Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
1 πακέτο Cake GojiMix γεύση κανέλα με ταχίνι και μέλι
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
120-130γρ χυμό πορτοκάλικαλύτερα φρέσκο αν μπορείτε να στίψετε
-
330γρ μέλι ανθέων ή σιρόπι αγάβηςή λιγότερο/περισσότερο ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις
-
180γρ ταχίνι ολικής
-
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού ή 4 σταγόνες αιθέριου ελαίου πορτοκαλιού
Ένα κέικ κανέλας πρέπει πάντα να υπάρχει στο σπίτι. Αρέσει σε όλους, και είναι μπαλαντέρ, ταιριάζει με τον καφέ σας, με το χυμό ή το γάλα των παιδιών, μπορείτε επίσης να το φάτε και αντί για άλλο γλυκό μετά το φαγητό. Είναι εύκολο στη μεταφορά, οπότε αποτελεί τέλειο σνακ και για τα παιδιά στο σχολείο αλλά και για το γραφείο!
Στο συγκεκριμένο κέικ εκτός από το απλό αλεύρι, έχω αντικαταστήσει το βούτυρο ή το ηλιέλαιο με υγιεινό ταχίνι ολικής άλεσης, πλούσιο σε καλά λιπαρά, ασβέστιο και φυτικές ίνες και αντί για ζάχαρη χρησιμοποιώ μέλι, ανθόμελο κατά προτίμηση για να είναι πιο ουδέτερη η γεύση του. Αν εσείς προτιμάτε πευκόμελο ή μέλι από θυμάρι ή οποιοδήποτε άλλο, εννοείται ότι μπορείτε να το δοκιμάσετε. Έχετε κατά νου μόνο ότι ίσως η γεύση και το άρωμα ίσως να είναι πολύ έντονα. Πειραματιστείτε όμως, έτσι δε λέω πάντα;! Αν θέλετε το κέικ σας να είναι πιο “διαιτητικό” θα προτιμήσετε αγάβη αντί για μέλι.
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
1 πακέτο Cake GojiMix γεύση κανέλα με ταχίνι και μέλι | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
120-130γρ χυμό πορτοκάλι | |
330γρ μέλι ανθέων ή σιρόπι αγάβης | |
180γρ ταχίνι ολικής | |
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού ή 4 σταγόνες αιθέριου ελαίου πορτοκαλιού |
Steps
1
Done
|
Αναμειγνύουμε πρώτα τα στεγνά υλικά καλά μεταξύ τους εκτός από τα καρύδια. |
2
Done
|
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Χτυπάμε με το μίξερ να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη. |
3
Done
|
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια ανακατεύοντας τα με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα. |
4
Done
|
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και πασπαλίζουμε από πάνω τη ζάχαρη καρύδας, αν βάλουμε, αυτό θα γίνει μία κρούστα όταν το κέικ κρυώσει. Διαφορετικά στολίζουμε με την άχνη όταν το κείκ βγει από το φούρνο, όπως έκανε και η μαμά μας! |
5
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο όπως πάντα). Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα ότι δε μένει υλικό όταν τη βάζουμε στο ψωμί πριν το βγάλουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε. |
2 Comments Hide Comments
Συγχαρητήρια!!! Αυτό το κέικ είναι εξαιρετικό! Πεντανόστιμο, μένει μαλακό σαν να είναι ελαφρώς σιροπιασμένο και μαστιχωτό όταν το τρως. Δεν έβαλα καρύδια, ούτε ζάχαρη επάνω. Είναι και το πιο υγιεινό για συνοδευτικό του καφέ!
Είναι το αγαπημένο του άντρα μου, δοκιμάστε το και με καρύδια είναι ακόμα καλύτερο, ειδικά με πεκάν!