0 0
Χούμους με φασόλια και καπνιστό αμύγδαλο

Χούμους με φασόλια και καπνιστό αμύγδαλο

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Gluten Free
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves 400-500γρ
  • Easy

Ingredients

Όταν οι άντρες μαγειρεύουν, οι γυναίκες… απολαμβάνουν, χαχαχα! Είναι εκπληκτικό πόσο έντονη έχουν οι άνδρες την αίσθηση της γεύσης και πόσο ωραίους συνδυασμούς κάνουν όταν μαγειρεύουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι μεγάλοι σεφ είναι άνδρες!

Το ίδιο συμβαίνει και με αυτή τη συνταγή, μιας και είναι μία συνταγή γιανγκ, που όμως τρελαίνει και τις γιν χαχαχα! Δημιουργός της ο Κώστας, ο άνδρας της πολύαγαπημένης μου Ολυάννας, αδελφής της λατρεμένης μου Νικολέττας, για την οποία σας έχω μιλήσει κατά καιρούς! Είναι αυτό που λέμε, “ο αδερφός του μπατζανάκη της ξαδέρφης του ανηψιού του γιου του πατέρα της θείας του…..” χαχαχαχα!

Anyway, το δοκίμασα μία μέρα σε μία μάζωξη στο σπίτι της Νικολέττας που με κάλεσε για φαγητό. Ήταν έρωτας με την πρώτη μπουκιά! Ειδικά το καπνιστό αμύγδαλο που σκάει στο δόντι που και που, είναι το κάτι άλλο! Έλα όμως, που όταν ρώτησα τον Κώστα αν μπορώ να βάλω τη συνταγή στο μπλογκ μου είπε “ναι… αλλά δεν την ξέρω!”, σαν τη Νικολέττα κι αυτός, κουτουρού μου τα κάνουν όλα! Μου έδωσε στο περίπου ένα μπούσουλα και όπως καταλαβαίνετε θα έσκαγα αν δεν κατέληγα σε μία συνταγή για να το φτιάχνω πρώτα εγώ και να το πω και σε εσάς μετά!

Άρχισα λοιπόν να βάζω και να βάζω υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι που η γεύση μου φάνηκε τέλεια! Ταιριάζει υπέροχα με το τέλειο ψωμί του Κώστα (!), τα πιτάκια αμυγδάλου, για τέλεια καναπεδάκια αλλά και με κριτσίνια για ένα γρήγορο σνακ.

Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη αυτή συνταγή!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 480 times, 1 visits today)


Ingredients

250γρ μαυρομάτικα φασόλια μουλιασμένα σε νερό από την προηγούμενη μέρα
50γρ καρύδια
100γρ καπνιστά αμύγδαλα
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
4 κ.σ. ταχίνι ολικής
περίπου 100γρ ελαιόλαδο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, προαιρετικά

Steps

1
Done

Βάζετε πρώτα στον επεξεργαστή τροφίμων τα φασόλια και χτυπάτε καλά να γίνουν κρέμα.

2
Done

Αν χρειάζεται λίγο υγρό για να λιώσουν βάζετε το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάτε.

3
Done

Προσθέτετε τα καρύδια, τα 50γρ των αμυγδάλων, το ταχίνι, το αλάτι και τα μυρωδικά και χτυπάτε ξανά.

4
Done

Προσθέτετε λίγο λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πετύχετε μία κρεμώδη υφή. Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νερό.

5
Done

Στο τέλος προσθέτετε τα άλλα 50γρ αμύγδαλα αλλά αυτή τη φορά χτυπάτε λιγότερο ώστε να μείνουν κάποια κομμάτια εδώ κι εκεί.

6
Done

Αν βάλετε μαϊντανό, προσθέστε τον στο τέλος ψιλοκομμένο και ανακατέψτε τον με ένα κουτάλι στο μείγμα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κέικ με χαρούπι και καρύδια
next
Brownie φουντουκιού (gluten free, low-carb & keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.