Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
-
20 μουλιασμένοι Χουρμάδεςή 7 βασιλικοί επίσης μουλιασμένοι
-
90γρ αμύγδαλα
-
90γρ καρύδια
-
50γρ σκόνη από Χαρούπιή κακάο αν δε σας αρέσει το χαρούπι
-
1 κ.σ. λιωμένο Λάδι καρύδας
-
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-
ινδοκάρυδο
-
αμύγδαλα τριμμένα
-
φουντούκια τριμμένα με λίγο κακάο
Είναι Πάσχα, και έχουμε επισκεφθεί τους αγαπημένους συνεργάτες, που έχουν γίνει πια ξεχωριστοί φίλοι, Γιώργο και Στέλλα στο υπέροχο σπίτι τους στην επανωμή μέσα στα λειβάδια…! Ο Γιώργος γιόρταζε και έτσι πήγαμε να του ευχηθούμε…Εκεί λοιπόν, μετά το υπέροχο τραπέζι της έβγαλε… την αδυναμία μου… εις διπλούν… γλυκό+χαρούπι=ΝΟΣΤΙΜΙΑ!!!!!!!!!!!
Η Στέλλα είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πάρα πολύ και πρωτοπόρησε – τουλάχιστον στο δικό μου περιβάλλον – όταν πριν μερικά χρόνια καθιέρωσε την ωμοφαγία στο σπίτι. Σήμερα έχει επιλέξει να είναι αυστηρά vegan και ευελπιστώ να τη φτάσω σε λίγο… κοντά είμαι, λίγα μου έμειναν ακόμα, χαχαχα! Εμπνευσμένη από εκείνη λοιπόν, και επειδή ό,τι έχω φάει από τα χεράκια της απλά είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ξεκίνησα να δοκιμάζω ωμοφαγικές παρασκευές και χορτοφαγικές συνταγές για να ανακαλύψω ένα καταπληκτικό κόσμο γεύσεων και απόλαυσης, που σήμερα με έφτασε να αρθρογραφώ σε αυτό το μπλογκ, θέλοντας να δείξω σε όλες τις μανούλες (και όχι μόνο!) ότι μπορούμε να μάθουμε εμείς πρώτα αλλά και να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας να τρώνε σωστά, θρεπτικά, υγιεινά και νόστιμα όχι απλά μην κάνοντας κακό, αλλά κάνοντας καλό στην υγεία μας.
Επειδή μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος με τη Στέλλα, ξεκινήσαμε πέρυσι και σεμινάρια υγιεινής μαγειρικής τα οποία ο κόσμος αγκάλιασε πολύ ένθερμα. Σε ένα από αυτά η Στέλλά παρουσίασε την παρακάτω συνταγή, που είχα δοκιμάσει και εγώ στην παραπάνω επίσκεψη… περιττό να σας πω ότι έσπευσα να τη “βοηθήσω” να τα παρουσιάσει… μετά βίας περίσσεψαν για τους καλεσμένους μας, χαχαχα! Αφού λοιπόν μου έδωσε την άδεια, τη μοιράζομαι σήμερα μαζί σας!
Προσωπικά λατρεύω το χαρούπι σε όλες τις μορφές του, ωμό και μη, αν όμως για εσάς δεν είναι η πρώτη επιλογή σας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κακάο και να κάνετε πιο απλά σοκολατένια τρουφάκια. Με το χαρούπι θα έχουν προσωπικότητα!
Ευχαριστώ και πάλι τη Φώνη, αγαπημένη γειτόνισσα και φίλη (!) για την υπέροχη φωτογράφιση!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ |
|
20 μουλιασμένοι Χουρμάδες | |
90γρ αμύγδαλα | |
90γρ καρύδια | |
50γρ σκόνη από Χαρούπι | |
1 κ.σ. λιωμένο Λάδι καρύδας | |
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ |
|
ινδοκάρυδο | |
αμύγδαλα τριμμένα | |
φουντούκια τριμμένα με λίγο κακάο |
Steps
1
Done
|
Βάλτε τα καρύδια , τα αμύγδαλα και το αλάτι και χτυπήστε τα στο μούλτι, να μή γίνουν σαν αλεύρι, απλά τριμμένα ψιλά. Προσθέστε και το κακάο με το αλάτι και ανακατέψτε τα όλα τα στεγνά υλικά καλά με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα. |
2
Done
|
Προσθέστε σιγά σιγά τους χουρμάδες και το λάδι καρύδας και χτυπήστε ξανά μέχρι να ανακατευτούν καλά. |
3
Done
|
Φτιάξτε μπαλάκια και καλύψτε τα με το υλικό της αρεσκείας σας. |
4
Done
|
Διατηρήστε τα στο ψυγείο. |