0 0
Chilli con carne but vegan!

Chilli con carne but vegan!

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 25 mins
  • Serves 3-4
  • Easy

Ingredients

  • Υλικά για το chilli con carne
  • Υλικά για τη σως γιαουρτιού

Όταν άκουσα πρώτη φορά αυτή τη συνταγή, κιμάς, φασόλια, καλαμπόκι, τσίλι, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα… έλα όμως που έχω κόψει το κρέας, και άρα τον κιμά…!  Μπήκα στον πειρασμό να τροποποιήσω μία συνταγή, αφού εμπνεύστηκα από την κουμπάρα μου την Άρτεμη, που έκανε μία εκδοχή με κιμά σόγιας.  Καταπληκτική μαγείρισσα, τι να σας λέω, κάθε φορά που πάω στην Αθήνα χαίρομαι διπλά, χαχαχα!  Σε πολλές συνταγές θα δείτε το όνομά της, αφού πρέπει να μοιραστώ μαζί σας τις υπέροχες γεύσεις που μου έμαθε και έχουν γίνει κομμάτι της ζωής μας.

Σε αυτή τη συνταγή λοιπόν, αντί για κρέας θα χρησιμοποιήσουμε κιμά σόγιας.  Ναι, ξέρω, βαριέστε να τον βράζετε, να τον αφήνετε, να τον στραγγίζετε… κι εγώ! Γι’ αυτό και το μόνο που θα κάνετε, είναι να τον ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα!  Μην ξεχνάτε, σας υπόσχομαι απλές, εύκολες και γρήγορες συνταγές και αυτό θα σας παρουσιάζω. Ταιριάζει πάρα πολύ με τη σως γιαουρτιού που σας προτείνω, αλλά αν δεν τρώτε γιαούρτι μπορείτε να την παραλείψετε και να το συνδυάσετε με ρύζι, πληγούρι ή άλλα δημητριακά, ακόμα και με μακαρόνια έχω ακούσει να το τρώνε!

Αυτό το chilli con carne λοιπόν, είναι vegan, είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά,  πλούσιο σε πρωτεΐνη και γεύση!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 423 times, 1 visits today)


Ingredients

Υλικά για το chilli con carne
240γρ κόκκινα φασόλια (1 κονσέρβα) μην τα ξεπλύνετε, απλά στραγγίστε το νερό (χωρίς ζάχαρη)
165γρ καλαμπόκι βρασμένο ή μία μικρή κονσέρβα (χωρίς ζάχαρη)
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100γρ κιμάς σόγιας εγώ προτιμώ βιολογικό
600γρ (ένα βάζο) σπιτική σάλτσα ντομάτας ή ένα κονκασέ αν δε έχετε σπιτική κονσέρβα
5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. σκόνη τσίλι μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε
μία πρέζα κανέλα
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Υλικά για τη σως γιαουρτιού
1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι
λίγο αλάτι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό

Steps

1
Done

Για το chilli con carne

Αν έχετε χρόνο, αφήστε το κρεμμύδι σε λίγο νερό πριν το μαγείρεμα και στραγγίστε το. Βάλτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και αχνίστε το για 3-4 λεπτά με λίγο νερό.

2
Done

Προσθέστε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και τη σάλτσα ντομάτας και αφήστε να πάρουν μία βράση.

3
Done

Προσθέστε τον κιμά σόγιας και ανακατεύετε ώστε να απορροφήσει τη σάλτσα. Αν απορροφήσει όλο το νερό, προσθέστε λίγο για να μην κολλήσει το φαγητό στο μαγείρεμα.

4
Done

Προσθέστε το αλάτι, τα φασόλια και το καλαμπόκι, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.

5
Done

Σβήστε τη φωτιά, και προσθέστε αφού αφαιρέσετε από το μάτι το φαγητό, την κανέλα και το μαϊνταντό.

6
Done

Σερβίρετε με 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο από πάνω, ανά μερίδα.

7
Done

Για τη σως γιαουρτιού

Ανακατέψτε όλα τα υλικά, σερβίρετε δίπλα στο chilli con carne!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Αγαπημένη… Λιουτενίτσα!
next
Cheesecake χωρίς ψήσιμο!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.