0 0
Ρεβύθια με πορτοκάλι και τοματίνια

Ρεβύθια με πορτοκάλι και τοματίνια

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 4-6
  • Easy

Ingredients

Τα τελευταία δύο χρόνια, αφού με έπεισε επιτέλους ο Κωνσταντίνος (σύζυξ! και πρωταθλητής κολυμβητής) άρχισα κι εγώ το κολύμπι. Ταυτόχρονα, μέσα από την ομάδα του κολυμβητηρίου γνώρισα και τους υπέροχους φίλους του, αλλά και τις γυναίκες τους! Έτσι, το καλοκαίρι που μας πέρασε, γνώρισα τη Μαίρη.

Ένα υπέροχο πλάσμα, όμορφη, έξυπνη και καλλιεργημένη, με αστείρευτο χιούμορ και πάρα πολύ επικοινωνιακή! Είναι μία γλυκύτατη παρουσία, που μεταξύ των άλλων της προσόντων συγκαταλέγεται και αυτό της μετριοφροσύνης… Θα σας εξηγήσω το γιατί κατόπιν.

Μία μέρα λοιπόν, η Μαίρη και ο σύζυγός της μας έχουν καλέσει για φαγητό στο σπίτι τους. Καθώς λοιπόν, πλησιάζουμε το τραπέζι, εγώ νομίζω ότι θα έρθουν άλλοι… 10! “Ελπίζω να πέτυχαν”, είπε η Μαίρη που νομίζει ότι μαγειρεύει ερασιτεχνικά, μπορώ να σας πω ότι μαγειρεύει εκπληκτικά, σαν σε γκουρμέ εστιατόριο φάγαμε. Έχει φτιάξει μία υπέροχη σαλάτα με φρέσκο kale που λατρεύω, και ορεκτικά αμέτρητα! Στο φούρνο μας περίμεναν τα εκπληκτικά της λαζάνια αλλά στο τραπέζι δίπλα μου με φλέρταραν και κάτι ρεβύθια… λιτά και απέριττα αλλά… ΑΠΛΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ! Είμαι γενικά λάτρης των οσπρίων αλλά αυτό το πιάτο ήταν πραγματικά ιδιαίτερο.

Όταν μου είπε και πόσο εύκολα γίνεται, αποφάσισα να το φτιάξω και να το μοιραστώ μαζί σας.

Μαίρη είσαι εκπληκτική μαγείρισσα και υπέροχη οικοδέσποινα! Σ’ ευχαριστώ  ❤

(Visited 580 times, 1 visits today)


Ingredients

500γρ ρεβύθια (μουλιασμένα απο την προηγούμενη μέρα)
3-4 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας προαιρετικά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. κουρκουμά
λίγο πιπέρι σημαντικός για την καλύτερη απορρόφηση του κουρκουμά
15-25 λιαστά τοματίνια cherry ή 10-15 άλλες λιαστές τομάτες, και ανάλογα με το πόσο σας αρέσουν, εμάς πολύ και βάζουμε μπόλικες!
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Steps

1
Done

Σωτάρετε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι με το λάδι καρύδας. Αν δεν έχετε ή δε θέλετε να βάλετε λάδι καρύδας, αχνίστε τα με λίγο νερό.

2
Done

Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα με λίγο νερό, ίσα να σκεπαστούν τα ρεβύθια. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια. Αν χρειαστεί στο μεταξύ προσθέστε λίγο νερό για να μην κολλήσουν. Στο τέλος θέλετε να μείνουν με ελάχιστο νερό, που θα έχει δέσει σαν σάλτσα.

3
Done

Σερβίρετε με ωμό ελαιόλαδο πάνω σε κάθε μερίδα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Vegan πέστο βασιλικού με σπόρους κάνναβης
next
Petit Beurre χωρίς… beurre!

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.