0 0
Μπισκότα χαρουπιού με καρύδια

Μπισκότα χαρουπιού με καρύδια

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 45 mins
  • Serves 20 ατομικά cookies
  • Easy
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Απλά πεντανόστιμα! Όλοι όσοι τα δοκίμασαν τα αγάπησαν πολύ, ακόμα και ο μεγάλος μου γιος που όπου υπάρχει χαρούπι τρέχει να το αποφυγει, χαχαχα! Εμένα μου αρέσει πολύ, ακόμα και ωμό και μαζί με το μικρό μου γιο τα τρώμε για σνακ και παίζουμε με τα κουκούτσια που βγάζουμε. Ο μεγάλος όμως, ο Νίκος, δεν το μπορεί καθόλου. Διστακτικά λοιπόν του έδωσα να δοκιμάσει μιας και το χαρούπι είναι μία πολύ θρεπτική τροφή πλούσια σε ασβέστιο και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.Και ξετρελάθηκε! Πήρε δύο την επόμενη μέρα στο σχολείο και μου είπε να φτιάχνω συνέχεια μη τυχόν και τελειώσουν!

Πολλές πληροφορίες για το αγαπημένο μου υλικό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιώ ζάχαρη καρύδας, που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι πιο θρεπτική από την ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου. Αν δεν έχετε όμως, μπορείτε να βάλετε και τη δεύτερη. Επίσης, αντί για χυμό πορτοκάλι μπορείτε να βάλετε ένα φυτικό γάλα της επιλογής σας.

Ελπίζω να γίνουν και δικά σας αγαπημένα!

(Visited 516 times, 1 visits today)


Ingredients

200γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
50γρ χαρουπάλευρο
180γρ ζάχαρη καρύδας
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης προαιρετικά
80γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
80-100γρ χυμό πορτοκάλι
80γρ καρύδια σπασμένα

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά εκτός από τα καρύδια σε ένα μπωλ.

2
Done

Προσθέτετε το λάδι και τα 80γρ του χυμού πορτοκάλι και ζυμώνετε. Θέλετε να γίνει τόσο σφιχτή η ζύμη ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε ένα "φραντζολάκι" και να κόψετε φέτες. Αν δείτε ότι είναι πολύ στεγνό το μείγμα προσθέστε και τα άλλα 20γρ χυμού στο τέλος. Προσθέστε τα καρύδια και ζυμώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα στη ζύμη σας.

3
Done

Σχηματίστε το φραντζολάκι και κόψτε τις φέτες σας. Τοποθετήστε τις στο ταψί. Επειδή θα φουσκώσουν και θα απλώσουν, αφήστε λίγο χώρο μεταξύ τους. Η δόση αυτή είναι για ένα ταψί φούρνου.

4
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αντιστάσεις για 25 λεπτά αν θέλετε να βγουν ελάφρώς μαλακά ή 30 αν θέλετε να βγουν εντελώς τραγανά, ελέγξτε και στο δικό σας φούρνο πόσο ψήσιμο είναι κατάλληλο γιατί και φούρνος από φούρνο έχει διαφορά. Βγάλτε τα την πρώτη φορά στα 25 λεπτά μην καούν και την επόμενη θα γνωρίζετε. Μόλις βγουν από το φούρνο με μία σπάτουλα βγάλτε τα από το ταψί και βάλτε τα να κρυώσουν σε μία σχάρα.



Extra Tips

Μπορείτε να πειραματιστείτε με την αναλογία αλευριού ντίνκελ και χαρουπάλευρου, πχ να βάλετε 150γρ αλεύρι ντίνκελ και 100γρ χαρουπάλευρο (ή κάποια άλλη ενδιάμεση αναλογία) για πιο έντονη γεύση χαρουπιού. Αν αυξήσετε το χαρούπι όμως, αυξήστε λίγο και τη ζάχαρη καρύδας.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Choc chip soft kings χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-car & keto)
next
Μαρμελάδα ακτινίδιο χωρίς ζάχαρη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.