Ingredients
-
1 ξερό κρεμμύδιο ψιλοκομμένο
-
4 κούπες μπουκετάκια μπρόκολου
-
4 μέτριες πατάτες σε κύβους
-
2 κοφτά κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρηή ένα κύβο αν χρησιμοποιείτε
-
1 κ.γ. ματζουράνα
-
1 κ.γ. βασιλικό ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
-
20 τοματίνια σε μικρά κομματάκια
-
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό βασιλικό
-
παρμεζάνα τριμμένη ή vegan parmesanδείτε σχετικά τη συνταγή των kale chips
Οι σούπες είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα το χειμώνα. Είναι ωραίο ορεκτικό πριν το κυρίως γεύμα σε ένα επίσημο δείπνο αλλά και το τέλειο βραδυνό όταν δε θέλουμε να φάμε βαριά. Ελαφριές, νόστιμες και γεμάτες φυτοθρεπτικά συστατικά, μιας και αποτελούνται κυρίως από λαχανικά είναι το τέλειο ενισχυτικό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ειδικά το χειμώνα που κυκλοφορούν διάφορες ιώσεις… Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης, για το χειμώνα, την Κολοκυθόσουπα και την Κουνουπιδόσουπα!
Η υφή που προτιμώ εγώ στις σούπες είναι βελουτέ. Μου αρέσει να είναι κρεμώδεις και κάθε μπουκιά να περιέχει όλη τη γεύση του καθενός συστατικού ξεχωριστά. Επίσης, με ενοχλεί το ζουμί στις κλασικές σούπες καθώς αναγκαστικά θα ακουστείς κάποια στιγμή στην προσπάθειά σου να τη… ρουφήξεις! Άλλος ένας λόγος λοιπόν για να προτιμάτε τις σούπες, βελουτέ, είναι η ευγένια στο τραπέζι, χαχαχα!
Η συγκεκριμένη σούπα, διατηρείται για πολλές μέρες και στο ψυγείο καθώς δεν παριέχει ζωικά προϊόντα που να χαλάνε. Προτιμήστε απλά αεροστεγή δοχεία ή δοχεία σιλικόνης για καλύτερη στεγανότητα. Το σερβίρισμα σε κούπα είναι άλλη μία τσαχπινιά που είδα όταν μας είχε καλεσμένους σε τραπέζι η Νικολέττα και την κλέβω επισήμως!!!
Ingredients
1 ξερό κρεμμύδιο ψιλοκομμένο | |
4 κούπες μπουκετάκια μπρόκολου | |
4 μέτριες πατάτες σε κύβους | |
2 κοφτά κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη | |
1 κ.γ. ματζουράνα | |
1 κ.γ. βασιλικό ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο | |
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ |
|
20 τοματίνια σε μικρά κομματάκια | |
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό βασιλικό | |
παρμεζάνα τριμμένη ή vegan parmesan |
Steps
1
Done
|
Αχνίζετε λίγο το κρεμμύδι με νερό στην κατσαρόλα, 1-2 λεπτά. |
2
Done
|
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα σκεπάζετε με επιπλέον νερό, αφήνετε να βράσουν για 15-20 λεπτά. |
3
Done
|
Αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιήτε τη σούπα με ένα στικ μπλέντερ. |
4
Done
|
2 Comments Hide Comments
με το μπρόκολο δεν έχω πειραματιστεί καθόλου, ούτε καν στην νόστιμη σουπίτσα που προτείνεις. τώρα που έχει κρύο είναι ότι πρέπει!
Εμείς την κάνουμε συχνά όπως και την κουνουπιδόσουπα, και τις δύο τα παιδιά μου τις καταβροχθίζουν!