Ingredients
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 πράσο σε ροδέλες λεπτές
-
2 καρότα σε ροδέλες λεπτές
-
4 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
-
1 βάζο σπιτική σάλτσα τομάταςή ένα κονκασέ
-
100γρ κιμά σόγιας
-
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
2 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
-
500γρ ψιλοκομμένο λάχανο
-
3-4 φύλλα δάφνης
-
5-6 κόκκους μπαχάρι ή 1/2 κ.γ. αν έχετε σκόνη
-
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Αυτό το πανεύκολο φαγητό είναι ότι πρέπει για το χειμώνα, μιας και το λάχανο έχει την τιμητική του. Η μητέρα μου κατάγεται από τη βουλγαρία, και γι’ αυτό συχνά πυκνά τρώγαμε στο σπίτι κοκκινιστό λάχανο με κρέας, τυπικό βουλγάρικο πιάτο. Καθώς εδώ και αρκετά χρόνια δεν τρώμε καθόλου κρέας στο σπίτι, αλλά μαγειρεύω και χωρίς λάδι, είπαμε να το προσαρμώσουμε. Έτσι, μια μέρα που η μαμά ήταν στο σπίτι, είπαμε να το κάνουμε πιο υγιεινό.
Εκτός από λάχανο βάλαμε και άλλα λαχανικά, ότι είχαμε στο ψυγείο, και χρησιμοποιήσαμε σπιτική βιολογική σάλτσα τομάτας που φτιάχνω κάθε καλοκαίρι. Αγαπημένα μπαχαρικά της μανούλας, η δάφνη και το μπαχάρι, τα οποία έδεσαν τέλεια επίσης. Τέλος, αντί για κρέας βάλαμε κιμά σόγιας, που εύκολα θα βρείτε πια σε όλα τα σούπερ μάρκετ και θα εμπλουτίσει το φαγητό σας με πολύ πρωτεΐνη, που θα κάνει το πιάτο αυτό ιδανικό σε περιόδους που θέλετε να κάνετε μία διατροφή για απώλεια λίπους, μιας και θα σας χορτάσει με λιγότερες θερμίδες και θα αυξήσει το ρυθμό του μεταβολισμού σας ενισχύοντας το μυϊκό σας σύστημα.
Το φαγητό αυτό έκτοτε είναι από τα αγαπημένα φαγητά μας το χειμώνα.
Αν τρώτε τυρί, συνδυάστε το με φέτα. Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία φαγητού έως και 5 ημέρες.
Ingredients
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο | |
1 πράσο σε ροδέλες λεπτές | |
2 καρότα σε ροδέλες λεπτές | |
4 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο | |
1 βάζο σπιτική σάλτσα τομάτας | |
100γρ κιμά σόγιας | |
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
2 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη | |
500γρ ψιλοκομμένο λάχανο | |
3-4 φύλλα δάφνης | |
5-6 κόκκους μπαχάρι ή 1/2 κ.γ. αν έχετε σκόνη | |
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα |
Steps
1
Done
|
Αχνίζετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο και τα καρότα με λίγο νερό, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. |
2
Done
|
Προσθέτετε τη σάλτσα και τον κιμά σόγιας μαζί με λίγο νερό, και ανακατεύετε για άλλα 2-3 λεπτά. |
3
Done
|
Προσθέτετε νερό, ίσα να καλύψει τα υλικά σας και όλα τα υπόλοιπα υλικα εκτός του ελαιόλαδου, και αφήνετε να βράσει το φαγητό σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα. Αν το θέλετε με λιγότερο ζουμί αφήστε το λίγο ακόμα να εξατμιστεί το νερό του. |
4
Done
|
Σερβίρετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα. |