0 0
Μπρουσκέτες με σολωμό και αβοκάντο

Μπρουσκέτες με σολωμό και αβοκάντο

Brouschettas with salmon and avocado
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Protein Rich
  • 10 mins
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Συχνά μου αρέσει να φτιάχνω “φετούλες” με διάφορα, ή πιο επίσημα αν θέλετε να το πούμε και στα ιταλικά μπρουσκέτες!  Στην ουσία είναι ψημένο ψωμί διακοσμημένο με ότι σας αρέσει.  Εμείς συχνά τρώμε το σνακ αυτό, ή το κάνουμε κυρίως γεύμα το χειμώνα ψήνοντας πατάτες στο τζάκι και συνδυάζοντας τες με τις μπουσκέτες αυτές.  Είναι πολύ χορταστικές, καθώς χρησιμοποιούμε ψωμί ζέας (αν έχετε αλλιώς ότι άλλο ψωμί τρώτε φυσικά), σολωμό που έχει πολλή πρωτεΐνη και αβοκάντο που έχει υγιεινά λιπαρά και θα σας κρατήσει για αρκετές ώρες!  Το αβοκάντο είναι ένας εκπληκτικός καρπός, με πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορούμε λόγω της ουδέτερης γεύσης του να χρησιμοποιήσουμε σε αλμυρά ή και γλυκά πιάτα.  Τα κομματάκια λεμονιού επίσης δίνουν μία ιδιαίτερη αίσθηση όταν δαγκώνετε τη φέτα καθώς “σκάνε” ξαφνικά ενώ μασάτε και δροσίζουν τον ουρανίσκο σας!  Απολαύστε τις αγαπημένες μου μπρουσκέτες λοιπόν, και περιμένω τις εντυπώσεις σας.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 627 times, 1 visits today)


Ingredients

4 φέτες ψωμί ζέας αν θέλετε το φρυγανίζετε για είναι πιο τραγανό
4 φέτες (στο μέγεθος μίας παλάμης περίπου) σολωμό καπνιστό ή μαριναρισμένο με βότανα εγώ προτιμό το δεύτερο, παίρνω έναν από το ΙΚΕΑ πολύ νόστιμο
1/2 αβοκάντο σε φέτες για το τοποθετηθεί πάνω στο ψωμί
2 κ.σ. χαβιάρι μαύρο (προαιρετικά)
1/2 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

Steps

1
Done

Τοποθετείτε τις φέτες στο πιάτο.

2
Done

Απλώνετε από πάνω τις φέτες του αβοκάντο και αλατοπιπερώνετε.

3
Done

Από πανω τοποθετείτε το σολωμό.

4
Done

Συνεχίζετε με το λεμόνι: με ένα μαχαίρι αφαιρείτε το "ψαχνό" του (όπως κάνουμε με το γκρέιπφρουτ όταν είναι να το φάμε) και κόβετε σε μικρά κομματάκια (3-4 κάθε "μία κυψέλη") τα οποία μοιράζετε πάνω στις μπρουσκέτες σας.

5
Done

Βάζετε λίγο χαβιάρι εδώ κι εκεί όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

6
Done

Ρίχνετε από πάνω τον άνηθο και σερβίρετε!



Extra Tips

  • Αν θέλετε να το κάνετε πλήρες γεύμα, συνδυάστε το με πατάτες φούρνου.
  • Εναλλακτικά μπορείτε αν είναι χειμώνας και καίτε τζάκι, να βάλετε τις πατάτες τυλιγμένες με ένα αλουμινόχαρτο στο τζάκι να ψηθούν εκεί. Όταν σερβίρετε τις κόβετε και βάζετε λίγο βούτυρο και αλάτι.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Twix Bars, σπιτικά & υγιεινά!
next
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ με αβοκάντο

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.