Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
1 πακέτο Cake GojiMix με γεύση Brownie
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας προαιρετικά
-
100γρ φουντουκοβούτυρο
-
150γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
270γρ γάλα καρύδας ή άλλο φυτικό γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
Λατρεύω τα brownie, και νομίζω είναι από τα κλασικότερα σοκολατένια γλυκά που όλοι αγαπούν. Μαζί με το προφιτερόλ και το σουφλέ σοκολάτας, νομίζω κατέχουν πρώτες θέσεις στην καρδιά του κάθε chocoholic!
Ως chocoholic λοιπόν κι εγώ, ήθελα να έχω μία καλή συνταγή brownie, αλλά ήθελα να είναι και vegan… τα brownie κυρίως φτιάχνονται με αυγά… οπότε έπρεπε να βγάλω μία δική μου έκδοση που να έχει την υγρή υφή αλλά και την υπέροχη γεύση του κλασικού γλυκού… Έτσι σκέφτηκα να κάνω μία παραλλαγή του κέικ σοκολάτας που έχει χουρμάδες, για να κρατηθεί υγρασία στο εσωτερικό και να προσθέσω λίγο “καφέ” για να τονίσω τη γεύση της σοκολάτας.
Μετά από 2-3 δοκιμές, και προσαρμογές σε γλύκα και ένταση σοκολάτας/καφέ, νομίζω ότι το τελικό μου αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Ιδανικό για πρωινό, δεκατιανό με τον καφέ ή το τσάι σας ή για απογευματινό μετά από ένα απολαυστικό ύπνο…! Γενικώς τέλειο για κάθε ώρα της ημέρας!!!
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
1 πακέτο Cake GojiMix με γεύση Brownie | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας προαιρετικά | |
100γρ φουντουκοβούτυρο | |
150γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
270γρ γάλα καρύδας ή άλλο φυτικό γάλα σε θερμοκρασία δωματίου | |
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο |
Steps
1
Done
|
Βάζετε το μείγμα με τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Βάζετε στον επεξεργαστή τροφίμων τους χουρμάδες (αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια) με το γάλα λίγο λίγο διαδοχικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν μία πάστα. |
3
Done
|
Προσθέτετε το μηλόξυδο και το αιθέριο έλαιο βανίλιας και ξαναχτυπάτε. |
4
Done
|
Προσθέτετε το λάδι καρύδας και το φουντουκοβούτυρο και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
5
Done
|
Προσθέτετε το μείγμα των στεγνών υλικών και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
6
Done
|
Αφαιρείτε το μαχαίρι από τον κάδο και ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας χοντροκομμένες, ανακατεύετε με τη σπάτουλα να μοιραστούν ομοιόμορφα. |
7
Done
|
Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί διαστάσεων 21x25 (ή ανάλογου εμβαδού) και ρίχνετε το μείγμα. Αν θέλετε ρίξτε λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι στην επιφάνεια. |
8
Done
|
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο ίσως θέλει 5 λεπτά λιγότερο ή περισσότερο. Δοκιμάστε με μία οδοντογλυφίδα και δείτε αν βγαίνει σχεδόν στεγνή είναι έτοιμο, δε θέλετε να στεγνώσει εντελώς αλλά να μείνει λίγο υγρό στο εσωτερικό του. |
9
Done
|
Περιμένετε να κρυώσει τελείως πριν ξεφορμάρετε και κόψετε κομμάτια. |
One Comment Hide Comments
Καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω, θρυμματίζεται ευκολα; το σκέφτομαι για κολατσιό σε βόλτα…μήπως να το έβαζα καλύτερα σε χαρτάκια cupcake?