0 0
Κέικ ή muffins κανέλας με ταχίνι και μέλι

Κέικ ή muffins κανέλας με ταχίνι και μέλι

Cinnamon cake with tahini and honey, sugarfree and vegan!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 70 mins
  • Serves 15 muffins ή ένα μεγάλο κέικ
  • Easy
  • 180

Ingredients

  • ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
  • ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ

Ένα κέικ κανέλας πρέπει πάντα να υπάρχει στο σπίτι.  Αρέσει σε όλους, και είναι μπαλαντέρ, ταιριάζει με τον καφέ σας, με το χυμό ή το γάλα των παιδιών, μπορείτε επίσης να το φάτε και αντί για άλλο γλυκό μετά το φαγητό.  Είναι εύκολο στη μεταφορά, οπότε αποτελεί τέλειο σνακ και για τα παιδιά στο σχολείο αλλά και για το γραφείο!

Στο συγκεκριμένο κέικ εκτός από το απλό αλεύρι, έχω αντικαταστήσει το βούτυρο ή το ηλιέλαιο  με υγιεινό ταχίνι ολικής άλεσης, πλούσιο σε καλά λιπαρά, ασβέστιο και φυτικές ίνες και αντί για ζάχαρη χρησιμοποιώ μέλι, ανθόμελο κατά προτίμηση για να είναι πιο ουδέτερη η γεύση του.  Αν εσείς προτιμάτε πευκόμελο ή μέλι από θυμάρι ή οποιοδήποτε άλλο, εννοείται ότι μπορείτε να το δοκιμάσετε.  Έχετε κατά νου μόνο ότι ίσως η γεύση και το άρωμα ίσως να είναι πολύ έντονα. Πειραματιστείτε όμως, έτσι δε λέω πάντα;!  Αν θέλετε το κέικ σας να είναι πιο “διαιτητικό” θα προτιμήσετε αγάβη αντί για μέλι.

(Visited 14.377 times, 1 visits today)


Ingredients

ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Cake GojiMix γεύση κανέλα με ταχίνι και μέλι
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
120-130γρ χυμό πορτοκάλι καλύτερα φρέσκο αν μπορείτε να στίψετε
330γρ μέλι ανθέων ή σιρόπι αγάβης ή λιγότερο/περισσότερο ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις
180γρ ταχίνι ολικής
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού ή 4 σταγόνες αιθέριου ελαίου πορτοκαλιού

Steps

1
Done

Αναμειγνύουμε πρώτα τα στεγνά υλικά καλά μεταξύ τους εκτός από τα καρύδια.

2
Done

Προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Χτυπάμε με το μίξερ να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

3
Done

Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια ανακατεύοντας τα με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα.

4
Done

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και πασπαλίζουμε από πάνω τη ζάχαρη καρύδας, αν βάλουμε, αυτό θα γίνει μία κρούστα όταν το κέικ κρυώσει. Διαφορετικά στολίζουμε με την άχνη όταν το κείκ βγει από το φούρνο, όπως έκανε και η μαμά μας!

5
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο όπως πάντα). Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα ότι δε μένει υλικό όταν τη βάζουμε στο ψωμί πριν το βγάλουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Dip γιαουρτιού με μήλο και καρότο
next
Twix Bars, σπιτικά & υγιεινά!

2 Comments Hide Comments

Συγχαρητήρια!!! Αυτό το κέικ είναι εξαιρετικό! Πεντανόστιμο, μένει μαλακό σαν να είναι ελαφρώς σιροπιασμένο και μαστιχωτό όταν το τρως. Δεν έβαλα καρύδια, ούτε ζάχαρη επάνω. Είναι και το πιο υγιεινό για συνοδευτικό του καφέ!

Είναι το αγαπημένο του άντρα μου, δοκιμάστε το και με καρύδια είναι ακόμα καλύτερο, ειδικά με πεκάν!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.