Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
165γρ ινδοκάρυδο
-
65γρ λιωμένο Λάδι καρύδαςαν βάλετε ωμό θα είναι πιο έντονη και η γεύση
-
1/8 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
110γρ Σιρόπι αγαύηςανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-
60γρ λιωμένο Λάδι καρύδαςπροτιμήστε το ωμό
-
45γρ Σιρόπι αγαύης
-
35γρ Κακάο
Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά στα περίπτερα, ή τουλάχιστον ήταν από τα αγαπημένα της δικής μου παιδικής ηλικίας… το bounty! Λατρεύω την καρύδα σε όλες τις μορφές της, τη σοκολάτα επίσης, άρα εννοείται ότι ήταν must να βρω μία συνταγή που να μου επιτρέπει να τα απολαμβάνω μαζί, χωρίς συντηρητικά, τεχνητά αρώματα, γεύσεις κλπ κλπ κλπ κλπ…….
Έτσι, μετά από μερικές δοκιμές και συνδυασμούς, νομίζω ότι αυτή η συνταγή είναι ότι πιο κοντινό στην τυλιχτή αμαρτία μας! Γεμάτο με την εκπληκτική καρύδα με πλούσια γεύση, μαζί με σιρόπι αγάβης που διατηρεί χαμηλά το γλυκαιμικό δείκτη ενώ προσφέρει όλη τη γλύκα, βανίλια για ένα διακριτικό άρωμα και Λάδι Καρύδας με τα εκπληκτικά οφέλη του για την υγεία, αναφέρω μόνο την αύξηση του μεταβολισμού και των καύσεων (!), μπορείτε να το τρώτε και… να αδυνατίζετε αντί να παχαίνετε, χαχαχα!
Η σοκολάτα που το τυλίγει είναι bitter για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας, αν όμως κάποιος θέλει σοκολάτα γάλακτος, θα το προσαρμώσουμε και αυτό!!! Η Goji Mary είναι εδώ!
Απολαύστε χωρίς τύψεις!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
|
165γρ ινδοκάρυδο | |
65γρ λιωμένο Λάδι καρύδας | |
1/8 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
110γρ Σιρόπι αγαύης | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ |
|
60γρ λιωμένο Λάδι καρύδας | |
45γρ Σιρόπι αγαύης | |
35γρ Κακάο |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε πρώτα την αγάβη με το λάδι καρύδας σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Προσθέστε τη βανίλια και την καρύδα και ανακατέψτε πάλι. |
3
Done
|
Φτιάξτε στο σχήμα που θέλετε πλάθωντας με τα χέρια τα γλυκά σας, όπως βλέπετε στη φωτογραφία καλύτερα να χρησιμοποιήσετε γάντια νιτριλίου για να μην κολλάει η γέμιση στα χέρια σας. Τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα δίσκο ή χρησιμοποιήστε το πάνω ρηχό συρτάρι της κατάψυξης (αυτό που συνήθως έχουν τα ψυγεία για τα παγάκια) και βάλτε να να καταψυχθούν για 15-20 λεπτά. |
4
Done
|
Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη σοκολάτα σας, ανακατεύοντας απλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα. Αν είναι χειμώνας λιώστε το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε εκεί τα υπόλοιπα υλικά για να μη λερώνετε και άλλο σκεύος. |
5
Done
|
2 Comments Hide Comments
χαχαχαχχα, μόλις μου “έκαψες” μια συνταγή!!! έφτιαξα κ εγώ σπιτικά Bounty. η μόνη μας διαφορά ότι έβαλα έτοιμη κουβερτούρα
Αλήθεια;! Χαχαχαχαχα! Δεν πειράζει, ανέβασέ την, δε θα παρεξηγηθώ! Ευγενής άμιλα είπαμε! Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται Ευαγγελία μου!