0 0
Σοκολατάκια με καραμέλα

Σοκολατάκια με καραμέλα

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Multi
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1h
  • Serves 20 κομμάτια
  • Medium

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Νομίζω ότι αυτό το σοκολατάκι θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!

Σοκολάτα και καραμέλα μαζί σε ένα απίστευτο συνδυασμό… χωρίς ίχνος ζάχαρης! Απίστευτο και όμως αληθινο!

Απολαύστε σοκολάτα χωρίς τύψεις ακόμα και αν κάνετε δίαιτα, μιας και τα σοκολατάκια αυτά είναι γεμάτα… φυτικές ίνες! Θα δείτε γιατί… Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και λάδι καρύδας, είναι η σοκολάτα που θα σας κρατήσει νέους και αδύνατους!

Όχι πείτε μου: τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα σοκολατάκι???!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 369 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
200γρ απήρυνοι βασιλικοί Χουρμάδες
20γρ άοσμο λιωμένο Λάδι καρύδας
2 κ.γ. σκόνη Κακάο για την ωμοφαγική έκδοση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ωμό κακάο
1/5 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
ελάχιστο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
60γρ άοσμο λιωμένο Λάδι καρύδας
35γρ Κακάο
40γρ Σιρόπι αγαύης
σπασμένα goji berries, κάσιους, κολοκυθόσπορος, cacao nibs ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας για το γαρνίρισμα

Steps

1
Done

Βάζετε τους χουρμάδες με το λάδι καρύδας στο μούλτι και χτυπάτε.

2
Done

Προσθέστε το κακάο και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά για να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα.

3
Done

Χρησιμοποιήστε γάντια νιτριλίου για να πλάσετε τη "ζυμη" πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο χαρτί αντικολλητικού χαρτιού για να καλύψετε τη ζύμη σας, και με τον πλάστη ανοίξτε τη σα φύλλο, πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών. Σηκώστε το πάνω χαρτί και πασπαλίστε ελάχιστο αλάτι εδώ κι εκεί (μία πρέζα), τοποθετήστε το χαρτί πάλι από πάνω και πιέστε το να κολλήσει.

4
Done

Τοποθετήστε τη ζύμη στην κατάψυξη για 15 λεπτά περίπου.

5
Done

Βγάλτε τη ζύμη και ξεχωρίστε με κουπάτ τα σχήματα που θέλετε. Φορώντας τα γάντια επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί να ανοίξετε το "φύλλο" της ζύμης σας και να βγάλετε τα σχήματα που θέλετε μέχρι να τελειώσει.

6
Done

Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για 15 λεπτά να παγώσουν.

7
Done

Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη σοκολάτα σας, ανακατεύοντας το λάδι καρύδας με το κακάο και την αγάβη σε ένα μπωλ με ένα σύρμα.

8
Done

Βγάλτε τα κομμάτια της ζύμης από την κατάψυξη και βουτήξτε τα στη σοκολάτα. Περιμένετε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και βουτήξτε τα μία δεύτερη φορά για να είναι λίγο πιο παχιά η στρώση της σοκολάτας από έξω, ή και τρίτη φορά, χαχαχα!

9
Done

Την τελευταία φορά που θα τα βουτήξετε, φροντίστε να ρίξετε από πάνω τα "στολίδια" σας, ΠΡΙΝ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΘΕΙ εντελώς η σοκολάτα για να μπορέσουν να κολύσουν. Εγώ προτίμησα σπασμένα goji berries, κάσιους και κολοκυθόσπορο, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε τα υλικά της αρεσκείας σας.

10
Done

Διατηρούνται στο ψυγείο... για πάντα!



Extra Tips

  • Μπορείτε να «καλύψετε» τα σοκολατάκια σας και σε κουβερτούρα αν χρησιμοποιείτε, προτιμήστε μία χωρίς ζάχαρη.
  • Εγώ προτιμώ να φτιάχνω αυτή τη σοκολάτα για να αποφεύγω συντηρητικά και πρόσθετα που αναγκαστικά περιέχουν οι έτοιμες κουβερτούρες.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κουνουπίδι καπαμά
next
Πικάντικο «τυρί» κρέμα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.