Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (ΚΕΪΚ) ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
ένα πακέτο Cake GojiMix γεύση Καρότο
-
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (ΚΕΪΚ) ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
-
250γρ καθαρισμένα καρότα
-
170-200γρ χυμό πορτοκάλι (ανάλογα με το μέγεθος των αυγών σας)
-
2 αυγά
-
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
-
300γρ φυστικοβούτυρο
-
180γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
450γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης
-
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
4 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
Ναι ξέρω, δεν είναι και πολύ δελεαστικός ο τίτλος! Αυτή η τούρτα όμως έχει ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Είναι η αγαπημένη τούρτα του μικρού μου, του Γιάννη και κάθε χρόνο τη φτιάχνουμε, είναι δική του συνταγή λέει, χαχα! Η αλήθεια είναι ότι εκείνος συνδύασε το κέικ καρότου που του άρεσε με το γλάσο αυτό για την τούρτα και βγήκε ονειρεμένη! Κάθε χρόνο λοιπόν, για τα γενέθλια του Γιάννη φτιάχνουμε τη συγκεκριμένη τούρτα. Δεν αλλάζει γνώμη προς το παρόν με τίποτα!
Είναι μία συνταγή που συνδυάζει το κέικ καρότου με το φυστικοβούτυρο και το φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού δίνει μία φρουτένια γεύση πολύ δροσερή και ιδιαίτερη.
Εναλλακτικά, αν δεν έχετε γενέθλια αλλά θέλετε να κεράσετε σε ένα τραπέζι ή να το φάτε με τον καφέ σας, μπορείτε να φτιάξετε κανονικά το κέικ καρότου, να το κόβετε φέτες, και να το συνδυάζετε στο σερβίρισμα με το γλάσο!
Συστατικά: βιολογικό αλεύρι ντίνκελ ολικής, βιολογική ζάχαρη καρύδας, κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη, baking powder, θαλασσινό αλάτι.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (ΚΕΪΚ) ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
ένα πακέτο Cake GojiMix γεύση Καρότο | |
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (ΚΕΪΚ) ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού | |
250γρ καθαρισμένα καρότα | |
170-200γρ χυμό πορτοκάλι (ανάλογα με το μέγεθος των αυγών σας) | |
80γρ Βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
2 αυγά | |
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ |
|
300γρ φυστικοβούτυρο | |
180γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας Ή | |
450γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
4 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Στον επεξεργαστή τροφίμων βάλτε τα καρότα και ψιλοκόψτε τα (αν δεν έχετε επεξεργαστή κάντε το στο μούλτι λίγα λίγα και ακολουθήστε τις οδηγίες βάζοντας τα υγρά υλικά σε ένα μπωλ). |
3
Done
|
Προσθέστε στα καρότα τα αυγά, τα 170γρ χυμού και το λάδι καρύδας και χτυπήστε καλά πάλι. |
4
Done
|
Προσθέστε τα στεγνά στα υγρά υλικά και χτυπήστε πάλι να ομογενοποιηθούν. Αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέστε λίγο ακόμα χυμό (τα υπόλοιπα 30γρ). |
5
Done
|
Λαδώστε ή καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί μία φόρμα διαμέτρου 26 εκ. Ρίξτε μέσα το μείγμα σας. |
6
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 45-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να βγαίνει μία οδοντογλυφίδα καθαρή. |
7
Done
|
Αφήστε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρετε, εκτός αν έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί, τότε βγάλτε το από τη φόρμα για να κρυώσει πιο γρήγορα. |
8
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟΌταν το παντεσπάνι έχει κρυώσει ξεκινήστε να φτιάξετε το γλάσο, γιατί αν είναι χειμώνας και το φτιάξετε νωρίτερα μπορεί να παγώσει το λάδι καρύδας και να σας δυσκολέψει στο γέμισμα της τούρτας. Ανακατέψτε πρώτα το λάδι καρύδας με το φυστικοβούτυρο, στη συνέχεια προσθέστε την αγάβη και τα αρώματα. |
9
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ |
10
Done
|
Το συγκεκριμένο κέικ δε χρειάζεται σιρόπιασμα, γιατί είναι σχετικά υγρό από το καρότο. Οπότε βάζετε το κάτω μέρος μέσα στη φόρμα που το είχατε ψήσει, βάλτε στη βάση της φόρμας ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στρόγγυλο να καλύψει μόνο τη βάση που θα ακουμπήσει το παντεσπάνι και όχι τα πλαϊνά. |
11
Done
|
Ρίξτε περίπου 470γρ από το γλάσο και κουνήστε το λίγο να ισιώσει η επιφάνειά του. |
12
Done
|
Βάλτε από πάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και ρίξτε πάλι γλάσο σιγά σιγά μέχρι να δείτε ότι καλύφθηκε, ίσιωσε και είναι περίπου 3-4 χιλιοστά πάνω από την κορυφή του κέικ. Λίγο θα πέσει και στο πλάι αλλά αυτό δε μας πειράζει μιας και θα τη ντύσουμε μετά έτσι κι αλλιώς. Κρατήστε λοιπόν λίγο γλάσο για το πλαϊνό μέρος της τούρτας. |
13
Done
|
Τοποθετήστε την στην κατάψυξη για 1-2 ώρες να σφίξει καλά το γλάσο. |
14
Done
|
|
15
Done
|