Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 πράσα ψιλοκομμένα
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
2 κ.γ. σκόνη λαχανικώνή ένα κύβο αν χρησιμοποιείτε
-
2 κ.γ. αλάτι βοτάνωναν είναι σκέτο το αλάτι σας βάλτε 2,5 κ.γ.
-
2 κιλά πατζαρόφυλλα ψιλοκομμένα
-
200γρ κατσικίσιο τυρί προαιρετικά
-
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
-
500γρ κοσκινισμένο Αλεύρι Ζέας
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1/2 κ.σ. baking powder
-
1 κούπα από το ζουμί που θα βγάλουν τα πατζάρόφυλλα
Επειδή μας αρέσουν πολύ τα πατζάρια, σε χυμό, σε σαλάτες ή και σε φαγητά, αγοράζω αρκετά! Έλα όμως που συνοδεύονται από φύλλα, που και δε μου αρέσουν ωμά (δοκίμασα να τα κόψω με το μαρούλι, δεν ενθουσιάστηκα…!) και δε θέλω να τα πετάω! Έτσι λοιπόν, μετά τις Πατάτες με πατζαρόφυλλα αποφάσισα να κάνω και μία πίτα όπως κάνει η γλυκιά μου πεθερούλα. Βέβαια, εγώ δεν ξέρω να κάνω το δικό της βλάχικο, εξαιρετικό, μοναδικό φύλλο ακόμα (ελπίζω ότι θα την κλείσω μία μέρα για ένα σεμινάριο!), είπα να βάλω ένα απλό φύλλο με αλεύρι ζέας που είναι μπισκοτέ! χαχαχα!
Όπως θα δείτε στη συνταγή παρακάτω, δεν πετάμε τίποτα, ακόμα και το ζουμί από τα παντζαρόφυλλα που θα ζεματίσουμε το χρησιμοποιούμε στο φύλλο, έτσι και η πίτα μας γίνεται πιο νόστιμη και παίρνουμε ακόμα περισσότερα θρεπτκά συστατικά!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
|
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα | |
2 πράσα ψιλοκομμένα | |
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο | |
1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη | |
2 κ.γ. σκόνη λαχανικών | |
2 κ.γ. αλάτι βοτάνων | |
2 κιλά πατζαρόφυλλα ψιλοκομμένα | |
200γρ κατσικίσιο τυρί προαιρετικά | |
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ |
|
500γρ κοσκινισμένο Αλεύρι Ζέας | |
1/2 κούπα ελαιόλαδο | |
1/2 κ.σ. baking powder | |
1 κούπα από το ζουμί που θα βγάλουν τα πατζάρόφυλλα |
Steps
1
Done
|
Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πράσα. |
2
Done
|
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα πατζαρόφυλλα. |
3
Done
|
Βάζουμε σε ένα μπωλ πάνω ένα στραγγιστήρι και ρίχνουμε τη γέμιση από την κατσαρόλα, έτσι ώστε να μείνουν τα πατζαρόφυλλα πάνω στο σουρωτήρι και να πέσει το υγρό της γέμισης στο μπωλ. Από αυτό χωρίζουμε μία κούπα (αν μείνει, το υπόλοιπο φυλάξτε το για να το βάλετε αντί ζωμού σε κάποια σούπα ή για να κάνετε κρακεράκια λαχανικών) για το φύλλο. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση, όσο ετοιμάζουμε το φύλλο. |
4
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟΒάζουμε στην κουζινομηχανή ή το μίξερ μας το αλεύρι, το baking powder και τα ανακατεύουμε καλά. |
5
Done
|
Ρίχνουμε το λάδι και το ζωμό και χτυπάμε, καλύτερα με το εξάρτημα που λέγεται "φτερό". Αν δεν έχουμε μίξερ, το κάνουμε με το χέρι, ζυμώνουμε όπως οποιοδήποτε άλλο φύλλο. Αν έχουμε χρόνο, το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά σε ένα μπωλ με μία βρεγμένη πετσέτα σκεπασμένο, αν όχι ανοίγουμε κατ' ευθείαν το φύλλο. |
6
Done
|
|
7
Done
|
Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο από πάνω και "κολλήστε" τις άκρες γύρω γύρω. |
8
Done
|
Ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. |
2 Comments Hide Comments
Μπράβο Μαρία το έκανα και ενθουσιάστηκα
Χαίρομαι πολύ! Μπράβο και σε σένα που τα κατάφερες!