Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
-
1 μέτρια μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια
-
4 κ.σ. λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
-
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
-
1 κ.γ. κουρκουμά
-
1/3 κ.γ. ρίγανη
-
στη μύτη του κ.γ. λίγο τσίλι - προαιρετικάή και περισσότερο ανάλογα με το γούστο σας
-
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ
-
200γρ περίπου βρασμένα ρεβύθιαή και από βάζο κονσέρβα, μόνο ξεπλύνετέ τα πολύ καλά
-
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένηωμή ή ψητή
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
θαλασσινό αλάτιθαλασσινό αλάτι
-
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Ένας από τους λόγους που μου αρέσει το καλοκαίρι, εκτός από τον υπέροχο καιρό, τη θάλασσα και τον ήλιο που ευτυχώς απολαμβάνουμε άφθονο στην Ελλάδα, είναι τα πεντανόστιμα λαχανικά εποχής, μεταξύ των οποίων σίγουρα ξεχωρίζω τις μελιτζάνες.
Βραστές, ψητές, όχι τηγανιτές (!!!), σε φαγητά, σε σαλάτες ή και σκέτες νομίζω ότι δίνουν μία μοναδική γεύση με ότι και να συνδυαστούν. Επιλέξτε ανάμεσα σε λευκές και μαύρες, φλάσκες ή όχι, και πειραματιστείτε όπως έκανα εγώ σε αυτή τη σαλάτα με ρεβίθια, που εγώ την τρώω και σαν κυρίως γεύμα. Μία ντομάτα με λαδάκι και ρίγανη, καλό ψωμάκι για το βούτηγμα και ένα πιάτο ρεβίθια με μελιτζάνες, το τέλειο γεύμα!
Γενικά το καλοκαίρι, προσπαθώ να βρω τρόπους να απολαύσω τα όσπρια που λατρεύω πιο… δροσερά! Καλή και η σούπα, δε λέω, μου αρέσει πολύ, αλλά με τη ζέστη… κατεβαίνει λίγο πιο δύσκολα! Επίσης, μπορεί να είναι μία επιλογή όταν σας έχουν μείνει ρεβίθια σούπα και θέλετε να τα κάνετε κάτι άλλο, στραγγίξτε τα και φτιάξτε μία τέτοια σαλάτα για την επόμενη μέρα. Αυτή η εκδοχή των ρεβιθιών διατηρείται στο ψυγείο έως και 5 ημέρες και μπορεί να φαγωθεί σαν ζεστό ή κρύο πιάτο. Συνοδεύει άριστα νηστίσιμα εδέσματα και θα ικανοποιήσει και τους πιο καλοφαγάδες.
Εσείς μπορείτε φυσικά να την εμπλουτίσετε και με άλλα λαχανικά, για μένα ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ο πιο νόστιμος.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ |
|
1 μέτρια μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια | |
4 κ.σ. λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας | |
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου | |
1 κ.γ. κουρκουμά | |
1/3 κ.γ. ρίγανη | |
στη μύτη του κ.γ. λίγο τσίλι - προαιρετικά | |
θαλασσινό αλάτι | |
πιπέρι | |
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ |
|
200γρ περίπου βρασμένα ρεβύθια | |
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη | |
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο | |
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
θαλασσινό αλάτιθαλασσινό αλάτι | |
πιπέρι | |
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣΒάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατέψτε τα καλά. |
2
Done
|
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψάκι και ψήστε στο γκριλ στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες. |
3
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣΑνακατέψτε όλα τα άλλα υλικά μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα μπωλ και απολαύστε τη σαλάτα σας. |