Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΑ BURGER
-
8-10 σαντουιτσάκια ολικής στρόγγυλα
-
600-700γρ μανιτάριαστο μούλτι μέχρι να γίνουν σα κιμάς
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
λίγο πιπέρι
-
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρηή 1 κύβο αν χρησιμοποιείτε
-
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
2 αυγά
-
150γρ αλεύρι βρώμηςή βρώμη καλά χτυπημένη στο μούλτι σαν αλεύρι
-
μουστάρδα (προαιρετικά)
-
αβοκάντο (προαιρετικά)
-
ντομάτα (προαιρετικά)
-
μαρούλι (προαιρετικά)
-
άλλα συνοδευτικά στο σάντουτς που προτιμάτε εσείς
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
-
1-1,2 κιλά πατάτες κομμένες σε λωρίδες
-
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
1 κ.σ. δενδρολίβανο
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Το burger είναι αναμφισβήτητα από τα αγαπημένα junk food όλων… τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να το απολαύσετε χωρίς να είναι πια junk? Ίσα ίσα, να είναι θρεπτικό και πεντανόστιμο…?
Αφού δοκίμασαν οι άντρες της οικογένειας την εκδοχή αυτή του street γεύματος, σας την παρουσιάζω γιατί έχει γίνει απο τις αγαπημένες μας συνταγές!
Αν περισσέψει κάτι δε από τα μπιφτεκάκια, γίνεται τέλειο σάντουιτς για τα παιδιά που μπορείτε να τους δώσετε στο σχολείο ή να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ BURGER |
|
8-10 σαντουιτσάκια ολικής στρόγγυλα | |
600-700γρ μανιτάρια | |
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο | |
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
λίγο πιπέρι | |
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη | |
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
2 αυγά | |
150γρ αλεύρι βρώμης | |
μουστάρδα (προαιρετικά) | |
αβοκάντο (προαιρετικά) | |
ντομάτα (προαιρετικά) | |
μαρούλι (προαιρετικά) | |
άλλα συνοδευτικά στο σάντουτς που προτιμάτε εσείς | |
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ |
|
1-1,2 κιλά πατάτες κομμένες σε λωρίδες | |
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
1 κ.σ. δενδρολίβανο | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣΞεκινάτε με τις πατάτες καθώς θέλουν ψήσιμο αρκετή ώρα στο φούρνο, οπότε εν τω μεταξύ θα φτιάξετε και τα μπιφτέκια. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο τάπερ με νερό για μισή ώρα περίπου. Μετά τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε πάλι στο τάπερ, προσθέτετε το λάδι, το δενδρολίβανο, το άλάτι και όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει εσάς, κλείνετε το καπάκι και το κουνάτε ώστε να ανακατευτούν καλά οι πατάτες. |
2
Done
|
|
3
Done
|
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑΞεκινάτε βάζοντας σε ένα τηγάνι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά εκτός του μαϊντανού σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να βγάλουν τα μανιτάρια τα πολλά υγρά τους. |
4
Done
|
Στη συνέχεια αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο, μεταφέρετε σε ένα μπωλ ανάμειξης και ρίχνετε τα δύο αυγά. Χρησιμοποιήσετε γάντια νιτριλίου για να ανακατέψετε καλά τα αυγά με το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. |
5
Done
|
Τέλος προσθέστε το αλεύρι της βρώμης, ανακατέψτε καλά και πλάστε τα μπιφτέκια σας. |
6
Done
|
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά. |
7
Done
|
Τέλος φτιάχνετε το burger σας με τα υλικά της αρεσκείας σας, εμείς βάζουμε μουστάρδα/μαρούλι/ντομάτα/μπιφτέκι/αβοκάντο ή αντί της μουστάρδας σάλτσα πέστο βασιλικού. Είναι πεντανόστιμα, κάντε κι εσείς τους δικούς σας συνδυασμούς με τα αγαπημένα σας υλικά. Σερβίρετε με τις "τηγανητές" πατάτες στο πλάι. |
2 Comments Hide Comments
τέλεια πρόταση!!!Δεν έχω φτιάξει ακόμη μπιφτέκι από μανιτάρια . Εν τω μεταξύ , πάλι έχω ανάρτηση που ψιλομοιάζει με τη δική σου – ψιλό όμως οπότε θα τη βάλω κανονικά!Φιλια Μαράκι μου
Ε, κι αυτή ψιλοέμοιαζε με τα φαλάφελ σου επειδή τα έκανες σάντουιτς, αλλά την είχα ήδη προγραμματίσει από την προηγούμενη εβδομάδα οπότε δεν τη διέγραψα. Αν θες, παρέλειψε απλά το αυγό για τη vegan εκδοχή, και βάλε λίγο λιγότερο αλάτι, απλά δε θα φουσκώσουν όπως γίνεται με το αυγό, είναι πολύ νόστιμα όμως!