Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
200γρ απύρηνοι βασιλικοί χουρμάδες
-
20γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
2 κ.γ. σκούρο κακάο
-
1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
ελάχιστο θαλασσινό αλάτι
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-
60γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
35γρ σκούρο κακάο
-
40γρ σιρόπι αγάβης
-
σπασμένα goji berries, κάσιους, κολοκυθόσπορος, cacao nibs ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας για το γαρνίρισμα
Νομίζω ότι αυτό το σοκολατάκι θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!
Σοκολάτα και καραμέλα μαζί σε ένα απίστευτο συνδυασμό… χωρίς ίχνος ζάχαρης! Απίστευτο και όμως αληθινο!
Απολαύστε σοκολάτα χωρίς τύψεις ακόμα και αν κάνετε δίαιτα, μιας και τα σοκολατάκια αυτά είναι γεμάτα… φυτικές ίνες! Θα δείτε γιατί… Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και λάδι καρύδας, είναι η σοκολάτα που θα σας κρατήσει νέους και αδύνατους!
Όχι πείτε μου: τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα σοκολατάκι???!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
|
200γρ απύρηνοι βασιλικοί χουρμάδες | |
20γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
2 κ.γ. σκούρο κακάο | |
1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
ελάχιστο θαλασσινό αλάτι | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ |
|
60γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
35γρ σκούρο κακάο | |
40γρ σιρόπι αγάβης | |
σπασμένα goji berries, κάσιους, κολοκυθόσπορος, cacao nibs ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας για το γαρνίρισμα |
Steps
1
Done
|
Βάζετε τους χουρμάδες με το λάδι καρύδας στο μούλτι και χτυπάτε. |
2
Done
|
Προσθέστε το κακάο και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά για να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα. |
3
Done
|
Χρησιμοποιήστε γάντια νιτριλίου για να πλάσετε τη "ζυμη" πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο χαρτί αντικολλητικού χαρτιού για να καλύψετε τη ζύμη σας, και με τον πλάστη ανοίξτε τη σα φύλλο, πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών. Σηκώστε το πάνω χαρτί και πασπαλίστε ελάχιστο αλάτι εδώ κι εκεί (μία πρέζα), τοποθετήστε το χαρτί πάλι από πάνω και πιέστε το να κολλήσει. |
4
Done
|
Τοποθετήστε τη ζύμη στην κατάψυξη για 15 λεπτά περίπου. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για 15 λεπτά να παγώσουν. |
7
Done
|
Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη σοκολάτα σας, ανακατεύοντας το λάδι καρύδας με το κακάο και την αγάβη σε ένα μπωλ με ένα σύρμα. |
8
Done
|
Βγάλτε τα κομμάτια της ζύμης από την κατάψυξη και βουτήξτε τα στη σοκολάτα. Περιμένετε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και βουτήξτε τα μία δεύτερη φορά για να είναι λίγο πιο παχιά η στρώση της σοκολάτας από έξω, ή και τρίτη φορά, χαχαχα! |
9
Done
|
|
10
Done
|
Διατηρούνται στο ψυγείο... για πάντα! |
Extra Tips
- Μπορείτε να “καλύψετε” τα σοκολατάκια σας και σε κουβερτούρα αν χρησιμοποιείτε, προτιμήστε μία χωρίς ζάχαρη.
- Εγώ προτιμώ να φτιάχνω αυτή τη σοκολάτα για να αποφεύγω συντηρητικά και πρόσθετα που αναγκαστικά περιέχουν οι έτοιμες κουβερτούρες.