Ingredients
-
1 κιλό μπουκετάκια κουνουπιδιού
-
1/2 κούπα μηλόξυδο
-
120γρ αλεύρι βρώμης
-
1 κοφτό κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
-
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
-
άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σαςπροαιρετικά
Μία φανταστική ιδέα για σαλάτα ή σνακ! Ακόμα και όσοι δεν τρώνε το κουνουπίδι με ευχαρίστηση θα ξετρελαθούν! Η τραγανή κρούστα και τα μυρωδικά μεταμορφώνουν αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό. Δοκιμάστε να το αρωματίσετε και με τα δικά σας αγαπημένα μπαχαρικά και φτιάξτε διάφορες γεύσεις, για να συνοδεύσετε το κρασί σας ή να το βουτήξετε στα αγαπημένα σας ντιπ. Μπορεί να είναι και ο νέος τρόπος που θα τρώτε το κουνουπίδι για σαλάτα στο σπίτι.
Υπέροχη ιδέα και για παιδικά πάρτυ, μιας και είναι σε μπουκίτσες που δε θα λερώσουν πουθενά.
Ingredients
1 κιλό μπουκετάκια κουνουπιδιού | |
1/2 κούπα μηλόξυδο | |
120γρ αλεύρι βρώμης | |
1 κοφτό κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη | |
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη | |
άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας |
Steps
1
Done
|
Βάζετε σε ένα μεγάλο κλειστό τάπερ τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού με το μηλόξυδο για 15 λεπτά να μαριναριστούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. |
2
Done
|
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι, τη σκόνη λαχανικών, το αλάτι, τα μυρωδικά και τη σκόνη κρεμμυδιού. |
3
Done
|
Ανοίγετε το τάπερ και πασπαλίζετε το αλεύρι. Κλείνετε το καπάκι και κουνάτε καλά για να πάει παντού. Ανοίγοντας θα δείτε ότι θα είναι παναρισμένα όλα τα μπουκετάκια. |
4
Done
|
Απλώνετε σε ένα ταψί με αντικολλητκό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε το γάντι στην πόρτα του φούρνου ώστε να είναι ελάχιστα ανοιχτή να φεύγει η υγρασία πιο εύκολα. |
5
Done
|
Στη συνέχεια μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120 με αέρα πάλι, με το γάντι στην πόρτα ξανά, και αφήστε τα να στεγνώσουν για 1-1,5 ώρα ανάλογα με το φούρνο, ελέγχετε κάθε τόσο και όταν είναι στεγνά και τραγανά απολαύστε τα! Πιο ωραία τρώγονται ζεστά. |
Extra Tips
Για να τα διατηρήσετε τραγανά, αφού είστε σίγουροι ότι είναι εντελώς στεγνά, κρατήστε τα σε αεροστεγές τάπερ, διαφορετικά θα μαλακώσουν.