Ingredients
-
500γρ ρεβύθια (μουλιασμένα απο την προηγούμενη μέρα)
-
3-4 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδαςπροαιρετικά
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
χυμό από 2 πορτοκάλια
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
-
1 κ.γ. κουρκουμά
-
λίγο πιπέρισημαντικός για την καλύτερη απορρόφηση του κουρκουμά
-
15-25 λιαστά τοματίνια cherryή 10-15 άλλες λιαστές τομάτες, και ανάλογα με το πόσο σας αρέσουν, εμάς πολύ και βάζουμε μπόλικες!
-
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Τα τελευταία δύο χρόνια, αφού με έπεισε επιτέλους ο Κωνσταντίνος (σύζυξ! και πρωταθλητής κολυμβητής) άρχισα κι εγώ το κολύμπι. Ταυτόχρονα, μέσα από την ομάδα του κολυμβητηρίου γνώρισα και τους υπέροχους φίλους του, αλλά και τις γυναίκες τους! Έτσι, το καλοκαίρι που μας πέρασε, γνώρισα τη Μαίρη.
Ένα υπέροχο πλάσμα, όμορφη, έξυπνη και καλλιεργημένη, με αστείρευτο χιούμορ και πάρα πολύ επικοινωνιακή! Είναι μία γλυκύτατη παρουσία, που μεταξύ των άλλων της προσόντων συγκαταλέγεται και αυτό της μετριοφροσύνης… Θα σας εξηγήσω το γιατί κατόπιν.
Μία μέρα λοιπόν, η Μαίρη και ο σύζυγός της μας έχουν καλέσει για φαγητό στο σπίτι τους. Καθώς λοιπόν, πλησιάζουμε το τραπέζι, εγώ νομίζω ότι θα έρθουν άλλοι… 10! “Ελπίζω να πέτυχαν”, είπε η Μαίρη που νομίζει ότι μαγειρεύει ερασιτεχνικά, μπορώ να σας πω ότι μαγειρεύει εκπληκτικά, σαν σε γκουρμέ εστιατόριο φάγαμε. Έχει φτιάξει μία υπέροχη σαλάτα με φρέσκο kale που λατρεύω, και ορεκτικά αμέτρητα! Στο φούρνο μας περίμεναν τα εκπληκτικά της λαζάνια αλλά στο τραπέζι δίπλα μου με φλέρταραν και κάτι ρεβύθια… λιτά και απέριττα αλλά… ΑΠΛΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ! Είμαι γενικά λάτρης των οσπρίων αλλά αυτό το πιάτο ήταν πραγματικά ιδιαίτερο.
Όταν μου είπε και πόσο εύκολα γίνεται, αποφάσισα να το φτιάξω και να το μοιραστώ μαζί σας.
Μαίρη είσαι εκπληκτική μαγείρισσα και υπέροχη οικοδέσποινα! Σ’ ευχαριστώ
Ingredients
500γρ ρεβύθια (μουλιασμένα απο την προηγούμενη μέρα) | |
3-4 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας | |
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο | |
χυμό από 2 πορτοκάλια | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη | |
1 κ.γ. κουρκουμά | |
λίγο πιπέρι | |
15-25 λιαστά τοματίνια cherry | |
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα |
Steps
1
Done
|
Σωτάρετε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι με το λάδι καρύδας. Αν δεν έχετε ή δε θέλετε να βάλετε λάδι καρύδας, αχνίστε τα με λίγο νερό. |
2
Done
|
Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα με λίγο νερό, ίσα να σκεπαστούν τα ρεβύθια. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια. Αν χρειαστεί στο μεταξύ προσθέστε λίγο νερό για να μην κολλήσουν. Στο τέλος θέλετε να μείνουν με ελάχιστο νερό, που θα έχει δέσει σαν σάλτσα. |
3
Done
|
Σερβίρετε με ωμό ελαιόλαδο πάνω σε κάθε μερίδα. |
2 Comments Hide Comments
Μπορώ να τα βρασω στη χυτρα;
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, ναι μπορείτε.