0 0
Κέικ με χαρούπι και καρύδια

Κέικ με χαρούπι και καρύδια

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Freezer
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 15 mins
  • Serves 12-14
  • Medium
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Για αυτή τη συνταγή ευχαριστώ τη Φωτεινή, και της την αφιερώνω με πολύ αγάπη!!!

Με τη Φωτεινή γνωριστήκαμε στην παρέα του κολυμβητηρίου που πηγαίνουμε και οι δύο. Από την πρώτη στιγμή τη συμπάθησα και τώρα πια την αγάπησα! Μια μέρα λοιπόν, παίζαμε χαρτιά (γιατί είμαστε και αχτύπητο δίδυμο στη μπιρίμπα!) και φεύγοντας της έδωσα να δοκιμάσει μία μερέντα που έφτιαξα για να μου πει τη γνώμη της. Ενθουσιάστηκε, και μιας και εγώ με αυτό χαίρομαι, είπα να την προσθέσω στην ομάδα των δοκιμαστών μου! Έχω μία ομάδα από αγαπημένους ανθρώπους, στους οποίους μοιράζω τις δημιουργίες μου πριν τις ανεβάσω στο μπλογκ, για να συμφωνήσουμε όλοι ότι το αποτέλεσμα είναι καλό ή να το βελτιώσουμε όπου χρειάζεται, χαχαχα!

Αυτό με το οποίο όμως η Φωτεινή πραγματικά ξετρελάθηκε ήταν τα μπισκότα χαρουπιού! Τα ίδια που ξετρέλαναν και το γιο μου το Νίκο ενώ δε συμπαθεί καθόλου το χαρούπι κανονικά! Αυτά τα μπισκότα πρέπει να τα δοκιμάσετε, γιατί έχουν ενθουσιάσει το 99% των δοκιμαστών!

Μου ζήτησε λοιπόν να φτιάξουμε και ένα κέικ με χαρούπι! Άλλο που δεν ήθελα εγώ να μπω στην κουζίνα, χαχαχα! Έκανα δύο δοκιμές, για να προσαρμόσω τη γλύκα και την ένταση του χαρουπιού και νομίζω πώς η δεύτερη είναι πραγματικά πολύ καλή. Αυτή τη συνταγή σας παρουσιάζω λοιπόν σήμερα.

Φωτεινή σ’ ευχαριστώ πολύ, για όλα… ξέρεις εσύ! ❤️

(Visited 379 times, 1 visits today)


Ingredients

200γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
60γρ χαρουπάλευρο
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
80γρ ζάχαρη καρύδας
300γρ βασιλικούς χουρμάδες απύρηνους
300ml χυμό πορτοκάλι
80γρ λάδι καρύδας
100γρ καρύδια χοντροκομμένα

Steps

1
Done

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά εκτός από τα καρύδια σε ένα μπωλ.

2
Done

Βάζουμε τους χουρμάδες στον επεξεργαστή τροφίμων (ή στο μούλτι σε δόσεις) και προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό χτυπώντας ανά διαστήματα μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη πάστα/κρέμα.

3
Done

Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε ξανά, να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

4
Done

Ενώνουμε τα στεγνά με τα υγρά υλικά και χτυπάμε στον επεξεργαστή τροφίμων ή με ένα μίξερ χειρός. Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ σφιχτό, προσθέστε λίγο χυμό ή νεράκι ακόμα, όχι όμως πολύ μη γίνει πολύ ρευστό γιατί δε θα φουσκώσει καλά το κέικ.

5
Done

Προσθέστε στο μείγμα τα καρύδια και ανακατέψτε με μία σπάτουλα να μοιραστούν ομοιόμορφα.

6
Done

Λαδώνουμε λίγο τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.

7
Done

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 45-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να ελέγξουμε αν έγινε πριν το βγάλουμε από το φούρνο. Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει καλά, αλλιώς θα σπάσει πιθανόν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Στριφτή ταχινόπιτα
next
Χούμους με φασόλια και καπνιστό αμύγδαλο

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.