Ingredients
-
ένα πακέτο Cake GojiMix με γεύση "Χαρουποκέικ"
-
300γρ βασιλικούς χουρμάδες απύρηνους
-
300ml χυμό πορτοκάλι
-
80γρ λάδι καρύδας
Για αυτή τη συνταγή ευχαριστώ τη Φωτεινή, και της την αφιερώνω με πολύ αγάπη!!!
Με τη Φωτεινή γνωριστήκαμε στην παρέα του κολυμβητηρίου που πηγαίνουμε και οι δύο. Από την πρώτη στιγμή τη συμπάθησα και τώρα πια την αγάπησα! Μια μέρα λοιπόν, παίζαμε χαρτιά (γιατί είμαστε και αχτύπητο δίδυμο στη μπιρίμπα!) και φεύγοντας της έδωσα να δοκιμάσει μία μερέντα που έφτιαξα για να μου πει τη γνώμη της. Ενθουσιάστηκε, και μιας και εγώ με αυτό χαίρομαι, είπα να την προσθέσω στην ομάδα των δοκιμαστών μου! Έχω μία ομάδα από αγαπημένους ανθρώπους, στους οποίους μοιράζω τις δημιουργίες μου πριν τις ανεβάσω στο μπλογκ, για να συμφωνήσουμε όλοι ότι το αποτέλεσμα είναι καλό ή να το βελτιώσουμε όπου χρειάζεται, χαχαχα!
Αυτό με το οποίο όμως η Φωτεινή πραγματικά ξετρελάθηκε ήταν τα μπισκότα χαρουπιού! Τα ίδια που ξετρέλαναν και το γιο μου το Νίκο ενώ δε συμπαθεί καθόλου το χαρούπι κανονικά! Αυτά τα μπισκότα πρέπει να τα δοκιμάσετε, γιατί έχουν ενθουσιάσει το 99% των δοκιμαστών!
Μου ζήτησε λοιπόν να φτιάξουμε και ένα κέικ με χαρούπι! Άλλο που δεν ήθελα εγώ να μπω στην κουζίνα, χαχαχα! Έκανα δύο δοκιμές, για να προσαρμόσω τη γλύκα και την ένταση του χαρουπιού και νομίζω πώς η δεύτερη είναι πραγματικά πολύ καλή. Αυτή τη συνταγή σας παρουσιάζω λοιπόν σήμερα.
Φωτεινή σ’ ευχαριστώ πολύ, για όλα… ξέρεις εσύ!
Συστατικά: βιολογικό αλεύρι ντίνκελ ολικής, χαρουπάλευρο, βιολογική ζάχαρη καρύδας, baking powder, σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη, θαλασσινό αλάτι, καρύδια.
Ingredients
ένα πακέτο Cake GojiMix με γεύση "Χαρουποκέικ" | |
300γρ βασιλικούς χουρμάδες απύρηνους | |
300ml χυμό πορτοκάλι | |
80γρ λάδι καρύδας |
Steps
1
Done
|
Βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά εκτός από τα καρύδια σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Βάζουμε τους χουρμάδες στον επεξεργαστή τροφίμων (ή στο μούλτι σε δόσεις) και προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό χτυπώντας ανά διαστήματα μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη πάστα/κρέμα. |
3
Done
|
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε ξανά, να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
4
Done
|
Ενώνουμε τα στεγνά με τα υγρά υλικά και χτυπάμε στον επεξεργαστή τροφίμων ή με ένα μίξερ χειρός. Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ σφιχτό, προσθέστε λίγο χυμό ή νεράκι ακόμα, όχι όμως πολύ μη γίνει πολύ ρευστό γιατί δε θα φουσκώσει καλά το κέικ. |
5
Done
|
Προσθέστε στο μείγμα τα καρύδια και ανακατέψτε με μία σπάτουλα να μοιραστούν ομοιόμορφα. |
6
Done
|
Λαδώνουμε λίγο τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. |
7
Done
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 45-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να ελέγξουμε αν έγινε πριν το βγάλουμε από το φούρνο. Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει καλά, αλλιώς θα σπάσει πιθανόν. |