Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
-
90γρ ωμά αμύγδαλα
-
180γρ βασιλικοί χουρμάδες απύρηνοι
-
90γρ ινδοκάρυδο
-
27γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο
-
40γρ λιωμένο ωμό λάδι καρύδας
-
30γρ σιρόπι αγάβης
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
-
300γρ λιωμένο ωμό λάδι καρύδας
-
255γρ ωμά κάσιους ψιλοκομμένα στο μούλτι
-
180γρ ινδοκάρυδο
-
125γρ βούτυρο καρύδας
-
230γρ σιρόπι αγάβης
-
35γρ ζάχαρη καρύδας
-
1.5 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΩΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-
85γρ σταγόνες 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
-
55γρ ωμό λάδι καρύδας
-
110γρ σιρόπι αγάβης
-
λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο για ντεκόρ - προαιρετικά
Καιρό τριγυρνάει στο μυαλό μου μία τούρτα bounty… ήθελα να είναι όμως πιο… subtle από το ίδιο το bounty, να μη βάλω δηλαδή ινδοκάρυδο και σοκολάτα απλά αλλά να έχει κάτι το διαφορετικό.
Έχοντας βγάλει μία σειρά από τούρτες τον τελευταίο καιρό, χωρίς παντεσπάνι, αλλά περισσότερο σαν κορμό ή παγωτό θα τις περιέγραφα, είπα να πειραματιστώ πάνω σε μία από αυτές και να βρω μία τέτοιας φιλοσοφίας τούρτα που θα είναι απαλή στη γεύση, οχι πολύ άγριο το ινδοκάρυδο αλλά με πλούσια γεύση καρύδας με την αγαπημένη μας σοκολάτα φυσικά!
Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιησω βούτυρο καρύδας. Τώρα θα μου πείτε “εννοείς, λάδι καρύδας;”, όχι, δεν εννοώ αυτό, ακριβώς αυτό που σας λέω “βούτυρο καρύδας”. Στην αρχή κι εγώ νόμιζα ότι είναι το ίδιο πράγμα, κι επειδή έπαιρνα ένα βούτυρο ψυγείου καρύδας που έγραφε “butter” επάνω είχα την εντύπωση ότι είναι αυτό. Όμως, το βούτυρο καρύδας όπως και όλα τα βούτυρα των καρπών είναι στην ουσία αλεσμένη ψίχα καρύδας που βγαίνει σα κρέμα… απλά τέλειο, με το κουτάλι να το τρως! Για τα οφέλη του λαδιού καρύδας (που φυσικά περιέχει το βούτυρο) μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Από τις πιο θρεπτικές τροφές του πλανήτη!
Πηγαίνοντας να αγοράσω βέβαια έπεσαν τα φτερά μου γιατί είναι από τα πιο ακριβά προϊόντα που έχω χρησιμοποιήσει. Όμως σας έχω λύση και γι’ αυτό! Το φρέσκο βούτυρο καρύδας σε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΙΜΗ στο paneri μας. Βέβαια, όσοι θέλουν τυποποιημένο βιολογικό υπάρχει και αυτό. Εσείς διαλέγετε!
Όσοι αγαπούν το ινδοκάρυδο νομίζω ότι θα λατρέψουν αυτό το γλυκό, που διατηρείται και στο ψυγείο για πάντα, οπότε φτιάξτε το και απολαύστε το σιγά σιγά μόνοι σας ή σβήστε τα κεράκια των γενεθλίων σας και κεράστε το στους αγαπημένους σας!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ |
|
90γρ ωμά αμύγδαλα | |
180γρ βασιλικοί χουρμάδες απύρηνοι | |
90γρ ινδοκάρυδο | |
27γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο | |
40γρ λιωμένο ωμό λάδι καρύδας | |
30γρ σιρόπι αγάβης | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ |
|
300γρ λιωμένο ωμό λάδι καρύδας | |
255γρ ωμά κάσιους ψιλοκομμένα στο μούλτι | |
180γρ ινδοκάρυδο | |
125γρ βούτυρο καρύδας | |
230γρ σιρόπι αγάβης | |
35γρ ζάχαρη καρύδας | |
1.5 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΩΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ |
|
85γρ σταγόνες 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη) | |
55γρ ωμό λάδι καρύδας | |
110γρ σιρόπι αγάβης | |
λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο για ντεκόρ - προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ |
2
Done
|
Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μούλτι και χτυπάτε ξανά μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής μάζα (μερικά δευτερόλεπτα). Απλώνετε στη βάση της φόρμας το μείγμα και το πατάτε να ισιώσει. Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 15 λεπτά ή στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά. |
3
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣΑνακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με το σύρμα και ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση στη φόρμα σας. Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα, να παγώσει δηλαδή ώστε να μπορείτε να ρίξετε από πάνω τη σοκολάτα. |
4
Done
|
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΒάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα λιώνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί, για να μην καεί το κακάο και χαλάσει. Ανακατεύετε πολύ καλά τη σοκολάτα και τη ρίχνετε πάνω από την κρέμα. Αν θέλετε σε αυτό το σημείο ρίχνετε λίγο ινδοκάρυδο από πάνω για διακόσμηση. Επιστρέφετε την τούρτα στο ψυγείο ή την κατάψυξη μέχρι να σφίξει η σοκολάτα για να μπορείτε να την ξεφορμάρετε. Διατηρείται στο ψυγείο, δε χαλάει. |