0 0
Τούρτα Bounty

Τούρτα Bounty

Bounty cake, vegan, sugarfree and delicious!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Multi
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 10-12 (φόρμα διαμέτρου 26εκ)
  • Easy

Ingredients

Καιρό τριγυρνάει στο μυαλό μου μία τούρτα bounty… ήθελα να είναι όμως πιο… subtle από το ίδιο το bounty, να μη βάλω δηλαδή ινδοκάρυδο και σοκολάτα απλά αλλά να έχει κάτι το διαφορετικό.

Έχοντας βγάλει μία σειρά από τούρτες τον τελευταίο καιρό, χωρίς παντεσπάνι, αλλά περισσότερο σαν κορμό ή παγωτό θα τις περιέγραφα, είπα να πειραματιστώ πάνω σε μία από αυτές και να βρω μία τέτοιας φιλοσοφίας τούρτα που θα είναι απαλή στη γεύση, οχι πολύ άγριο το ινδοκάρυδο αλλά με πλούσια γεύση καρύδας με την αγαπημένη μας σοκολάτα φυσικά!

Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιησω βούτυρο καρύδας. Τώρα θα μου πείτε «εννοείς, λάδι καρύδας;», όχι, δεν εννοώ αυτό, ακριβώς αυτό που σας λέω «βούτυρο καρύδας». Στην αρχή κι εγώ νόμιζα ότι είναι το ίδιο πράγμα, κι επειδή έπαιρνα ένα βούτυρο ψυγείου καρύδας που έγραφε «butter» επάνω είχα την εντύπωση ότι είναι αυτό. Όμως, το βούτυρο καρύδας όπως και όλα τα βούτυρα των καρπών είναι στην ουσία αλεσμένη ψίχα καρύδας που βγαίνει σα κρέμα… απλά τέλειο, με το κουτάλι να το τρως! Για τα οφέλη του λαδιού καρύδας (που φυσικά περιέχει το βούτυρο) μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Από τις πιο θρεπτικές τροφές του πλανήτη!

Πηγαίνοντας να αγοράσω βέβαια έπεσαν τα φτερά μου γιατί είναι από τα πιο ακριβά προϊόντα που έχω χρησιμοποιήσει. Όμως σας έχω λύση και γι’ αυτό! Το φρέσκο βούτυρο καρύδας σε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΙΜΗ στο paneri μας. Βέβαια, όσοι θέλουν τυποποιημένο βιολογικό υπάρχει και αυτό. Εσείς διαλέγετε!

Όσοι αγαπούν το ινδοκάρυδο νομίζω ότι θα λατρέψουν αυτό το γλυκό, που διατηρείται και στο ψυγείο για πάντα, οπότε φτιάξτε το και απολαύστε το σιγά σιγά μόνοι σας ή σβήστε τα κεράκια των γενεθλίων σας και κεράστε το στους αγαπημένους σας!!!

(Visited 617 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
90γρ ωμά αμύγδαλα
180γρ βασιλικοί χουρμάδες απύρηνοι
90γρ ινδοκάρυδο
27γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο
40γρ λιωμένο ωμό λάδι καρύδας
30γρ σιρόπι αγάβης
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
300γρ λιωμένο ωμό λάδι καρύδας
255γρ ωμά κάσιους ψιλοκομμένα στο μούλτι
180γρ ινδοκάρυδο
125γρ βούτυρο καρύδας
230γρ σιρόπι αγάβης
35γρ ζάχαρη καρύδας
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1 1/2 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΩΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
85γρ σταγόνες 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
55γρ ωμό λάδι καρύδας
110γρ σιρόπι αγάβης
λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο για ντεκόρ - προαιρετικά

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Πιο εύχρηστη για αυτή την παρασκευή είναι μία φόρμα σιλικόνης σαν αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία. Για τη βάση λοιπόν χτυπάτε τα αμύγδαλα στο μούλτι.

2
Done

Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μούλτι και χτυπάτε ξανά μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής μάζα (μερικά δευτερόλεπτα). Απλώνετε στη βάση της φόρμας το μείγμα και το πατάτε να ισιώσει. Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 15 λεπτά ή στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά.

3
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με το σύρμα και ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση στη φόρμα σας. Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα, να παγώσει δηλαδή ώστε να μπορείτε να ρίξετε από πάνω τη σοκολάτα.

4
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα λιώνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί, για να μην καεί το κακάο και χαλάσει. Ανακατεύετε πολύ καλά τη σοκολάτα και τη ρίχνετε πάνω από την κρέμα. Αν θέλετε σε αυτό το σημείο ρίχνετε λίγο ινδοκάρυδο από πάνω για διακόσμηση. Επιστρέφετε την τούρτα στο ψυγείο ή την κατάψυξη μέχρι να σφίξει η σοκολάτα για να μπορείτε να την ξεφορμάρετε. Διατηρείται στο ψυγείο, δε χαλάει.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μερεντορολάκια
next
Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.