0 0
Brownie (vegan)

Brownie (vegan)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Freezer
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 12-16
  • Medium
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Λατρεύω τα brownie, και νομίζω είναι από τα κλασικότερα σοκολατένια γλυκά που όλοι αγαπούν. Μαζί με το προφιτερόλ και το σουφλέ σοκολάτας, νομίζω κατέχουν πρώτες θέσεις στην καρδιά του κάθε chocoholic!

Ως chocoholic λοιπόν κι εγώ, ήθελα να έχω μία καλή συνταγή brownie, αλλά ήθελα να είναι και vegan… τα brownie κυρίως φτιάχνονται με αυγά… οπότε έπρεπε να βγάλω μία δική μου έκδοση που να έχει την υγρή υφή αλλά και την υπέροχη γεύση του κλασικού γλυκού… Έτσι σκέφτηκα να κάνω μία παραλλαγή του κέικ σοκολάτας που έχει χουρμάδες, για να κρατηθεί υγρασία στο εσωτερικό και να προσθέσω λίγο «καφέ» για να τονίσω τη γεύση της σοκολάτας.

Μετά από 2-3 δοκιμές, και προσαρμογές σε γλύκα και ένταση σοκολάτας/καφέ, νομίζω ότι το τελικό μου αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Ιδανικό για πρωινό, δεκατιανό με τον καφέ ή το τσάι σας ή για απογευματινό μετά από ένα απολαυστικό ύπνο…! Γενικώς τέλειο για κάθε ώρα της ημέρας!!!

(Visited 75 times, 1 visits today)


Ingredients

200γρ βασιλικούς χουρμάδες απύρηνους
270γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
250γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
80γρ σκούρο κακάο
2 κ.γ. baking powder
200γρ ζάχαρη καρύδας
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 κ.σ. ρόφημα καφέ από κριθάρι
150γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
100γρ φουντουκοβούτυρο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
50γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Βάζετε στον επεξεργαστή τροφίμων τους χουρμάδες με το γάλα λίγο λίγο διαδοχικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν μία πάστα.

3
Done

Προσθέτετε το μηλόξυδο και το αιθέριο έλαιο βανίλιας και ξαναχτυπάτε.

4
Done

Προσθέτετε το λάδι καρύδας και το φουντουκοβούτυρο και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5
Done

Προσθέτετε το μείγμα των στεγνών υλικών και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

6
Done

Αφαιρείτε το μαχαίρι από τον κάδο και ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας χοντροκομμένες, ανακατεύετε με τη σπάτουλα να μοιραστούν ομοιόμορφα.

7
Done

Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί διαστάσεων 21x25 (ή ανάλογου εμβαδού) και ρίχνετε το μείγμα.

8
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο ίσως θέλει 5 λεπτά λιγότερο ή περισσότερο. Δοκιμάστε με μία οδοντογλυφίδα και δείτε αν βγαίνει σχεδόν στεγνή είναι έτοιμο, δε θέλετε να στεγνώσει εντελώς αλλά να μείνει λίγο υγρό στο εσωτερικό του.

9
Done

Περιμένετε να κρυώσει τελείως πριν ξεφορμάρετε και κόψετε κομμάτια.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Brownie με ταχίνι και χαρούπι (gluten free, low-carb & keto)
next
Σαλάτα με ωμό κουνουπίδι

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.