0 0
Σοκοτρουφάκια με χαρούπι

Σοκοτρουφάκια με χαρούπι

Carob truffles
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Multi
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 15 mins
  • Serves 20 τρουφάκια
  • Easy

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Είναι Πάσχα, και έχουμε επισκεφθεί τους αγαπημένους συνεργάτες, που έχουν γίνει πια ξεχωριστοί φίλοι, Γιώργο και Στέλλα στο υπέροχο σπίτι τους στην επανωμή μέσα στα λειβάδια…! Ο Γιώργος γιόρταζε και έτσι πήγαμε να του ευχηθούμε…Εκεί λοιπόν, μετά το υπέροχο τραπέζι της έβγαλε… την αδυναμία μου… εις διπλούν… γλυκό+χαρούπι=ΝΟΣΤΙΜΙΑ!!!!!!!!!!!

Η Στέλλα είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πάρα πολύ και πρωτοπόρησε – τουλάχιστον στο δικό μου περιβάλλον – όταν πριν μερικά χρόνια καθιέρωσε την ωμοφαγία στο σπίτι. Σήμερα έχει επιλέξει να είναι αυστηρά vegan και ευελπιστώ να τη φτάσω σε λίγο… κοντά είμαι, λίγα μου έμειναν ακόμα, χαχαχα! Εμπνευσμένη από εκείνη λοιπόν, και επειδή ό,τι έχω φάει από τα χεράκια της απλά είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ξεκίνησα να δοκιμάζω ωμοφαγικές παρασκευές και χορτοφαγικές συνταγές για να ανακαλύψω ένα καταπληκτικό κόσμο γεύσεων και απόλαυσης, που σήμερα με έφτασε να αρθρογραφώ σε αυτό το μπλογκ, θέλοντας να δείξω σε όλες τις μανούλες (και όχι μόνο!) ότι μπορούμε να μάθουμε εμείς πρώτα αλλά και να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας να τρώνε σωστά, θρεπτικά, υγιεινά και νόστιμα όχι απλά μην κάνοντας κακό, αλλά κάνοντας καλό στην υγεία μας.

Επειδή μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος με τη Στέλλα, ξεκινήσαμε πέρυσι και σεμινάρια υγιεινής μαγειρικής τα οποία ο κόσμος αγκάλιασε πολύ ένθερμα. Σε ένα από αυτά η Στέλλά παρουσίασε την παρακάτω συνταγή, που είχα δοκιμάσει και εγώ στην παραπάνω επίσκεψη… περιττό να σας πω ότι έσπευσα να τη “βοηθήσω” να τα παρουσιάσει… μετά βίας περίσσεψαν για τους καλεσμένους μας, χαχαχα! Αφού λοιπόν μου έδωσε την άδεια, τη μοιράζομαι σήμερα μαζί σας!

Προσωπικά λατρεύω το χαρούπι σε όλες τις μορφές του, ωμό και μη, αν όμως για εσάς δεν είναι η πρώτη επιλογή σας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κακάο και να κάνετε πιο απλά σοκολατένια τρουφάκια. Με το χαρούπι θα έχουν προσωπικότητα!

Ευχαριστώ και πάλι τη Φώνη, αγαπημένη γειτόνισσα και φίλη (!) για την υπέροχη φωτογράφιση!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 974 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
20 μουλιασμένοι Χουρμάδες ή 7 βασιλικοί επίσης μουλιασμένοι
90γρ αμύγδαλα
90γρ καρύδια
50γρ σκόνη από Χαρούπι ή κακάο αν δε σας αρέσει το χαρούπι
1 κ.σ. λιωμένο Λάδι καρύδας
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
ινδοκάρυδο
αμύγδαλα τριμμένα
φουντούκια τριμμένα με λίγο κακάο

Steps

1
Done

Βάλτε τα καρύδια , τα αμύγδαλα και το αλάτι και χτυπήστε τα στο μούλτι, να μή γίνουν σαν αλεύρι, απλά τριμμένα ψιλά. Προσθέστε και το κακάο με το αλάτι και ανακατέψτε τα όλα τα στεγνά υλικά καλά με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα.

2
Done

Προσθέστε σιγά σιγά τους χουρμάδες και το λάδι καρύδας και χτυπήστε ξανά μέχρι να ανακατευτούν καλά.

3
Done

Φτιάξτε μπαλάκια και καλύψτε τα με το υλικό της αρεσκείας σας.

4
Done

Διατηρήστε τα στο ψυγείο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια
next
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, παντζάρι και φαγόπυρο

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.