0 0
Μπομπότα με τόφου

Μπομπότα με τόφου

Bobota with tofu, traditional greek cornstarch bread
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Freezer
  • Multi
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 10-12
  • Easy
  • 180

Ingredients

Βρίσκομαι για επαγγελματικούς λόγους στην Πράγα, δίπλα μου κάθεται η Εύη, ανοίγει το μαγικό ταπεράκι και μου προσφέρει Μπομπότα! Δεν είχα ξαναφάει, και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ.  Σαν αλμυρή πίτα, στην οποία μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές. Είναι ένα ωραίο σνακ με καλαμποκίσιο αλεύρι κυρίως που μπορεί να συνδυαστεί και με το φαγητό αντί για ψωμί.

Επειδή στη συνταγή που μου έδωσε περιέχονται γαλακτοκομικά, αποπειράθηκα να τα αντικαταστήσω, έτσι σας παρουσιάζω την παραλλαγή της υπέροχης ομολογουμένως μπομπότας της Εύης, για όσους δεν τρώνε (είναι δυσανεκτικοί πχ) ή αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά. Αντί για αγελαδινό γάλα έβαλα αμυγδάλου και αντί για γιαούρτι δοκίμασα το τοφού με λεμόνι, βγήκε εξαιρετική.  Η γεύση είναι ίδια, αλλά είναι λίγο πιο light, μιας και ξέχασα να βάλω το λάδι! Επειδή έγινε όμως και χωρίς λάδι υπέροχη, σας την προτείνω έτσι για να έχει και λιγότερες θερμίδες. Δεν έχω βάλει τυρί, για όσους όμως τρώνε μπορείτε να βάλετε μέσα στην ίδια συνταγή περίπου μισό 300-500γρ κατσικίσιο λευκό τυρί και να γίνει σαν τυρόψωμο. Η συνταγή περιέχει αυγό, οπότε προτιμήστε βιολογικά αυγά ή τα αυγά της γιαγιάς σας από το χωριό, και αποφύγετε του εμπορίου αν αυτό είναι δυνατό.

Εύη σ’ ευχαριστώ πολύ για την αρχική συνταγή!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 420 times, 1 visits today)


Ingredients

300γρ αλεύρι καλαμποκιού
200γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1 1/2 κ.γ. αλάτι με βότανα
300γρ silken tofu εύκολα και οικονομικά θα το βρείτε σε κινέζικες αγορές
χυμό 1/2 λεμονιού
3 αυγά
350 γρ αμυγδαλόγαλα

Steps

1
Done

Στο μούλτι χτυπήστε το siken tofu να γίνει κρέμα μαζί με το χυμό λεμονιού.

2
Done

Βάλτε το τοφού στο μίξερ και προσθέστε διαδοχικά τα αυγά χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα.

3
Done

Αναμείξτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

4
Done

Ρίχνετε εναλλάξ στο μείγμα των αυγών, αλεύρι και γάλα ώστε σιγά σιγά να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και να μη σβολιάσει.

5
Done

Λαδώστε το ταψί σας και ρίξτε το μείγμα μέσα.

6
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30' περίπου (ανάλογα με το φούρνο). Αφήστε να κρυώσει καλά πριν κόψετε σε κομμάτια.



Extra Tips

  • Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι, βάλτε 130γρ περίπου λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο.
  • Εμπλουτίστε την με ελιές ή άλλα λαχανικά και κάντε τους δικούς σας συνδυασμούς!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Τσάι με κουρκουμά και τζίντζερ
next
Μπουκίτσες καρύδας με ροδόνερο και σμέουρα (fat bombs)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.