0 0
Λάχανο κοκκινιστό με κιμά σόγιας

Λάχανο κοκκινιστό με κιμά σόγιας

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 4-6
  • Easy

Ingredients

Αυτό το πανεύκολο φαγητό είναι ότι πρέπει για το χειμώνα, μιας και το λάχανο έχει την τιμητική του. Η μητέρα μου κατάγεται από τη βουλγαρία, και γι’ αυτό συχνά πυκνά τρώγαμε στο σπίτι κοκκινιστό λάχανο με κρέας, τυπικό βουλγάρικο πιάτο. Καθώς εδώ και αρκετά χρόνια δεν τρώμε καθόλου κρέας στο σπίτι, αλλά μαγειρεύω και χωρίς λάδι, είπαμε να το προσαρμώσουμε. Έτσι, μια μέρα που η μαμά ήταν στο σπίτι, είπαμε να το κάνουμε πιο υγιεινό.

Εκτός  από λάχανο βάλαμε και άλλα λαχανικά, ότι είχαμε στο ψυγείο, και χρησιμοποιήσαμε σπιτική βιολογική σάλτσα τομάτας που φτιάχνω κάθε καλοκαίρι. Αγαπημένα μπαχαρικά της μανούλας, η δάφνη και το μπαχάρι, τα οποία έδεσαν τέλεια επίσης. Τέλος, αντί για κρέας βάλαμε κιμά σόγιας, που εύκολα θα βρείτε πια σε όλα τα σούπερ μάρκετ και θα εμπλουτίσει το φαγητό σας με πολύ πρωτεΐνη, που θα κάνει το πιάτο αυτό ιδανικό σε περιόδους που θέλετε να κάνετε μία διατροφή για απώλεια λίπους, μιας και θα σας χορτάσει με λιγότερες θερμίδες και θα αυξήσει το ρυθμό του μεταβολισμού σας ενισχύοντας το μυϊκό σας σύστημα.

Το φαγητό αυτό έκτοτε είναι από τα αγαπημένα φαγητά μας το χειμώνα.

Αν τρώτε τυρί, συνδυάστε το με φέτα. Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία φαγητού έως και 5 ημέρες.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.067 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο σε ροδέλες λεπτές
2 καρότα σε ροδέλες λεπτές
4 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
1 βάζο σπιτική σάλτσα τομάτας ή ένα κονκασέ
100γρ κιμά σόγιας
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
2 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
500γρ ψιλοκομμένο λάχανο
3-4 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι ή 1/2 κ.γ. αν έχετε σκόνη
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Steps

1
Done

Αχνίζετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο και τα καρότα με λίγο νερό, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.

2
Done

Προσθέτετε τη σάλτσα και τον κιμά σόγιας μαζί με λίγο νερό, και ανακατεύετε για άλλα 2-3 λεπτά.

3
Done

Προσθέτετε νερό, ίσα να καλύψει τα υλικά σας και όλα τα υπόλοιπα υλικα εκτός του ελαιόλαδου, και αφήνετε να βράσει το φαγητό σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα. Αν το θέλετε με λιγότερο ζουμί αφήστε το λίγο ακόμα να εξατμιστεί το νερό του.

4
Done

Σερβίρετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sweet and sour rice noodles with vegetables
next
Mπισκότα κανέλας με αλεύρι ζέας

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 0
Cabbage in red sauce with minced soy

Cabbage in red sauce with minced soy

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 4-6
  • Easy

Ingredients

This is a very easy dish, ideal in winter as cabbage is a winter vegetable. My mother comes from Bulgaria, so I used to eat a lot of cabbage in red sauce with meat when I was little, typical bulgarian way to cook cabbage. As I stopped eating meat a few years ago and also cook without oil, I wanted to adjust this favorite dish to my new standards!

So one day, when my mother came to visit, we decided to give it a try together. Besides cabbage, we used other vegetables too, whatever we found in the fridge that day. We used homemade tomato sauce, which I make every summer. Her favorite spices, bay and allspice blended perfectly too! Finally instead of minced meat, we used minced soy which makes this dish ideal for periods that you are on a diet to lose weight since it’s gonna make you full with less calories and fat.

This has become one of our winter favorites since then!

Print this recipe



Ingredients

1 chopped onion
1 leek cut in thin slices
2 carrots cut in thin slices
4 tbsp chopped selery
1 jar of homemade tomato sauce or one can tomato sauce from the store
100gr minced soy
2 tsp sea salt
2 tsp vegetable powder without sugar
500gr chopped cabbage
3-4 bay leaves
1/2 tsp allspice
olive oil for serving

Steps

1
Done

Put the onio, leek and carrots in a pot and let them boil in a bit water, for about 2-3 mins.

2
Done

Add the tomato sauce and minced soy, mix all the ingredients well, add a little bit of water to prevent them from sticking in the pot and let them boil for another 2-3 mins.

3
Done

Add water, just about to cover all your ingredients and add the rest of the ingredients, except the oil, mix well and let the food boil over medium heat for about 30 mins. Leave it longer if you wish for it to have less water, check and adjust to your liking.

4
Done

Serve with 1 tbsp olive oil drizzled over each dish.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sweet and sour rice noodles with vegetables
next
Mπισκότα κανέλας με αλεύρι ζέας

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.