Ingredients
-
1 μεγάλο κυδώνι
-
1 μεγάλο μήλο ή 2 μικρά
-
40-50γρ Ζάχαρη καρύδας
-
70-80γρ λιωμένο Λάδι καρύδας
-
λίγη κανέλα
-
8 γαρύφαλλα
Το κυδώνι είναι από τα ιδιαίτερα φρούτα του χειμώνα που μπορεί να μαγειρευτεί τόσο σε φαγητά όσο και σε γλυκά. Η ουδέτερη, ούτε γλυκιά ούτε ξινή γεύση του, το κάνουν ιδανικό για συνδυασμούς με πολλές άλλες τροφές, πχ χοιρινό ή λαχανικά. Η γιαγιά μου συνήθιζε να φτιάχνει χοιρινό με κυδώνια στο φούρνο για την Πρωτοχρονιά, αλλά μιας και έχω κόψει το κρέας αλλά λατρεύω τα γλυκά, σήμερα θα το δούμε σε μία γλυκιά του έκδοση!
Συνδυασμένο με το μήλο, που βελτιώνει τη στιφή του γεύση, είναι τέλειο ψημένο στο φούρνο! Αντί για τη λευκή ζάχαρη, χρησιμοποιούμε ζάχαρη καρύδας, ιδανική γιατί έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δίνει μία καραμελένια γεύση από μόνη της. Αντί για βούτυρο, βάζουμε φυσικά το αγαπημένο μου λάδι καρύδας που βοηθά να γίνει η καραμέλα πιο υγρή και όταν κρυώσει να μη σκληρύνει.
Για το σερβίρισμα χρησιμοποίησα το αλουμινόχαρτο 2σε1 με το οποίο μπορείτε να κάνετε κι εσείς υπέροχα πουγκιά για ατομικά γλυκάκια! Ιδανικά για πάρτυ ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα επίσημο δείπνο!
Ingredients
1 μεγάλο κυδώνι | |
1 μεγάλο μήλο ή 2 μικρά | |
40-50γρ Ζάχαρη καρύδας | |
70-80γρ λιωμένο Λάδι καρύδας | |
λίγη κανέλα | |
8 γαρύφαλλα |
Steps
1
Done
|
Κόψτε το κυδώνει και τα μήλα σε κυβάκια και χωρίστε τα σε 8 μερίδες. |
2
Done
|
Κόψτε 8 κομμάτια περίπου τετράγωνα από το αλουμινόχαρτο 2σε1 (δύο όψεις, μία χαρτί αντικολλητικό και η άλλη αλουμινόχαρτο). |
3
Done
|
|
4
Done
|
Στη συνέχεια σηκώστε το γύρω γύρω του αλουμινόχαρτου 2σε1, καθώς στέκεται όπως θέλετε, ώστε να δημιουργηθεί ένα "μπωλ" και να μπορείτε να ρίξετε το λάδι χωρίς να τρέξει και να λερώσετε. Ρίξτε 1 κ.σ. λάδι καρύδας, πασπαλίστε με κανέλα και βάλτε στη μέση ένα γαρύφαλλο. Στρίψτε το πάνω μέρος και κλείστε το σε "πουγκί". Επαναλάβετε με τις άλλες 7 μερίδες και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο πυρέξ. |
5
Done
|
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με μία κορδέλα σε φιόγκο σε ατομικά πιατάκια του γλυκού. |
2 Comments Hide Comments
Τα κυδώνια δε τα πολυσυμπαθώ, ίσως να φταίει ότι δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ με κάποιον άλλο τρόπο πέρα του συνοδευτικού σε κρέας. Μου άρεσε πολύ η πρόταση σου και αν δε βρω κυδώνια μπορώ να το κάνω με μήλα! Άρεσε πολύ και στα παιδιά μου, που δεν το περίμενα!
Και σκέτα είναι ωραία, είτε κυδώνια είτε μήλα, μαζί είναι λίγο πιο ενδιαφέρουσα η γεύση γιατί δεν είναι μία συγκεκριμένη, γίνεται πολύ ελαφρύ και το τρως με μεγάλη ευχαρίστηση.