0 0
Σοκολατάκια με καραμέλα

Σοκολατάκια με καραμέλα

Features:
  • Gluten Free
  • Raw
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • 1h
  • Serves 20 κομμάτια
  • Μέτριο

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Νομίζω ότι αυτό το σοκολατάκι θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!

Σοκολάτα και καραμέλα μαζί σε ένα απίστευτο συνδυασμό… χωρίς ίχνος ζάχαρης! Απίστευτο και όμως αληθινο!

Απολαύστε σοκολάτα χωρίς τύψεις ακόμα και αν κάνετε δίαιτα, μιας και τα σοκολατάκια αυτά είναι γεμάτα… φυτικές ίνες! Θα δείτε γιατί… Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και λάδι καρύδας, είναι η σοκολάτα που θα σας κρατήσει νέους και αδύνατους!

Όχι πείτε μου: τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα σοκολατάκι???!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 206 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
200γρ απήρυνοι βασιλικοί Χουρμάδες
20γρ άοσμο λιωμένο Λάδι καρύδας
2 κ.γ. σκόνη Κακάο για την ωμοφαγική έκδοση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ωμό κακάο
1/5 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
ελάχιστο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
60γρ άοσμο λιωμένο Λάδι καρύδας
35γρ Κακάο
40γρ Σιρόπι αγαύης
σπασμένα goji berries, κάσιους, κολοκυθόσπορος, cacao nibs ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας για το γαρνίρισμα

Βήματα

1
OK!

Βάζετε τους χουρμάδες με το λάδι καρύδας στο μούλτι και χτυπάτε.

2
OK!

Προσθέστε το κακάο και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά για να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα.

3
OK!

Χρησιμοποιήστε γάντια νιτριλίου για να πλάσετε τη "ζυμη" πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο χαρτί αντικολλητικού χαρτιού για να καλύψετε τη ζύμη σας, και με τον πλάστη ανοίξτε τη σα φύλλο, πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών. Σηκώστε το πάνω χαρτί και πασπαλίστε ελάχιστο αλάτι εδώ κι εκεί (μία πρέζα), τοποθετήστε το χαρτί πάλι από πάνω και πιέστε το να κολλήσει.

4
OK!

Τοποθετήστε τη ζύμη στην κατάψυξη για 15 λεπτά περίπου.

5
OK!

Βγάλτε τη ζύμη και ξεχωρίστε με κουπάτ τα σχήματα που θέλετε. Φορώντας τα γάντια επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί να ανοίξετε το "φύλλο" της ζύμης σας και να βγάλετε τα σχήματα που θέλετε μέχρι να τελειώσει.

6
OK!

Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για 15 λεπτά να παγώσουν.

7
OK!

Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη σοκολάτα σας, ανακατεύοντας το λάδι καρύδας με το κακάο και την αγάβη σε ένα μπωλ με ένα σύρμα.

8
OK!

Βγάλτε τα κομμάτια της ζύμης από την κατάψυξη και βουτήξτε τα στη σοκολάτα. Περιμένετε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και βουτήξτε τα μία δεύτερη φορά για να είναι λίγο πιο παχιά η στρώση της σοκολάτας από έξω, ή και τρίτη φορά, χαχαχα!

9
OK!

Την τελευταία φορά που θα τα βουτήξετε, φροντίστε να ρίξετε από πάνω τα "στολίδια" σας, ΠΡΙΝ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΘΕΙ εντελώς η σοκολάτα για να μπορέσουν να κολύσουν. Εγώ προτίμησα σπασμένα goji berries, κάσιους και κολοκυθόσπορο, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε τα υλικά της αρεσκείας σας.

10
OK!

Διατηρούνται στο ψυγείο... για πάντα!



Extra Tips

  • Μπορείτε να «καλύψετε» τα σοκολατάκια σας και σε κουβερτούρα αν χρησιμοποιείτε, προτιμήστε μία χωρίς ζάχαρη.
  • Εγώ προτιμώ να φτιάχνω αυτή τη σοκολάτα για να αποφεύγω συντηρητικά και πρόσθετα που αναγκαστικά περιέχουν οι έτοιμες κουβερτούρες.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Κουνουπίδι καπαμά
επόμενο
Πικάντικο «τυρί» κρέμα

Σχολιάστε