• Home
  • Σαλάτες
  • Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, παντζάρι και φαγόπυρο
0 0
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, παντζάρι και φαγόπυρο

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, παντζάρι και φαγόπυρο

Green salad with beetroot, avocado and buckwheat
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 10 mins
  • Serves 1 σαλάτα
  • Easy

Ingredients

Άλλη μία αγαπημένη σαλάτα, που συνδυάζει δύο αγαπημένα μου λαχανικά, το πατζάρι και το αβοκάντο. Αν και πολλοί κατατάσσουν το αβοκάντο στα φρούτα! Εδώ πάντως το τρώμε αλμυρό, οπότε θα το πάρω σαν λαχανικό! Επειδή πολλές φορές συνδυάζω στις σαλάτες τρόφιμα που έχω ήδη στο ψυγείο, έτσι πέρυσι μία μέρα, είχαν μείνει λίγα πατζάρια που είχα βράσει και λίγη πράσινη σαλάτα. Σκέφτηκα να τα βάλω μαζί, μιας και τα δύο τρώγονται με ξύδι. Ενθουσιάστηκα με το συνδυασμό, και αυτή η σαλάτα έκτοτε είναι πολύ συνηθισμένη επιλογή μας. Προσέθεσα και το φαγόπυρο, εξαιρετικό δημητριακό, πολύ θρεπτικό και χωρίς γλουτένη που απλά το μουλιάζουμε και άρα δε χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, αν τα παντζάρια είναι βρασμένα. Σε περίπτωση που βιάζεστε και δεν είναι βρασμένα τα παντζάρια σας, μπορείτε και να τα τρίψετε ωμά όπως και στη Σαλάτα με σταφύλια και βανίλια.

Σημαντική πληροφορία: το φαγόπυρο είναι πολύ βοηθητικό για όσους υποφέρουν από κατακράτηση υγρών σε διάφορες περιοχές του σώματος (κυρίως γυναίκες), και άρα μας βοηθά να απαλλαγούμε από την… κυτταρίτιδα!!! Αξίζει λοιπόν να το εντάξετε στην διατροφή σας και μόνο γι’ αυτό! Περισσότερες πληροφορίες για το φαγόπυρο, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δοκιμάστε και εμπλουτίστε την και με άλλα αγαπημένα σας λαχανικά!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.002 times, 1 visits today)


Ingredients

5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μισό αβοκάντο κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. μουλιασμένο φαγόπυρο από βραδύς
10-12 κομμάτια βρασμένα πατζάρια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο ή όσο σας αρέσει!
1-2 κ.σ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι

Steps

1
Done

Τοποθετήστε το μαρούλι στη βάση του πιάτου σας και από πάνω τα κρεμμύδάκια.

2
Done

Κόψτε το αβοκάντο σε φετούλες και στολίστε το γύρω γύρω στο πιάτο.

3
Done

Προσθέστε τα παντζάρια είτε βρασμένα, έιτε ωμά στο κέντρο.

4
Done

Τέλος ρίξτε από πάνω το φαγόπυρο (αφού το στραγγίσετε από το νερό), τον άνηθο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Καλή σας όρεξη!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σοκοτρουφάκια με χαρούπι
next
Ντιπ λιαστής ντομάτας

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.