Ingredients
-
4 φέτες ψωμί ζέαςαν θέλετε το φρυγανίζετε για είναι πιο τραγανό
-
4 φέτες (στο μέγεθος μίας παλάμης περίπου) σολωμό καπνιστό ή μαριναρισμένο με βόταναεγώ προτιμό το δεύτερο, παίρνω έναν από το ΙΚΕΑ πολύ νόστιμο
-
1/2 αβοκάντο σε φέτεςγια το τοποθετηθεί πάνω στο ψωμί
-
2 κ.σ. χαβιάρι μαύρο (προαιρετικά)
-
1/2 λεμόνι
-
αλάτι, πιπέρι
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Συχνά μου αρέσει να φτιάχνω “φετούλες” με διάφορα, ή πιο επίσημα αν θέλετε να το πούμε και στα ιταλικά μπρουσκέτες! Στην ουσία είναι ψημένο ψωμί διακοσμημένο με ότι σας αρέσει. Εμείς συχνά τρώμε το σνακ αυτό, ή το κάνουμε κυρίως γεύμα το χειμώνα ψήνοντας πατάτες στο τζάκι και συνδυάζοντας τες με τις μπουσκέτες αυτές. Είναι πολύ χορταστικές, καθώς χρησιμοποιούμε ψωμί ζέας (αν έχετε αλλιώς ότι άλλο ψωμί τρώτε φυσικά), σολωμό που έχει πολλή πρωτεΐνη και αβοκάντο που έχει υγιεινά λιπαρά και θα σας κρατήσει για αρκετές ώρες! Το αβοκάντο είναι ένας εκπληκτικός καρπός, με πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορούμε λόγω της ουδέτερης γεύσης του να χρησιμοποιήσουμε σε αλμυρά ή και γλυκά πιάτα. Τα κομματάκια λεμονιού επίσης δίνουν μία ιδιαίτερη αίσθηση όταν δαγκώνετε τη φέτα καθώς “σκάνε” ξαφνικά ενώ μασάτε και δροσίζουν τον ουρανίσκο σας! Απολαύστε τις αγαπημένες μου μπρουσκέτες λοιπόν, και περιμένω τις εντυπώσεις σας.
Ingredients
4 φέτες ψωμί ζέας | |
4 φέτες (στο μέγεθος μίας παλάμης περίπου) σολωμό καπνιστό ή μαριναρισμένο με βότανα | |
1/2 αβοκάντο σε φέτες | |
2 κ.σ. χαβιάρι μαύρο (προαιρετικά) | |
1/2 λεμόνι | |
αλάτι, πιπέρι | |
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο |
Steps
1
Done
|
Τοποθετείτε τις φέτες στο πιάτο. |
2
Done
|
Απλώνετε από πάνω τις φέτες του αβοκάντο και αλατοπιπερώνετε. |
3
Done
|
Από πανω τοποθετείτε το σολωμό. |
4
Done
|
Συνεχίζετε με το λεμόνι: με ένα μαχαίρι αφαιρείτε το "ψαχνό" του (όπως κάνουμε με το γκρέιπφρουτ όταν είναι να το φάμε) και κόβετε σε μικρά κομματάκια (3-4 κάθε "μία κυψέλη") τα οποία μοιράζετε πάνω στις μπρουσκέτες σας. |
5
Done
|
Βάζετε λίγο χαβιάρι εδώ κι εκεί όπως φαίνεται στη φωτογραφία. |
6
Done
|
Ρίχνετε από πάνω τον άνηθο και σερβίρετε! |
Extra Tips
- Αν θέλετε να το κάνετε πλήρες γεύμα, συνδυάστε το με πατάτες φούρνου.
- Εναλλακτικά μπορείτε αν είναι χειμώνας και καίτε τζάκι, να βάλετε τις πατάτες τυλιγμένες με ένα αλουμινόχαρτο στο τζάκι να ψηθούν εκεί. Όταν σερβίρετε τις κόβετε και βάζετε λίγο βούτυρο και αλάτι.