Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
ένα πακέτο Beer bread GojiMix
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
1 λίτρο μπύρα της αρεσκείας σας
-
20γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
Ίσως το νοστιμότερο ψωμί που έχω φάει στη ζωή μου… απλά τέλειο! Το έφαγα σε ένα τράπεζι σε ένα φιλικό σπίτι και ξετρελάθηκα! Πάει με όλα αλλά ακόμα και μόνο του είναι υπέροχο. Την πρώτη φορά που το έφτιαξα στο σπίτι οι άντρες μου το τελείωσαν σε 30 λεπτά…!
Πήρα λοιπόν τη συνταγή και έκανα μικροαλλαγές για να το φέρω στα μέτρα μου. Η δημιουργός της συνταγής έβαλε μέσα και καρύδια τα οποία νομίζω ότι είναι από τα πιο δυνατά του στοιχεία και έτσι το φτιάχνω και εγώ. Εσείς όμως μπορείτε να βάλετε σπόρους ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας. Η μπύρα του δίνει μία ιδιαίτερη γεύση και το βοηθούν να φουσκώσει επίσης μιας και τα περισσότερα άλευρα που χρησιμοποιούνται στερούνται γλουτένης και έτσι η διαδικασία του φουσκώματος είναι πρόκληση!
Ελπίζω να σας ενθουσιάσει όπως κι εμένα!
Συστατικά: σιμιγδάλι ή βιολογική πολέντα, ρεβυθάλευρο, βιολογικό ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο, αλεύρι ντίνκελ λευκό, παπαρουνόσπορος, ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου, ξηρή μαγιά, θαλασσινό αλάτι, μαυροσούσαμο.
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
ένα πακέτο Beer bread GojiMix | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
1 λίτρο μπύρα της αρεσκείας σας | |
20γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας |
Steps
1
Done
|
Βάζετε το έτοιμο μείγμα ή όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από το μαυροκούκι. Ανακατεύετε καλά. |
2
Done
|
Προσθέτετε τα υγρά υλικά και ανακατεύετε με το μίξερ χειρός. |
3
Done
|
Σε μία γάστρα τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνετε. Πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα του μαύρου σουσαμιού στον πάτο και ρίχνετε το μείγμα σας από πάνω. Πασπαλίζετε την άλλη μισή ποσότητα μαύρου σουσαμιού από πάνω.Το βάζετε στο φούρνο στους 50 βαθμούς (χωρίς αέρα) να φουσκώσει για 1 ώρα. Καλύψτε τη γάστρα με μία πετσέτα. |
4
Done
|
Μετά αφαιρείτε την πετσέτα και γυρνάτε το φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα για μία ώρα. |
5
Done
|
Βγάζετε το ψωμί από το φούρνο και τη γάστρα και το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα πριν το κόψετε. Αν το κόψετε ζεστό είναι πιο πιθανό να θρυμματιστεί. |