0 0
Brownie με ταχίνι και χαρούπι (gluten free, low-carb & keto)

Brownie με ταχίνι και χαρούπι (gluten free, low-carb & keto)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 12
  • Easy
  • 180 χωρίς αέρα

Καιρό τώρα παιδεύομαι με το brownie, έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές και έχω καταλήξει σε 2-3 που είναι εξαιρετικές! Μία από αυτές είναι η σημερινή, έχει όμως μία, ή μάλλον δύο ιδιαιτερότητες: δεν έχει αλεύρι και αντί για κακάο χρησιμοποίησα χαρουπάλευρο!

Λατρεύω το χαρούπι, αλλά είναι ιδιαίτερο υλικό από την άποψη ότι δεν αρέσει σε όλους. Από την εμπειρία μου, κάποιος ή θα το λατρεύει η θα το μισεί! Βέβαια, αν και δεν άρεσε καθόλου στο μεγάλο μου γιο, σε όσες δοκιμές είχα κάνει, όταν έφαγε τα μπισκότα χαρουπιού ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΕ! Το χαρούπι είναι ένα τρόφιμο που αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας με όποιο τρόπο μπορούμε και εδώ μπορείτε να διαβάσετε γιατί.

Έτσι είπα σε αυτό το brownie να βάλω χαρούπι μιας και έχει ταχίνι, γιατί μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός τους. Νομίζω ότι οι γεύσεις δένουν τέλεια και είναι ελαστικό και μαλακό όπως πρέπει να είναι ένα brownie!

(Visited 126 times, 1 visits today)


Steps

1
Done

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη καρύδας ή τη Sukrin Gold.

2
Done

Προσθέτετε το ταχίνι, την αγάβη (ή το Sukrin Fiber Syrup) και τη βανίλια και χτυπάτε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3
Done

Σε ένα ξεχωριστό μπωλ, ανακατεύετε το χαρουπάλευρο, το αλεύρι καρύδας, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μείγμα των υγρών υλικών. Χτυπάτε με το μίξερ άλλη μία φορά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4
Done

Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια και ανακατεύετε με μία σπάτουλα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

5
Done

Σε ένα ταψί 21x25 εκ περίπου βάζετε αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε το μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, θα είναι λίγο σφιχτό.

6
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 15 λεπτά. Ελέγξτε με μία οδοντογλυφίδα, και αν βγαίνουν ελάχιστα κομματάκια βγάλτε το για να μείνει μαλακό και "υγρό".



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Καριοκάκια μπουκιές
next
Brownie (vegan)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.