Ingredients
-
Υλικά για το chilli con carne
-
240γρ κόκκινα φασόλια (1 κονσέρβα)μην τα ξεπλύνετε, απλά στραγγίστε το νερό (χωρίς ζάχαρη)
-
165γρ καλαμπόκι βρασμένοή μία μικρή κονσέρβα (χωρίς ζάχαρη)
-
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-
100γρ κιμάς σόγιαςεγώ προτιμώ βιολογικό
-
600γρ (ένα βάζο) σπιτική σάλτσα ντομάταςή ένα κονκασέ αν δε έχετε σπιτική κονσέρβα
-
5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
-
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
1 κ.γ. σκόνη τσίλιμπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε
-
μία πρέζα κανέλα
-
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
-
Υλικά για τη σως γιαουρτιού
-
1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι
-
λίγο αλάτι
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
Όταν άκουσα πρώτη φορά αυτή τη συνταγή, κιμάς, φασόλια, καλαμπόκι, τσίλι, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα… έλα όμως που έχω κόψει το κρέας, και άρα τον κιμά…! Μπήκα στον πειρασμό να τροποποιήσω μία συνταγή, αφού εμπνεύστηκα από την κουμπάρα μου την Άρτεμη, που έκανε μία εκδοχή με κιμά σόγιας. Καταπληκτική μαγείρισσα, τι να σας λέω, κάθε φορά που πάω στην Αθήνα χαίρομαι διπλά, χαχαχα! Σε πολλές συνταγές θα δείτε το όνομά της, αφού πρέπει να μοιραστώ μαζί σας τις υπέροχες γεύσεις που μου έμαθε και έχουν γίνει κομμάτι της ζωής μας.
Σε αυτή τη συνταγή λοιπόν, αντί για κρέας θα χρησιμοποιήσουμε κιμά σόγιας. Ναι, ξέρω, βαριέστε να τον βράζετε, να τον αφήνετε, να τον στραγγίζετε… κι εγώ! Γι’ αυτό και το μόνο που θα κάνετε, είναι να τον ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα! Μην ξεχνάτε, σας υπόσχομαι απλές, εύκολες και γρήγορες συνταγές και αυτό θα σας παρουσιάζω. Ταιριάζει πάρα πολύ με τη σως γιαουρτιού που σας προτείνω, αλλά αν δεν τρώτε γιαούρτι μπορείτε να την παραλείψετε και να το συνδυάσετε με ρύζι, πληγούρι ή άλλα δημητριακά, ακόμα και με μακαρόνια έχω ακούσει να το τρώνε!
Αυτό το chilli con carne λοιπόν, είναι vegan, είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά, πλούσιο σε πρωτεΐνη και γεύση!
Ingredients
Υλικά για το chilli con carne |
|
240γρ κόκκινα φασόλια (1 κονσέρβα) | |
165γρ καλαμπόκι βρασμένο | |
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο | |
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο | |
100γρ κιμάς σόγιας | |
600γρ (ένα βάζο) σπιτική σάλτσα ντομάτας | |
5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες | |
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
1 κ.γ. σκόνη τσίλι | |
μία πρέζα κανέλα | |
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό | |
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα | |
Υλικά για τη σως γιαουρτιού |
|
1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι | |
λίγο αλάτι | |
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό |
Steps
1
Done
|
Για το chilli con carneΑν έχετε χρόνο, αφήστε το κρεμμύδι σε λίγο νερό πριν το μαγείρεμα και στραγγίστε το. Βάλτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και αχνίστε το για 3-4 λεπτά με λίγο νερό. |
2
Done
|
Προσθέστε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και τη σάλτσα ντομάτας και αφήστε να πάρουν μία βράση. |
3
Done
|
Προσθέστε τον κιμά σόγιας και ανακατεύετε ώστε να απορροφήσει τη σάλτσα. Αν απορροφήσει όλο το νερό, προσθέστε λίγο για να μην κολλήσει το φαγητό στο μαγείρεμα. |
4
Done
|
Προσθέστε το αλάτι, τα φασόλια και το καλαμπόκι, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Σερβίρετε με 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο από πάνω, ανά μερίδα. |
7
Done
|
Για τη σως γιαουρτιού |