0 0
Γλυκό cappuccino σε μπωλ! (χωρίς καφέ!)

Γλυκό cappuccino σε μπωλ! (χωρίς καφέ!)

Cappuccino cups, vegan and decaf!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Multi
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Τα γλυκά κατάψυξης είναι από τα αγαπημένα μου γιατί δε χαλάνε με τίποτα! Έτσι, μπορώ να κάνω ότι ποσότητα θέλω και να διατηρηθεί επ΄αόριστον! Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε και το περιτύλιγμα και το περιεχόμενο του γλυκού μας, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε λίγο υπομονετικοί.

Επειδή χρησιμοποιούμε κρέμα καρύδας σε κονσέρβα, βάλτε την κονσέρβα ανάποδα στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα. Όταν τη βγάλετε γυρίστε την στην κανονική της “πανω” μεριά και ανοίγοντας θα δείτε ότι έχει χωρίσει και πάνω πάνω είναι το νερό. Ρίξτε το με προσοχή και μετά χρησιμοποιήστε την “καθαρή” κρέμα.

Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, χρειάζεται όμως 1-2 φορές μέχρι να φτιάξετε καλά τα “cups”, δηλαδή τα μπωλάκια στα οποία φωλιάζει η κρέμα, μιας και γίνονται από λιωμένη σοκολάτα. Ακόμα και την πρώτη φορά όμως, που ίσως δε γίνουν τέλεια θα τα φάτε πιστέψτε με! Είναι πολύ νόστιμα και έχουν ιδιαίτερη γεύση καπουτσίνο ενώ δεν περιέχουν καθόλου καφέ!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 443 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤA "ΜΠΩΛ"
36γρ σκούρο κακάο
60γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
40γρ σιρόπι αγάβης
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ
140γρ ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύς ή σε βραστό νερό για 2-3 ώρες
100γρ κρέμα καρύδας χωρισμένη από το νερό στην κονσέρβα
120γρ σιρόπι αγάβης
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
4 κ.γ. σκούρο κακάο
4 κ.γ. υποκατάστατο καφέ από κριθάρι ή 2 κοφτά κ.γ. στιγμιαίο καφέ (για gluten free) για το υποκατάστατο καφέ, εγώ χρησιμοποιώ της εταιρείας Orzobon γιατί είναι πολύ γευστικό και ακριβώς η γεύση του σαν τον καφέ

Steps

1
Done

Ανακατεύουμε το λάδι καρύδας με το κακάο και την αγάβη και αρχίζουμε να ντύνουμε τις θήκες για μάφινς από σιλικόνη όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές, μέχρι να φτάσει περίπου στα 3-4 χιλιοστά πάχος. Μόλις αλείφετε την πρώτη στρώση τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2-3 λεπτά, και επαναλαμβάνετε εναλλάξ περίπου 5-6 φορές. Φροντίστε να καλύψετε μόλις το μισό ύψος της θήκης, όχι παραπάνω.

2
Done

Στο μούλτι χτυπάτε τα κάσιους με την κρέμα καρύδας, τη βανίλια και την αγάβη, μέχρι να γίνου μία κρέμα.

3
Done

Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μέρη των 180γρ. Στο ένα μέρος ανακατεύετε το κακάο και τον "καφέ".

4
Done

Μοιράζετε στις 12 θήκες το μείγμα με το κακάο και τον καφέ και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 15 λεπτά περίπου.

5
Done

Μετά μοιράζετε ισομερώς πάλι το μείγμα των κασιους που έχει μείνει.

6
Done

Πασπαλίζετε κακάο και τοποθετείτε πάλι στη κατάψυξη για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν σερβίρετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κουνουπιδόσουπα βελουτέ
next
Cookies σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.