0 0
Κουνουπίδι “ποπκορν”!

Κουνουπίδι “ποπκορν”!

Cauliflower "popcorn"
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Low Calorie
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 2 h 20 mins
  • Easy
  • 170 - 120

Ingredients

Μία φανταστική ιδέα για σαλάτα ή σνακ! Ακόμα και όσοι δεν τρώνε το κουνουπίδι με ευχαρίστηση θα ξετρελαθούν! Η τραγανή κρούστα και τα μυρωδικά μεταμορφώνουν αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό. Δοκιμάστε να το αρωματίσετε και με τα δικά σας αγαπημένα μπαχαρικά και φτιάξτε διάφορες γεύσεις, για να συνοδεύσετε το κρασί σας ή να το βουτήξετε στα αγαπημένα σας ντιπ. Μπορεί να είναι και ο νέος τρόπος που θα τρώτε το κουνουπίδι για σαλάτα στο σπίτι.

Υπέροχη ιδέα και για παιδικά πάρτυ, μιας και είναι σε μπουκίτσες που δε θα λερώσουν πουθενά.

Εκτυπώστε την συνταγή

 

 

(Visited 1.314 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κιλό μπουκετάκια κουνουπιδιού
1/2 κούπα μηλόξυδο
120γρ αλεύρι βρώμης
1 κοφτό κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας προαιρετικά

Steps

1
Done

Βάζετε σε ένα μεγάλο κλειστό τάπερ τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού με το μηλόξυδο για 15 λεπτά να μαριναριστούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

2
Done

Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι, τη σκόνη λαχανικών, το αλάτι, τα μυρωδικά και τη σκόνη κρεμμυδιού.

3
Done

Ανοίγετε το τάπερ και πασπαλίζετε το αλεύρι. Κλείνετε το καπάκι και κουνάτε καλά για να πάει παντού. Ανοίγοντας θα δείτε ότι θα είναι παναρισμένα όλα τα μπουκετάκια.

4
Done

Απλώνετε σε ένα ταψί με αντικολλητκό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε το γάντι στην πόρτα του φούρνου ώστε να είναι ελάχιστα ανοιχτή να φεύγει η υγρασία πιο εύκολα.

5
Done

Στη συνέχεια μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120 με αέρα πάλι, με το γάντι στην πόρτα ξανά, και αφήστε τα να στεγνώσουν για 1-1,5 ώρα ανάλογα με το φούρνο, ελέγχετε κάθε τόσο και όταν είναι στεγνά και τραγανά απολαύστε τα! Πιο ωραία τρώγονται ζεστά.



Extra Tips

Για να τα διατηρήσετε τραγανά, αφού είστε σίγουροι ότι είναι εντελώς στεγνά, κρατήστε τα σε αεροστεγές τάπερ, διαφορετικά θα μαλακώσουν.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ντιπ λιαστής ντομάτας
next
Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι (Μπαμπά γκανούς)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.