0 0
Τούρτα σοκολάτας με κρέμα βανίλιας

Τούρτα σοκολάτας με κρέμα βανίλιας

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Freezer
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 5h
  • Serves 1 τούρτα
  • Medium
  • 180

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Οι τούρτες σοκολάτας πρέπει να είναι από τις αγαπημένες σας! Τις τελευταίες μέρες όλοι μου ζητούν να τους φτιάξω μία για τα γενέθλιά τους! Σε αυτή την τούρτα όμως έχουμε μία μυστική γέμιση… αμυγδαλοβανιλογέμιση! Από βούτυρο αμυγδάλου! Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι ή να το αγοράσετε έτοιμο από τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Τα αμύγδαλα είναι ένας εξαιρετικός ξηρός καρπός πλούσιος σε ασβέστιο, ίσως γι’ αυτό και οι γιατροί προτείνουν στους ασθενείς τους να τρώνε 10 αμύγδαλα την ημέρα για πρόληψη της οστεοπόρωσης. Ε, εμείς θα κάνουμε πρόληψη τρώγοντας τούρτα!

Η συγκεκριμένη τούρτα φτιάχτηκε για τη διαδυκτιακή μου φίλη Βίβιαν, κι έτσι η συνταγή αυτή αφιερώνεται σε εκείνη!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 727 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
260γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής
50γρ σκούρο Κακάο
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
300γρ χουρμάδες μουλιασμένοι από βραδύς ή σε ζεστό νερό τουλάχιστον για 30 λεπτά
1 κούπα φιλτραρισμένο χλιαρό νερό
1 κ.γ. μηλόξυδο
80γρ λιωμένο Λάδι καρύδας αν χρησιμοποιήσετε ωμό με άρωμα, θα έχει ένα διακριτικό άρωμα καρύδας η τούρτα σας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κ.γ. Σιρόπι αγαύης
2 κ.γ. ζεστό νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
200γρ αμυγδαλοβούτυρο
200γρ Σιρόπι αγαύης
60γρ λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας
1 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1/5 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
100γρ λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας
30γρ αμυγδαλοβούτυρο
220γρ Σιρόπι αγαύης
50γρ σκούρο Κακάο

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2
Done

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά μαζί σε ένα μπωλ. Αν μπορούμε τα κοσκινίζουμε όλα (γίνεται πάντα πιο αφράτο όποιο κέικ και να κάνετε).

3
Done

Βάζουμε τους χουρμάδες στο μίξερ (food processor) σε δόσεις και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό χτυπώντας ανά διαστήματα μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη πάστα/κρέμα.

4
Done

Προσθέτουμε το ξύδι και το λάδι και χτυπάμε ξανά, να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα (αν είναι χειμώνας και το λάδι καρύδας είναι σταθερό θα λιώσει με το ζεστό νερό που βάζουμε στους χουρμάδες, οπότε δε χρειάζεται να το λιώσετε πριν).

5
Done

Ρίχνουμε το μείγμα των στεγνών υλικών στα υγρά υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ σφιχτό, προσθέστε ΛΙΓΟ νεράκι ακόμα, όχι όμως πολύ μη γίνει πολύ ρευστό γιατί δε θα φουσκώσει καλά το κέικ.

6
Done

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία κλασική στρόγγυλη φόρμα για τούρτα (διαμέτρου 26εκ) και ρίχνουμε το μείγμα.

7
Done

Ψήνουμε για 35-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή, μην το παραψήσετε όμως γιατί θα είναι στεγνή η τούρτα.

8
Done

ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Πριν κάνετε τη διαδικασία που σας γράφω σιγουρευτείτε ότι το κέικ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. Παίρνετε μία κλωστή, εγώ χρησιμοποιώ μία νάυλον κλωστή που έχω για να γλιστράει καλύτερα (αλλά και με κανονική γίνεται) και περάστε την οριζόντια στο κέικ να χωριστεί σε δύο στρώσεις. Όπως θα κάνατε αν θέλατε να το κόψετε με το μαχαίρι. Έτσι και είναι πιο εύκολο και γρήγορο!

9
Done

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Ανακατέψτε τα υλικά του σιροπιού σε ένα μικρό μπωλάκι και με το πινέλο βουτάτε και περάστε τα δύο παντεσπάνι σε όλη την επιφάνεια. Αν θέλετε περισσότερο σιροπιασμένη την τούρτα ετοιμάστε μία δεύτερη δόση. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε εδώ, είναι να σιροπιάστε το "πάνω" παντεσπάνι από την κάτω πλευρά του (να το γυρίσετε ανάσκελα δηλαδή), καθώς λόγω της κρούστας του από πάνω το σιρόπι θα γλιστράει αντί να απορροφάται. Έτσι γυρίστε το ανάσκελα, και θα δείτε ότι θα σιροπιαστεί μια χαρά. Μετά θα το τοποθετήσετε με την πάνω μεριά του κανονικά για να στήσετε την τούρτα σας.

10
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

Αφαιρέστε το πάνω παντεσπάνι χρησιμοποιώντας δύο φαρδιά μαχαίρια ή δύο μεγάλες σπάτουλες και βάλτε το σε μία άκρη.

11
Done

Τοποθετήστε το "κάτω" παντεσπάνι στο δίσκο σερβιρίσματος.

12
Done

Ανακτέψτε όλα τα υλικά της κρέμας σε ένα μπωλ με το σύρμα (αυγοδάρτη), αν είναι χειμώνας και το λάδι καρύδας είναι στερεό θα χρειαστεί να το λιώσετε πριν με τη μέθοδο του μπεν μαρί. Βάλτε τη για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να κρυώσει λίγο ώστε να σταθεροποιηθεί. Ελέξτε και βγάλτε τη, όταν μπορείτε να την ανακατέψετε με ένα κουτάλι αλλά μένει και σταθερή.

13
Done

Βγάζοντας την από το ψυγείο, ανακατέψτε την καλά. Τοποθετείστε ένα τσέρκι γύρω από τη βάση της τούρτας και φέρτε το να κρατάσει σφιχτά το παντεσπάνι. Ρίξτε και απλώστε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι σας και τοποθετήστε από πάνω το άλλο κομμάτι του παντεσπάνι.

14
Done

Τοποθετήστε την τούρτα σας για 30 λεπτά στην κατάψυξη.

15
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Εν τω μεταξύ ανακτέψτε όλα τα υλικά του γλάσου σε ένα μπωλ με το σύρμα (αυγοδάρτη), αν είναι χειμώνας και το λάδι καρύδας είναι στερεό θα χρειαστεί να το λιώσετε πριν με τη μέθοδο του μπεν μαρί.

16
Done

Βγάζετε την τούρτα από την κατάψυξη και απλώνετε το γλάσο με μία σπάτουλα πάνω και γύρω από την τούρτα. Ακόμα και αν είναι υγρό ακόμα το γλάσο, η παγωμένη τούρτα θα στερεοποιεί άμεσα τη σοκολάτα οπότε δε θα τρέχει και δε θα δυσκολευτείτε να την καλύψετε χωρίς ατυχήματα.

17
Done

Διακοσμήστε την τούρτα με τα υλικά και τα σχέδια της αρεσκείας σας! Εδώ σας έχω άλλη μία προτάση διακόσμησης από τις μέρες των Χριστουγέννων. Για να μην αγοράζετε στένσιλ, πολύ καλό για να κάνετε τα δικά σας σχέδια είναι το αλουμινόχαρτο 2σε1 της #Sanitas καθώς δεν κολάει στην τούρτα και μπορεί να διπλωθεί και να σταθεί όπως χρειάζεστε λόγω του αλουμινόχαρτου από τη μία του μεριά. Εκτυπώνετε από τον υπολογιστή σας τα σχέδια που θέλετε και τα αποτυπώνετε στο αλουμινόχαρτο 2σε1 από τη μεριά του χαρτιού. Έτσι, ακουμπάτε τη μεριά με το αλουμίνιο πάνω στην τούρτα που δεν κολλάει καθόλου. Πριν τη διακοσμήσετε καλό θα είναι να μείνει 10-15 λεπτά στο ψυγείο για να είναι λίγο πιο σταθερό το γλάσο στο πάνω μέρος ώστε να είναι σταθερά και τα σχέδια που θα κάνετε.



Extra Tips

  • Αν επιθυμείτε πιο γλυκό το γλάσο  προσθέστε λίγη αγάβη ακόμα.
  • Για παιδικές τούρτες μπορείτε να βάλετε πάνω και για αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών σας (αφήστε λίγο χώρο για τα κεράκια!) όπως κάναμε εμείς στα γενέθλια του Νίκου, του μεγάλου μου γιου.
  • Nα θυμάστε ότι για το σερβίρισμα θα πρέπει να τη βγάλετε λίγο νωρίτερα, επειδή χρησιμοποιούμε λάδι καρύδας το οποίο σταθεροποιείται αρκετά στο ψυγείο. 1 ώρα πριν την κόψετε βγάλτε την από το ψυγείο.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gingerbread cookies
next
Μπροκολόσουπα βελουτέ

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.