έχετε μίξερ με γάντζο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό. Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαστική και μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια, αν κολλάει προσθέστε λίγο λίγο αλεύρι ακόμα και ζυμώστε.

    3
    Done

    Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε τη να φουσκώσει για 90' στους 50 βαθμούς.

    4
    Done

    Στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 4-5 χιλιοστών σε ύψος. Χρησιμοποιείτε ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο ή άλλο κουπάτ για να κόψετε στο μέγεθος που θέλετε στρόγγυλα κομμάτια. Αλείφετε με λίγο επιπλέον λάδι καρύδας την επιφάνειά τους και τα διπλώνετε στη μέση. Με τον πλάστη τα πατάτε ελαφρά.

    5
    Done

    Ετοιμάζετε τον ατμομάγειρα και στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί για να τα τοποθετήσετε πάνω. Τα μαγειρεύετε για 20-25', στον δικό μου βγήκαν τέλεια στα 25'.

    6
    Done

    Γεμίστε τα με τα αγαπημένα σας υλικά και απολαύστε!!!



    Extra Tips

    Share it on your social network:

    Or you can just copy and share this url

    Bookmark this recipe

    You need to login or register to bookmark/favorite this content.

    Goji Mary

    Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Θεϊκός κρεμώδης σιμιγδαλένιος χαλβάς
    next
    Ψωμάκια low-carb/keto με ψύλλιο και παπαρουνόσπορο

    Add Your Comment

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.