0 0
Ψωμί μπύρας

Ψωμί μπύρας

Beer bread
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 2h 10mins
  • Serves 1 μεγάλο ψωμί
  • Easy
  • 200

Ingredients

  • ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
  • ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ

Ίσως το νοστιμότερο ψωμί που έχω φάει στη ζωή μου… απλά τέλειο! Το έφαγα σε ένα τράπεζι σε ένα φιλικό σπίτι και ξετρελάθηκα! Πάει με όλα αλλά ακόμα και μόνο του είναι υπέροχο. Την πρώτη φορά που το έφτιαξα στο σπίτι οι άντρες μου το τελείωσαν σε 30 λεπτά…!

Πήρα λοιπόν τη συνταγή και έκανα μικροαλλαγές για να το φέρω στα μέτρα μου. Η δημιουργός της συνταγής έβαλε μέσα και καρύδια τα οποία νομίζω ότι είναι από τα πιο δυνατά του στοιχεία και έτσι το φτιάχνω και εγώ. Εσείς όμως μπορείτε να βάλετε σπόρους ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.  Η μπύρα του δίνει μία ιδιαίτερη γεύση και το βοηθούν να φουσκώσει επίσης μιας και τα περισσότερα άλευρα που χρησιμοποιούνται στερούνται γλουτένης και έτσι η διαδικασία του φουσκώματος είναι πρόκληση!

Ελπίζω να σας ενθουσιάσει όπως κι εμένα!

Συστατικά: σιμιγδάλι ή βιολογική πολέντα, ρεβυθάλευρο, βιολογικό ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο, αλεύρι ντίνκελ λευκό, παπαρουνόσπορος, ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου, ξηρή μαγιά, θαλασσινό αλάτι, μαυροσούσαμο.

(Visited 460 times, 1 visits today)


Ingredients

ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
ένα πακέτο Beer bread GojiMix
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο μπύρα της αρεσκείας σας
20γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας

Steps

1
Done

Βάζετε το έτοιμο μείγμα ή όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από το μαυροκούκι. Ανακατεύετε καλά.

2
Done

Προσθέτετε τα υγρά υλικά και ανακατεύετε με το μίξερ χειρός.

3
Done

Σε μία γάστρα τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνετε. Πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα του μαύρου σουσαμιού στον πάτο και ρίχνετε το μείγμα σας από πάνω. Πασπαλίζετε την άλλη μισή ποσότητα μαύρου σουσαμιού από πάνω.Το βάζετε στο φούρνο στους 50 βαθμούς (χωρίς αέρα) να φουσκώσει για 1 ώρα. Καλύψτε τη γάστρα με μία πετσέτα.

4
Done

Μετά αφαιρείτε την πετσέτα και γυρνάτε το φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα για μία ώρα.

5
Done

Βγάζετε το ψωμί από το φούρνο και τη γάστρα και το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα πριν το κόψετε. Αν το κόψετε ζεστό είναι πιο πιθανό να θρυμματιστεί.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κέικ ή muffins πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι(low-carb & keto)
next
Κράκερ λιναρόσπορου (low-carb & keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.