Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΕΡΟΣ
-
200γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
-
2 αυγά
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
130γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
-
100γρ ζάχαρη καρύδας
-
12γρ σκούρο κακάο
-
50-100γρ λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ (προαιρετικά)
-
50γρ (ή 100γρ) λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
-
10γρ (ή 20γρ αντίστοιχα) βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή συνταγής πολύ γνωστού σεφ! Καθώς έχω ξεκινήσει τους πειραματισμούς με τα brownie, είπα να δοκιμάσω και μία κλασική αξία, μία συνταγή εγγύηση. Κι έτσι μπήκα στη σελίδα του και πήρα τη συνταγή. Έπρεπε όμως να την προσαρμόσω στα δικά μου στάνταρντ διατροφικά. Εκεί χρησιμοποιείται κουβερτούρα, βιτάμ, ζάχαρη… και τα λοιπά, και τα λοιπά…!
Έτσι ξεκίνησα τις δοκιμές, πυρετωδώς! Προς έκπληξή μου εν τω μεταξύ είδα ότι κι εκεί συνδυάζεται με λευκή σοκολάτα που σκεφτόμουν να βάλω μέσα, έτσι έβαλα και μία έξτρα δόση από πάνω!!!
Βγήκε απλά τέλειο, κι επειδή το έβαλα σε στρόγγυλη φόρμα, είπα να το ονομάσω τούρτα! Εσείς βάλτε το σε παραλληλόγραμο ταψί και πείτε το απλά brownie!
Είναι έντονα σοκολατένιο, μιας και το κύριο συστατικό του είναι οι σταγόνες κακάου 100% χωρίς καμία άλλη πρόσμιξη, σταθερό σχετικά και δε θυμίζει τόσο κέικ όσο τα κλασικά brownie, είναι όμως… απίθανο! Από την ημέρα που το έφτιαξα πρώτη φορά, δε λείπει από τον πάγκο της κουζίνας… είτε έχω άλλο γλυκό είτε όχι, χαχα! Είναι το σιγουράκι, και αν έχω φτιάξει και κάτι άλλο θα το φάω έξτρα.
Διατηρείται πολλές μέρες, μιας και δεν αλλοιώνονται τα συστατικά του και είναι υπέροχη ιδέα για τούρτα, και έτσι σας το παρουσιάζω σήμερα!!!
Δείτε εδώ και το βίντεο της συνταγής.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΕΡΟΣ |
|
200γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη) | |
50γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
110γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
2 αυγά | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
130γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής | |
100γρ ζάχαρη καρύδας | |
12γρ σκούρο κακάο | |
50-100γρ λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά) | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ (προαιρετικά) |
|
50γρ (ή 100γρ) λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη | |
10γρ (ή 20γρ αντίστοιχα) βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας |
Steps
1
Done
|
Λιώνετε τις σταγόνες σοκολάτας, μαζί με το λάδι καρύδας και την αγάβη και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, θέλετε να είναι σε θερμοκρασία μόλις λίγο πιο ζεστό από το χέρι σας για να μη μαγειρευτούν τα αυγά όταν τα προσθέσετε. |
2
Done
|
Χτυπάτε σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια καλά, να αφρατέψουν. |
3
Done
|
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύετε καλά το αλεύρι με το κακάο. |
4
Done
|
Προσθέτετε το μείγμα των αυγών στη σοκολάτα και με ένα σύρμα ανακατεύετε σιγά σιγά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
5
Done
|
Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού και του κακάου και ανακατεύετε πάλι με το σύρμα. |
6
Done
|
Αν βάλετε λευκή σοκολάτα, σπάστε σε μικρά κομμάτια 50-100γρ και ανακατέψτε τα στο μείγμα του μπράουνι. |
7
Done
|
Λαδώστε και αλευρώστε μία φόρμα (καλύτερα σιλικόνης) διαμέτρου 19εκ. |
8
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς χωρίς αέρα για 20 λεπτά, μετά ανάψτε και τον αέρα για άλλα 5-10 λεπτά ώστε δοκιμάζοντας με την οδοντογλυφίδα να βγαίνουν ίχνη (να μη στεγνώσει εντελώς). |
9
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΛιώνετε σε μπεν μαρί τα 50γρ λευκής σοκολάτας με τα 10γρ λαδιού καρύδας και περιχύνετε το μπράουνι. |
10
Done
|