Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
-
80ml χλιαρό νερό
-
120ml χλιαρό φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
-
20γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
9γρ ξηρή μαγιά
-
2 κουτ. σούπας ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
-
350γρ λευκό αλεύρι ντίνκελ
-
1/2 κ.γ. baking powder
-
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
Με τη Φώνη, η αγαπημένη μου γειτόνισσα και φίλη, παίζουμε κάθε Σάββατο μπιρίμπα. Εκείνη, δεινή μαγείρισσα, χρυσοχέρα η αλήθεια, ψάχνει κάθε εβδομάδα το μεζέ που θα μας παχύνει… Εγώ προσπαθώ να αντισταθώ αλλά όχι με επιτυχία, ???!
Ένα Σάββατο λοιπόν μου λέει, το βράδυ θα φάμε bao buns… λέω “τι είναι αυτό?”! Μου εξηγεί λοιπόν ότι είναι το streetfood ψωμάκι των Κινέζων… ψωμάκια που μαγειρεύονται στον ατμό! Πρώτη φορά το άκουσα για να είμαι ειλικρινής. Ετοίμασε γύρο μανιταριών, μιας και ξέρει ότι δεν τρώω κρέας, και αυτός εξαιρετικός και τον συνδυάσαμε με ψητά λαχανικά και σως γιαουρτιού με δυόσμο, τι να σας λέω, ξετρελάθηκα! Υπέροχα για brunch, παιδιά σνακ και movie nights!!!!
Δε γινόταν λοιπόν, έπρεπε να τα φτιάξω κι εγώ στην πιο υγιεινή παραλλαγή τους. Πήρα τη συνταγή αλλά έκανα δυο τρεις αντικαταστάσεις:
- αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις χρησιμοποίησα το αγαπημένο μου πια λευκό αλεύρι ντίνκελ, που συμπεριφέρεται το ίδιο και μας βγάζει εξαιρετικά αποτελέσματα όπως και στο θεϊκό (όπως μου λένε όλοι ?) τσουρέκι μου!!!
- αντί για λευκή ζάχαρη, έβαλα ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου, χαμηλότερη σε γλυκαιμικό δείκτη και κατά τι θρεπτική
- αντί για ηλιέλαιο, έβαλα βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας φυσικά, που όχι μόνο δεν είναι βλαβερό αλλά είναι και θρεπτικότατο, γεμάτο λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας, αντιφλεγμονώδες και αντιυικό, σωστή φυσική αντιβίωση ?
- και φυσικά αντί για αγελαδινό γάλα, έβαλα το λατρεμένο μου πια βιολογικό γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
Και έτσι σας παρουσιάζω με υπερηφάνια τα καταπληκτικά bao buns αλά Goji Mary, με πολλή αγάπη! ❤️❤️❤️
Φώνη περιμένω τις επόμενες ιδέες σου!!!! Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο instagram, για να παίρνετε κι εσείς υπέροχες ιδέες για το καθημερινό σας τραπέζι στο @foni_eats
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ |
|
80ml χλιαρό νερό | |
120ml χλιαρό φυτικό γάλα της αρεσκείας σας | |
20γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
9γρ ξηρή μαγιά | |
2 κουτ. σούπας ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ |
|
350γρ λευκό αλεύρι ντίνκελ | |
1/2 κ.γ. baking powder | |
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι |
Steps
1
Done
|
Βάζετε τα υλικά για τη μαγιά σε ένα μπολ, ανακατεύετε και αφήνετε για 15 λεπτά στους 50 βαθμούς να φουσκώσει η μαγιά. |
2
Done
|
Σε ένα άλλο μπωλ βάζετε τα στεγνά υλικά, και ζυμώνετε, αν έχετε μίξερ με γάντζο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό. Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαστική και μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια, αν κολλάει προσθέστε λίγο λίγο αλεύρι ακόμα και ζυμώστε. |
3
Done
|
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε τη να φουσκώσει για 90' στους 50 βαθμούς. |
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|