0 0
Κουνουπιδόσουπα βελουτέ

Κουνουπιδόσουπα βελουτέ

Creamy cauliflower soup
Features:
  • Blender
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • 40 mins
  • Serves 4-6
  • Easy

Ingredients

Σας υποσχέθηκα το κουνουπίδι… gourmet! Έτσι, μετά το Κουνουπίδι “ποπκορν” σας έχω άλλη μία υπέροχη ελαφριά συνταγή για το παραξηγημένο λαχανικό που αποφεύγουν πολλοί. Προσωπικά, είναι από τα αγαπημένα μου και μόλις κρυώνει ο καιρός δε λείπει από το ψυγείο μου σχεδόν ποτέ.

Αυτή είναι μία σούπα με λίγα και απλά υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι, αν λοιπόν μια μέρα βαρεθείτε να τρώτε το κουνουπίδι μόνο σε σαλάτα ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, ή να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα διαφορετικό πρώτο πιάτο, ιδού!

Πλούσια σε φυτικές ίνες και φτωχή σε θερμίδες, η σούπα αυτή είναι ιδανική και για όσους προσπαθούν να χάσουν λίπος. Χορταστική, γευστική και γρήγορη, νομίζω ότι θα καθιερωθεί στο μενού του σπιτιού σας. Συνδυάζεται τέλεια με κρουτόν αλλά και με το Κουνουπίδι “ποπκορν”. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία εγώ την τρώω έτσι, και είναι φανταστική. Για όσους τρώνε γαλακτοκομικά, άλλος ένας ωραίο συνδυασμός και πρόταση σερβιρίσματος είναι λίγη τριμμένη φέτα με ελαιόλαδο και άνηθο!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 653 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κιλό μπουκετάκια από κουνουπίδι
800γρ πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. αλάτι βοτάνων
λίγο μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
πιπέρι
λίγα "ποπκορν" κουνουπιδιού ή κρουτόν

Steps

1
Done

Βάζετε το κρεμμύδι να αχνιστεί με λίγο νερό για 2-3 λεπτά.

2
Done

Προσθέτετε τις πατάτες σε κύβους και τα μπουκατάκια του κουνουπιδιού, το αλάτι και αφήνετε να σιγοβράσουν με τόσο νερό που ίσα να σκεπαστούν όλα, για 20 λεπτά περίπου.

3
Done

Στη συνέχεια αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένετε 5' να σταματήσει ο βρασμός. Μετά με το μπλέντερ χειρός ή στο μούλτι, πολτοποιείτε τη σούπα. Ρίχνετε λίγο μοσχοκάρυδο, εγώ βάζω περίπου 1/2 κ.γ., και ανακατεύετε με την κουτάλα.

4
Done

Σερβίρετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα, λίγο πιπέρι και αν έχετε κουνουπίδι "ποπ κορν" ή κρουτόν!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πράσινη σαλάτα με τόφου και φρέσκο τζίντζερ
next
Γλυκό cappuccino σε μπωλ! (χωρίς καφέ!)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.