0 0
Burgers με “τηγανητές” πατάτες

Burgers με “τηγανητές” πατάτες

Mushroom burgers with "fries"
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Freezer
  • Multi
  • Oven
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 8-10
  • Medium
  • 200

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΑ BURGER
  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Το burger  είναι αναμφισβήτητα από τα αγαπημένα junk food όλων… τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να το απολαύσετε χωρίς να είναι πια junk? Ίσα ίσα, να είναι θρεπτικό και πεντανόστιμο…?

Αφού δοκίμασαν οι άντρες της οικογένειας την εκδοχή αυτή του street γεύματος, σας την παρουσιάζω γιατί έχει γίνει απο τις αγαπημένες μας συνταγές!

Αν περισσέψει κάτι δε από τα μπιφτεκάκια, γίνεται τέλειο σάντουιτς για τα παιδιά που μπορείτε να τους δώσετε στο σχολείο ή να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά.

       

 

Εκτυπώστε την συνταγή

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

(Visited 767 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ BURGER
8-10 σαντουιτσάκια ολικής στρόγγυλα
600-700γρ μανιτάρια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σα κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή 1 κύβο αν χρησιμοποιείτε
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
150γρ αλεύρι βρώμης ή βρώμη καλά χτυπημένη στο μούλτι σαν αλεύρι
μουστάρδα (προαιρετικά)
αβοκάντο (προαιρετικά)
ντομάτα (προαιρετικά)
μαρούλι (προαιρετικά)
άλλα συνοδευτικά στο σάντουτς που προτιμάτε εσείς
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
1-1,2 κιλά πατάτες κομμένες σε λωρίδες
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.σ. δενδρολίβανο
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Ξεκινάτε με τις πατάτες καθώς θέλουν ψήσιμο αρκετή ώρα στο φούρνο, οπότε εν τω μεταξύ θα φτιάξετε και τα μπιφτέκια. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο τάπερ με νερό για μισή ώρα περίπου. Μετά τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε πάλι στο τάπερ, προσθέτετε το λάδι, το δενδρολίβανο, το άλάτι και όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει εσάς, κλείνετε το καπάκι και το κουνάτε ώστε να ανακατευτούν καλά οι πατάτες.

2
Done

Τις βάζετε σε ένα πυρέξ και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

3
Done

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Ξεκινάτε βάζοντας σε ένα τηγάνι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά εκτός του μαϊντανού σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να βγάλουν τα μανιτάρια τα πολλά υγρά τους.

4
Done

Στη συνέχεια αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο, μεταφέρετε σε ένα μπωλ ανάμειξης και ρίχνετε τα δύο αυγά. Χρησιμοποιήσετε γάντια νιτριλίου για να ανακατέψετε καλά τα αυγά με το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.

5
Done

Τέλος προσθέστε το αλεύρι της βρώμης, ανακατέψτε καλά και πλάστε τα μπιφτέκια σας.

6
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά.

7
Done

Τέλος φτιάχνετε το burger σας με τα υλικά της αρεσκείας σας, εμείς βάζουμε μουστάρδα/μαρούλι/ντομάτα/μπιφτέκι/αβοκάντο ή αντί της μουστάρδας σάλτσα πέστο βασιλικού. Είναι πεντανόστιμα, κάντε κι εσείς τους δικούς σας συνδυασμούς με τα αγαπημένα σας υλικά. Σερβίρετε με τις "τηγανητές" πατάτες στο πλάι.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πουγκιά με καραμελωμένα κυδώνια και μήλα
next
Ζελέ πορτοκαλιού με λωτό

2 Comments Hide Comments

τέλεια πρόταση!!!Δεν έχω φτιάξει ακόμη μπιφτέκι από μανιτάρια . Εν τω μεταξύ , πάλι έχω ανάρτηση που ψιλομοιάζει με τη δική σου – ψιλό όμως οπότε θα τη βάλω κανονικά!Φιλια Μαράκι μου

Ε, κι αυτή ψιλοέμοιαζε με τα φαλάφελ σου επειδή τα έκανες σάντουιτς, αλλά την είχα ήδη προγραμματίσει από την προηγούμενη εβδομάδα οπότε δεν τη διέγραψα. Αν θες, παρέλειψε απλά το αυγό για τη vegan εκδοχή, και βάλε λίγο λιγότερο αλάτι, απλά δε θα φουσκώσουν όπως γίνεται με το αυγό, είναι πολύ νόστιμα όμως!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.