Ingredients
-
100γρ άοσμο Λάδι καρύδας
-
220γρ Σιρόπι αγαύηςή μέλι
-
30γρ Ταχίνι
-
50γρ σκούρο Κακάο
Έχουμε πάει στης Νικολέττας (λατρεμένη φίλη και εξαιρετική breathworker) το Πάσχα με τα παιδιά, και έχει ετοιμάσει 2 ταψιά τσουρέκια (καθότι μας ξέρει ότι όταν τρώμε δεν ντρεπόμαστε, χαχαχαχα!)!!!! Αφού λοιπόν είπαμε τα τυπικά, “τι κάνετε” και τα τιάυτα (!) μας κερνάει το υπέροχο vegan τσουρέκι της αλλά φέρνει και άλλο ένα βαζάκι στο τραπέζι… Κρέμα σοκολάτας, τύπου “μερέντα”, με λάδι καρύδας και ταχίνι… όπως καταλαβαίνετε το τελειώσαμε γιατί ταίριαζε τέλεια και με το τσουρέκι! Εννοείται ότι εκείνη την ημέρα, δε φάγαμε άλλο, γιατί είχαμε κατεβάσει από ένα τσουρέκι ο καθένας μας!
Επειδή, άρεσε πολύ στο Νίκο, το μεγάλο μου γιο, ζήτησα τη συνταγή από τη Νικολέττα. Η γεύση του είναι ιδιαίτερη, γιατί ενώ το ταχίνι δεν το νιώθεις ακριβώς, δίνει υπέροχη γεύση στη σοκολάτα. Έτσι, έχει καθιερωθεί στο σπίτι μας ως “η κρέμα της Νικολέττας!” και τη μοιράζομαι μαζί σας γιατί είναι μία υγιεινή εκδοχή μία κρέμας σοκολάτας, με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία μικρών και μεγάλων αλλά είναι πρωτίστως και πολύ νόστιμη!
Γίνεται επίσης και εξαιρετικό γλάσο για τούρτα όπως θα δείτε στη συνταγή της Τούρτας Σοκολάτας.
Steps
1
Done
|
Ανακτεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με το σύρμα (αν είναι χειμώνας, και το λαδι καρύδας είναι στερεό, θα χρειαστεί απλά να το λιώσετε λίγο με τη μέθοδο του μπεν μαρί). |
Extra Tips
Ρυθμίζετε τη γλύκα του ανάλογα με τα γούστα σας προσθέτοντας ή αφαιρόντας σιρόπι αγάβης/μέλι.
2 Comments Hide Comments
Τι να πω; είσαι φοβερή! !! Αστέρι! !! Ανυπομονω να γεννησω να φαω και τα γλυκά σου!!!!!
Χαίρομαι τόσο που σου αρέσουν οι συνταγές! Κι επειδή τώρα πια δεν είσαι μόνη, θα μάθεις να τα φτιάχνεις μέχρι να μεγαλώσει και να τα τρώτε μετά με το ζουζούνι σου, να σου ζήσει!