Ingredients
-
ΚΕΪΚ - ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
ένα πακέτο Cake GojiMix με γεύση Σοκολάτα με βασιλικούς χουρμάδες
-
ΚΕΪΚ - ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
1/3 κ.γ. σπόρους φυσικής βανίλιας προαιρετικά
-
270γρ χλιαρό νερό
-
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
-
80γρ βιολογικό άοσμο ή ωμό λάδι καρύδαςκαλύτερα ωμό για να έχει ένα διακριτικό άρωμα το κέικ σας
-
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
-
100γρ λάδι καρύδας
-
100γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης
-
50γρ σκούρο κακάο
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
Για αυτή τη συνταγή είμαι πολύ περήφανη! Όχι μόνο γιατί είναι νόστιμη αλλά γιατί πληρεί και όλα τα στάνταρ της άκρως υγιεινής διατροφής, για μικρούς και μεγάλους! Όταν αποφάσισα να προσθέσω στον τσελεμεντέ μου ένα κέικ σοκολάτας, vegan και χωρίς ζάχαρη, δεν μπορούσα να βρω ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ της προκοπής στο ίντερνετ. Άλλα είχαν ζάχαρη όχι αυγά, άλλα είχαν αυγά όχι ζάχαρη, άλλα είχαν μαργαρίνη χωρίς ζάχαρη κτλ κτλ κτλ… Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω μία βάσει των δικών μου προδιαγραφών. Απλή, λιτή και απέριττη, αλλά οπωσδήποτε ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ! Όταν λοιπόν οι άντρες του σπιτιού πρωτοδοκίμασαν αυτό το κέικ, το έφαγαν ΟΛΟ το ίδιο απόγευμα, εκείνο το χειμώνα έφτιαχνα 3-4 κέικ την εβδομάδα… μάλλον τους άρεσε, χαχαχα! Έτσι η συνταγή αυτή καθιερώθηκε ως το αγαπημένο σοκολατένιο κέικ στο σπίτι μας.
Το κέικ αυτό είναι χωρίς ζάχαρη, αυγά και γάλα (νηστίσιμο), είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει υγιεινά λιπαρά που αυξάνουν το μεταβολισμό και ΥΠΕΡΟΧΗ γεύση που θα σας καταπλήξει!
Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το συμπληρώσετε με το φανταστικό πλούσιο και κρεμώδες γλάσο καρύδας/σοκολάτας. Ιδανικό και για τούρτα παιδικών γενεθλίων ή cupcakes. Ταιριάζει τέλεια και με το γλάσο βανίλιας που θα βρείτε σε λίγο στη συλλογή μας!
Ingredients
ΚΕΪΚ - ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
ένα πακέτο Cake GojiMix με γεύση Σοκολάτα με βασιλικούς χουρμάδες | |
ΚΕΪΚ - ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
1/3 κ.γ. σπόρους φυσικής βανίλιας προαιρετικά | |
270γρ χλιαρό νερό | |
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο | |
80γρ βιολογικό άοσμο ή ωμό λάδι καρύδας | |
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ |
|
100γρ λάδι καρύδας | |
100γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
50γρ σκούρο κακάο | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
2
Done
|
Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά μαζί σε ένα μπωλ. Αν μπορούμε τα κοσκινίζουμε όλα (γίνεται πάντα πιο αφράτο όποιο κέικ και να κάνετε). |
3
Done
|
Βάζουμε τους χουρμάδες σε επεξεργαστή τροφίμων με το νερό χτυπώντας ανά διαστήματα μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη πάστα/κρέμα. |
4
Done
|
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά. |
5
Done
|
Προσθέτουμε τα στεγνά με τα υγρά υλικά και χτυπάμε ξανά. |
6
Done
|
Λαδώνουμε λίγο τη φόρμα μας και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. |
7
Done
|
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 40-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να ελέγξουμε αν έγινε πριν το βγάλουμε από το φούρνο. Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει καλά, αλλιώς θα σπάσει πιθανόν. |
8
Done
|
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι ή ένα αυγοδάρτη, έτοιμο! |
Extra Tips
- Αν θέλετε να το κάνετε πιο γλυκό για να το τρώτε χωρίς το γλάσο, αυξήστε την ποσότητα των χουρμάδων.
- Αν δεν τους μουλιάσετε ίσως να ζορίσετε και να χαλάσετε το μούλτι σας.
- Αν έχετε επεξεργαστή τροφίμων ξεκινήστε με τα υγρά υλικά και προσθέστε τα στεγνά μετά, ώστε να μη λερώσετε άλλα σκεύη.
14 Comments Hide Comments
Με λένε Ευγενία και είμαι πλέον μία φανατική φίλη και οπαδός των συνταγών της αγαπημένης μας Goji Mary. Η μύηση μου σε αυτόν τον μαγικό κόσμο των υγιεινών και συνάμα τρελά γευστικών συνταγών ξεκίνησε φτιάχνοντας αυτο το ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ. Σας διαβεβαιω οτι ειναι πανευκολο , γευστικό και οι μικροί μου πρίγκηπες ξετρελάθηκαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φυσικά και εμείς που επιτέλους τρώμε τοοοοοση σοκολάτα χωρίς ενοχές…
Ευγενία μου, χαίρομαι που ξεκινάς το δικό σου ταξίδι στον κόσμο της υγιεινής γευστικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!
Ρίγη απόλαυσης και συγκίνησης σε κάθε μπουκιά όταν το δοκίμασα!!! Μου θύμισε το αγαπημένο μου γλυκό που έφτιαχνε η μητέρα μου, την αραπίνα…μόνο που εκείνο ήταν φουλ σε βούτυρο, ζάχαρη και λευκό αλεύρι.
Goji Mary χίλια μπράβο! Το έκανες σούπερ υγιεινό, θρεπτικό και με θεϊκή γεύση! Υποκλίνομαι!
Χαίρομαι που σου άρεσε, σκέφτομαι να το μετονομάσω σε Αραπίνα επίσημα!
τέλειο φαίνεται! μήπως όμως πικρίζει ;γιατί βλέπω δεν έχει γλυκαντική ουσία εκτός από τους χουρμάδες.θέλω να το κάνω για το κοριτσάκι μου γι αυτό ρωτάω μήπως της έρθει πικρό.
Όχι, δεν πικρίζει καθόλου, είναι όσο τέλειο φαίνεται. Δοκιμάστε το και αν το θέλετε πιο γλυκό την επόμενη φορά προσθέστε λίγους παραπάνω χουρμάδες. Εδώ επειδή είναι συνδυασμένο με το γλάσο είναι ακόμα πιο γλυκό. Εγώ στο σπίτι το φτιάχνω και σκέτο, μας αρέσει σε αυτές τις αναλογίες η γλύκα του και χωρίς το γλάσο. Γίνεται και τέλειο για cupcakes, σε λίγες μέρες θα ανεβάσω συνταγή με λευκό χριστουγεννιάτικο γλάσο
Ευχαριστώ πολυ, Μαίρη! Χαίρομαι πολύ που σε βρήκα! Καιρό έψαχνα για ένα site σε αυτό το στυλ. Το φτιάχνω
λοιπόν και αναμέμω και το λευκό γλάσσο!
Κατά κόσμον “Μαρία”, το “Mary” είναι καλλιτεχνικό… ??? Κι εγώ χαίρομαι που με βρήκες και που δοκιμάζεις συνταγές! ❤️
Α!Και κάτι ακόμη! Χουρμάδες βάζεις βασιλικούς;
Όπου είναι βασιλικοί πι χουρμάδες διευκρινίζεται, αλλιώς να ξέρεις εννοώ τους κλασικούς. Μπορείς να βάλεις και βασιλικούς και αν βγει πολύ γλυκό την άλλη φορά να μειώσεις.
Το έκανα σαν γεύση βγήκε τέλειο αλλά δεν μου βγήκε αφράτο!Την έκανα ακριβώς.Τι άλλο μπορεί να φταίει;
Μήπως δεν έβαλες τη σόδα ή το μηλόξυδο? Μία άλλη κοπέλα αυτό είχε πάθει και δεν της φούσκωσε. Ψήσιμο πάνω-κάτω χωρίς αέρα.
Ερωτηση: μηπως ειναι αρκετα τα 100 γρ λαδι καρυδας για το γλασο? Μου βγαινει πολυ λαδερο κ δεν ενσωματωνεται το λαδι στο γλασο…εβαλα πιο λιγο λαδι κ συμπληρωσα με γαλα καρυδας, περιπου 30 γρ γαλα κ 50 λαδι! Κ βγηκε πολυ ωραιο!
Όχι, η ποσότητα είναι σωστή, το κάνω συνέχεια. Πρώτα θα ανακατέψετε το λάδι με την αγάβη και μετά θα βάλετε το κακάο. Αν όμως σας βγήκε και έτσι με το γάλα καρύδας ωραίο, τέλεια! Έχουμε και άλλη μία εναλλακτική