0 0
Πατζαρόπιτα με φύλλο ζέας

Πατζαρόπιτα με φύλλο ζέας

Beetroot pie
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Calorie
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1h 15mins
  • Serves 12
  • Medium
  • 200

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Επειδή μας αρέσουν πολύ τα πατζάρια, σε χυμό, σε σαλάτες ή και σε φαγητά, αγοράζω αρκετά! Έλα όμως που συνοδεύονται από φύλλα, που και δε μου αρέσουν ωμά (δοκίμασα να τα κόψω με το μαρούλι, δεν ενθουσιάστηκα…!) και δε θέλω να τα πετάω! Έτσι λοιπόν, μετά τις Πατάτες με πατζαρόφυλλα αποφάσισα να κάνω και μία πίτα όπως κάνει η γλυκιά μου πεθερούλα. Βέβαια, εγώ δεν ξέρω να κάνω το δικό της βλάχικο, εξαιρετικό, μοναδικό φύλλο ακόμα (ελπίζω ότι θα την κλείσω μία μέρα για ένα σεμινάριο!), είπα να βάλω ένα απλό φύλλο με αλεύρι ζέας που είναι μπισκοτέ! χαχαχα!

Όπως θα δείτε στη συνταγή παρακάτω, δεν πετάμε τίποτα, ακόμα και το ζουμί από τα παντζαρόφυλλα που θα ζεματίσουμε το χρησιμοποιούμε στο φύλλο, έτσι και η πίτα μας γίνεται πιο νόστιμη και παίρνουμε ακόμα περισσότερα θρεπτκά συστατικά!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 354 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.γ. σκόνη λαχανικών ή ένα κύβο αν χρησιμοποιείτε
2 κ.γ. αλάτι βοτάνων αν είναι σκέτο το αλάτι σας βάλτε 2,5 κ.γ.
2 κιλά πατζαρόφυλλα ψιλοκομμένα
200γρ κατσικίσιο τυρί προαιρετικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
500γρ κοσκινισμένο Αλεύρι Ζέας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. baking powder
1 κούπα από το ζουμί που θα βγάλουν τα πατζάρόφυλλα

Steps

1
Done

Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πράσα.

2
Done

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα πατζαρόφυλλα.

3
Done

Βάζουμε σε ένα μπωλ πάνω ένα στραγγιστήρι και ρίχνουμε τη γέμιση από την κατσαρόλα, έτσι ώστε να μείνουν τα πατζαρόφυλλα πάνω στο σουρωτήρι και να πέσει το υγρό της γέμισης στο μπωλ. Από αυτό χωρίζουμε μία κούπα (αν μείνει, το υπόλοιπο φυλάξτε το για να το βάλετε αντί ζωμού σε κάποια σούπα ή για να κάνετε κρακεράκια λαχανικών) για το φύλλο. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση, όσο ετοιμάζουμε το φύλλο.

4
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Βάζουμε στην κουζινομηχανή ή το μίξερ μας το αλεύρι, το baking powder και τα ανακατεύουμε καλά.

5
Done

Ρίχνουμε το λάδι και το ζωμό και χτυπάμε, καλύτερα με το εξάρτημα που λέγεται "φτερό". Αν δεν έχουμε μίξερ, το κάνουμε με το χέρι, ζυμώνουμε όπως οποιοδήποτε άλλο φύλλο. Αν έχουμε χρόνο, το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά σε ένα μπωλ με μία βρεγμένη πετσέτα σκεπασμένο, αν όχι ανοίγουμε κατ' ευθείαν το φύλλο.

6
Done

Χωρίζουμε δύο φύλλα, στην επιφάνεια του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε, το κάτω λίγο μεγαλύτερο, καθώς θα χρειαστεί να "γυρίσει" και στα πλαϊνά του ταψιού. Το τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού και βάζουμε τη γέμιση από πάνω. Αν θελετε μπορείτε στη μισή να βάλετε τυρί, όπως κάνω εγώ, για όσους τρώνε.

7
Done

Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο από πάνω και "κολλήστε" τις άκρες γύρω γύρω.

8
Done

Ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κρέμα σοκολάτας με ταχίνι
next
Μυδοπίλαφο με πιπεριές και κάρρυ

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.