0 0
Chilli con carne but vegan!

Chilli con carne but vegan!

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Low Calorie
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Pot
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • 25 mins
  • Serves 3-4
  • Εύκολο

Ingredients

  • Υλικά για το chilli con carne
  • Υλικά για τη σως γιαουρτιού

Όταν άκουσα πρώτη φορά αυτή τη συνταγή, κιμάς, φασόλια, καλαμπόκι, τσίλι, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα… έλα όμως που έχω κόψει το κρέας, και άρα τον κιμά…!  Μπήκα στον πειρασμό να τροποποιήσω μία συνταγή, αφού εμπνεύστηκα από την κουμπάρα μου την Άρτεμη, που έκανε μία εκδοχή με κιμά σόγιας.  Καταπληκτική μαγείρισσα, τι να σας λέω, κάθε φορά που πάω στην Αθήνα χαίρομαι διπλά, χαχαχα!  Σε πολλές συνταγές θα δείτε το όνομά της, αφού πρέπει να μοιραστώ μαζί σας τις υπέροχες γεύσεις που μου έμαθε και έχουν γίνει κομμάτι της ζωής μας.

Σε αυτή τη συνταγή λοιπόν, αντί για κρέας θα χρησιμοποιήσουμε κιμά σόγιας.  Ναι, ξέρω, βαριέστε να τον βράζετε, να τον αφήνετε, να τον στραγγίζετε… κι εγώ! Γι’ αυτό και το μόνο που θα κάνετε, είναι να τον ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα!  Μην ξεχνάτε, σας υπόσχομαι απλές, εύκολες και γρήγορες συνταγές και αυτό θα σας παρουσιάζω. Ταιριάζει πάρα πολύ με τη σως γιαουρτιού που σας προτείνω, αλλά αν δεν τρώτε γιαούρτι μπορείτε να την παραλείψετε και να το συνδυάσετε με ρύζι, πληγούρι ή άλλα δημητριακά, ακόμα και με μακαρόνια έχω ακούσει να το τρώνε!

Αυτό το chilli con carne λοιπόν, είναι vegan, είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά,  πλούσιο σε πρωτεΐνη και γεύση!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 261 times, 1 visits today)


Ingredients

Υλικά για το chilli con carne
240γρ κόκκινα φασόλια (1 κονσέρβα) μην τα ξεπλύνετε, απλά στραγγίστε το νερό (χωρίς ζάχαρη)
165γρ καλαμπόκι βρασμένο ή μία μικρή κονσέρβα (χωρίς ζάχαρη)
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100γρ κιμάς σόγιας εγώ προτιμώ βιολογικό
600γρ (ένα βάζο) σπιτική σάλτσα ντομάτας ή ένα κονκασέ αν δε έχετε σπιτική κονσέρβα
5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. σκόνη τσίλι μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε
μία πρέζα κανέλα
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Υλικά για τη σως γιαουρτιού
1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι
λίγο αλάτι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό

Βήματα

1
OK!

Για το chilli con carne

Αν έχετε χρόνο, αφήστε το κρεμμύδι σε λίγο νερό πριν το μαγείρεμα και στραγγίστε το. Βάλτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και αχνίστε το για 3-4 λεπτά με λίγο νερό.

2
OK!

Προσθέστε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και τη σάλτσα ντομάτας και αφήστε να πάρουν μία βράση.

3
OK!

Προσθέστε τον κιμά σόγιας και ανακατεύετε ώστε να απορροφήσει τη σάλτσα. Αν απορροφήσει όλο το νερό, προσθέστε λίγο για να μην κολλήσει το φαγητό στο μαγείρεμα.

4
OK!

Προσθέστε το αλάτι, τα φασόλια και το καλαμπόκι, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.

5
OK!

Σβήστε τη φωτιά, και προσθέστε αφού αφαιρέσετε από το μάτι το φαγητό, την κανέλα και το μαϊνταντό.

6
OK!

Σερβίρετε με 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο από πάνω, ανά μερίδα.

7
OK!

Για τη σως γιαουρτιού

Ανακατέψτε όλα τα υλικά, σερβίρετε δίπλα στο chilli con carne!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Αγαπημένη… Λιουτενίτσα!
επόμενο
Cheesecake χωρίς ψήσιμο!

Σχολιάστε