0 0
Λάχανο κοκκινιστό με κιμά σόγιας

Λάχανο κοκκινιστό με κιμά σόγιας

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 4-6
  • Easy

Ingredients

Αυτό το πανεύκολο φαγητό είναι ότι πρέπει για το χειμώνα, μιας και το λάχανο έχει την τιμητική του. Η μητέρα μου κατάγεται από τη βουλγαρία, και γι’ αυτό συχνά πυκνά τρώγαμε στο σπίτι κοκκινιστό λάχανο με κρέας, τυπικό βουλγάρικο πιάτο. Καθώς εδώ και αρκετά χρόνια δεν τρώμε καθόλου κρέας στο σπίτι, αλλά μαγειρεύω και χωρίς λάδι, είπαμε να το προσαρμώσουμε. Έτσι, μια μέρα που η μαμά ήταν στο σπίτι, είπαμε να το κάνουμε πιο υγιεινό.

Εκτός  από λάχανο βάλαμε και άλλα λαχανικά, ότι είχαμε στο ψυγείο, και χρησιμοποιήσαμε σπιτική βιολογική σάλτσα τομάτας που φτιάχνω κάθε καλοκαίρι. Αγαπημένα μπαχαρικά της μανούλας, η δάφνη και το μπαχάρι, τα οποία έδεσαν τέλεια επίσης. Τέλος, αντί για κρέας βάλαμε κιμά σόγιας, που εύκολα θα βρείτε πια σε όλα τα σούπερ μάρκετ και θα εμπλουτίσει το φαγητό σας με πολύ πρωτεΐνη, που θα κάνει το πιάτο αυτό ιδανικό σε περιόδους που θέλετε να κάνετε μία διατροφή για απώλεια λίπους, μιας και θα σας χορτάσει με λιγότερες θερμίδες και θα αυξήσει το ρυθμό του μεταβολισμού σας ενισχύοντας το μυϊκό σας σύστημα.

Το φαγητό αυτό έκτοτε είναι από τα αγαπημένα φαγητά μας το χειμώνα.

Αν τρώτε τυρί, συνδυάστε το με φέτα. Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία φαγητού έως και 5 ημέρες.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 703 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο σε ροδέλες λεπτές
2 καρότα σε ροδέλες λεπτές
4 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
1 βάζο σπιτική σάλτσα τομάτας ή ένα κονκασέ
100γρ κιμά σόγιας
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
2 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
500γρ ψιλοκομμένο λάχανο
3-4 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι ή 1/2 κ.γ. αν έχετε σκόνη
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Steps

1
Done

Αχνίζετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο και τα καρότα με λίγο νερό, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.

2
Done

Προσθέτετε τη σάλτσα και τον κιμά σόγιας μαζί με λίγο νερό, και ανακατεύετε για άλλα 2-3 λεπτά.

3
Done

Προσθέτετε νερό, ίσα να καλύψει τα υλικά σας και όλα τα υπόλοιπα υλικα εκτός του ελαιόλαδου, και αφήνετε να βράσει το φαγητό σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα. Αν το θέλετε με λιγότερο ζουμί αφήστε το λίγο ακόμα να εξατμιστεί το νερό του.

4
Done

Σερβίρετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Γλυκόξινα noodles ρυζιού με λαχανικά
next
Mπισκότα κανέλας με αλεύρι ζέας

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.