0 0
Σαλάτα με ρεβίθια και ψητές μελιτζάνες

Σαλάτα με ρεβίθια και ψητές μελιτζάνες

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 35 mins
  • Serves 1-2
  • Medium
  • 220

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
  • ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ

Ένας από τους λόγους που μου αρέσει το καλοκαίρι, εκτός από τον υπέροχο καιρό, τη θάλασσα και τον ήλιο που ευτυχώς απολαμβάνουμε άφθονο στην Ελλάδα, είναι τα πεντανόστιμα λαχανικά εποχής, μεταξύ των οποίων σίγουρα ξεχωρίζω τις μελιτζάνες.

Βραστές, ψητές, όχι τηγανιτές (!!!), σε φαγητά, σε σαλάτες ή και σκέτες νομίζω ότι δίνουν μία μοναδική γεύση με ότι και να συνδυαστούν. Επιλέξτε ανάμεσα σε λευκές και μαύρες, φλάσκες ή όχι, και πειραματιστείτε όπως έκανα εγώ σε αυτή τη σαλάτα με ρεβίθια, που εγώ την τρώω και σαν κυρίως γεύμα. Μία ντομάτα με λαδάκι και ρίγανη, καλό ψωμάκι για το βούτηγμα και ένα πιάτο ρεβίθια με μελιτζάνες, το τέλειο γεύμα!

Γενικά το καλοκαίρι, προσπαθώ να βρω τρόπους να απολαύσω τα όσπρια που λατρεύω πιο… δροσερά! Καλή και η σούπα, δε λέω, μου αρέσει πολύ, αλλά με τη ζέστη… κατεβαίνει λίγο πιο δύσκολα! Επίσης, μπορεί να είναι μία επιλογή όταν σας έχουν μείνει ρεβίθια σούπα και θέλετε να τα κάνετε κάτι άλλο, στραγγίξτε τα και φτιάξτε μία τέτοια σαλάτα για την επόμενη μέρα. Αυτή η εκδοχή των ρεβιθιών διατηρείται στο ψυγείο έως και 5 ημέρες και μπορεί να φαγωθεί σαν ζεστό ή κρύο πιάτο. Συνοδεύει άριστα νηστίσιμα εδέσματα και θα ικανοποιήσει και τους πιο καλοφαγάδες.

Εσείς μπορείτε φυσικά να την εμπλουτίσετε και με άλλα λαχανικά, για μένα ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ο πιο νόστιμος.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 769 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 μέτρια μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια
4 κ.σ. λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. κουρκουμά
1/3 κ.γ. ρίγανη
στη μύτη του κ.γ. λίγο τσίλι - προαιρετικά ή και περισσότερο ανάλογα με το γούστο σας
θαλασσινό αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ
200γρ περίπου βρασμένα ρεβύθια ή και από βάζο κονσέρβα, μόνο ξεπλύνετέ τα πολύ καλά
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη ωμή ή ψητή
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτιθαλασσινό αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατέψτε τα καλά.

2
Done

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψάκι και ψήστε στο γκριλ στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες.

3
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ

Ανακατέψτε όλα τα άλλα υλικά μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα μπωλ και απολαύστε τη σαλάτα σας.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Παγωτό ξυλάκι βανίλια-σοκολάτα
next
Ταμπουλέ με κινόα και σπόρους κάνναβης

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.