0 0
Μπροκολόσουπα βελουτέ

Μπροκολόσουπα βελουτέ

Creamed broccoli soup
Features:
  • Blender
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 35 mins
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Οι σούπες είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα το χειμώνα. Είναι ωραίο ορεκτικό πριν το κυρίως γεύμα σε ένα επίσημο δείπνο αλλά και το τέλειο βραδυνό όταν δε θέλουμε να φάμε βαριά. Ελαφριές, νόστιμες και γεμάτες φυτοθρεπτικά συστατικά, μιας και αποτελούνται κυρίως από λαχανικά είναι το τέλειο ενισχυτικό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ειδικά το χειμώνα που κυκλοφορούν διάφορες ιώσεις… Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης, για το χειμώνα, την Κολοκυθόσουπα και την Κουνουπιδόσουπα!

Η υφή που προτιμώ εγώ στις σούπες είναι βελουτέ. Μου αρέσει να είναι κρεμώδεις και κάθε μπουκιά να περιέχει όλη τη γεύση του καθενός συστατικού ξεχωριστά. Επίσης, με ενοχλεί το ζουμί στις κλασικές σούπες καθώς αναγκαστικά θα ακουστείς κάποια στιγμή στην προσπάθειά σου να τη… ρουφήξεις! Άλλος ένας λόγος λοιπόν για να προτιμάτε τις σούπες, βελουτέ, είναι η ευγένια στο τραπέζι, χαχαχα!

Η συγκεκριμένη σούπα, διατηρείται για πολλές μέρες και στο ψυγείο καθώς δεν παριέχει ζωικά προϊόντα που να χαλάνε. Προτιμήστε απλά αεροστεγή δοχεία ή δοχεία σιλικόνης για καλύτερη στεγανότητα. Το σερβίρισμα σε κούπα είναι άλλη μία τσαχπινιά που είδα όταν μας είχε καλεσμένους σε τραπέζι η Νικολέττα και την κλέβω επισήμως!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 644 times, 1 visits today)


Ingredients

1 ξερό κρεμμύδιο ψιλοκομμένο
4 κούπες μπουκετάκια μπρόκολου
4 μέτριες πατάτες σε κύβους
2 κοφτά κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή ένα κύβο αν χρησιμοποιείτε
1 κ.γ. ματζουράνα
1 κ.γ. βασιλικό ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
20 τοματίνια σε μικρά κομματάκια
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό βασιλικό
παρμεζάνα τριμμένη ή vegan parmesan δείτε σχετικά τη συνταγή των kale chips

Steps

1
Done

Αχνίζετε λίγο το κρεμμύδι με νερό στην κατσαρόλα, 1-2 λεπτά.

2
Done

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα σκεπάζετε με επιπλέον νερό, αφήνετε να βράσουν για 15-20 λεπτά.

3
Done

Αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιήτε τη σούπα με ένα στικ μπλέντερ.

4
Done

Σερβίρετε με κομματάκια τομάτας, λίγο βασιλικό και αν θέλετε λίγη παρμεζάνα ή όπως εμείς τη δική μας "vegan parmesan", που είναι τα ψίχουλα που μένουν αφού φάμε τα αγαπημένα μας kale. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά στη συνταγή των Kale Chips.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Φακοσαλάτα με πορτοκάλι και πιπεριά
next
Πράσινη σαλάτα με πέστο βασιλικού και “παρμεζάνα”…!

2 Comments Hide Comments

Εμείς την κάνουμε συχνά όπως και την κουνουπιδόσουπα, και τις δύο τα παιδιά μου τις καταβροχθίζουν!

Γράψτε απάντηση στο evangelia vlassopoulou Ακύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.